Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yjyj

Zapalenie gardła, domowe sposoby leczenie

Polecane posty

Gość yjyj

Od paru dni jestem przeziębiony i mam zapalone gardło.Nie boli mnie ale tak jak bym miał wszystko opuchnięte i dokucza mi kucie w miejscu tętnicy szyjnej, dokładnie w tym miejscu w którym czuć puls na szyi kuje jak nie wiem co.Macie jakieś domowe sposoby żeby to załagodzić ? Nie miałem gorączki ale mam osłabiony organizm i dzisiaj temperaturę jak mierzyłem to miałem 35,9.

Gość gość
Wydałam jakiś czas temu ponad sto złotych za inhalator Sanity Simple i to się zwraca moim zdaniem. Mniej płacę za leki, profilaktyka bardzo dobrze zdaje egzamin. A jak się ma trójkę dzieci to koszty leczenia znacząco spadają. Inhalacja jest łatwa, szybka, można tutaj z tego co wiem dowolny lek wlać i inhalator to przerobi na dopasowaną do konkretnego schorzenia mgiełkę.

Gość gość
Człowieku, ja mialam to samo, tylko ze pozniej przerzuciło mi sie na ucho, takie same objawy, niestety laryngolodzy są u nas niedouczeni i mam ciągle nawrót tego co jakis czas. Na pierwszy rzut tak od ręki kup sobie dobry miód i opakowanie cytryn zmieszaj pol cytryny i łyche miodu zalej cieplła wodą i pij 2-3 x dziennie najlepiej na czczo. I do laryngologa idz może.. eh ja teraz mam nawrót, to na jedno ucho chuujowo słysze, wszystko przez tą j-ną zime :O

Gość gość
do 11:05 - :D no bez jaj odpisujesz komuś kto zadał tu pytanie 30,08,2011r

Gość jagna44
Można za około sto złotych kupić inhalator Alergia Stop. Lekki jest na tyle, że można go zawsze praktycznie zabrać ze sobą. Dla mnie akurat to było najważniejsze żeby inhalator nie był ogromną landarą. Całość waży jakieś półtorej kilograma. Urządzenie jest od polskiej firmy Sanity – sporo osób ma na pewno ich termometry albo ciśnieniomierze. Nie mylić z Sanitas! Bo ostatnio widziałam w Lidlu coś takiego...podszywają się.