Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młodadziewczyna

ślub w ciąży??

Polecane posty

Gość młodadziewczyna

Ja i mój partner planowalismy długi zwiazek, no moze nie chcielismy go juz formalizowac ale zasistaniała ku temu przyczyna. Jestem w ciazy, mój partner mi sie oswiadczyl, jednak mamy problem ze slubem i weselem. Zawsze myslalam ze to nie przeszkadzam po prostu wezmiemy slub jak wiele innych kobiet bedac w ciazy, Jednak choc to dopiero poczatki i nie mam zbyt dolegliwosci, czuje ze to niepotrzebna biaganina, skupianie uwagi na tylu rzeczach, a ja moze nawet sie nie pobawie bo nie wiadomo jak sie bede za pare miesiecy czuła. Moj narzeczony ma taki pomysł, uwaza ze to kompromis: teraz w najblizszym czasie wezmiemy skromny slub cywilny, z obiadem nawet w domu dla najblizszych, rodzicow. Po urodzeniu dziecka np w przeciagu roku wezmiemy slub koscielny, niewielkie ale wesele (koniecznie chcemy je miec) jednoczesnie z chrzcinami. Niby ok, bo jednak chcialabym zebysmy juz byli malzenstwem, z drugiej strony moze odbierzemy teu koscielnemu jakas magie?? no i jak to jest z malym dzieckiem, przeciez juz koło porodu bedzie trzeba ustalac stresy i znowu stres, jakby narodziny dziecka nie byly wystarczajaco wyczerpujace dla calej rodziny. Co myslicie? Czy ktores forumowiczki byly w podobnej sytuacji??

Gość Donata00
jak bym myła na twoim miejscu bym też tak zrobiła jak twój narzeczony proponuje

Gość cyki cyki
no to bierz ten kościelny bez gwarancji dobrego samopoczucia. Daj spokój, dziewczyno. Po co ci to? Chcesz zemdleć, zwymiotować albo nie daj boże poronić? Masz w ogóle siłę na załatwianie całej organizacji wesela? Nawet jakbyś żadnego ślubu w ciązy nie wzięła, to tragedii by nie było. Może ja tu kreslę zbyt czarne wizje, ale sama słusznie piszesz, że nie wiesz, jak się dalej będziesz czuła. A w którym jesteś tygodniu?

Gość młodadziewczyna
to dopiero 6. tydzień