Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość zdezorientowana;/

Czy teściowa miała powód żeby się obrazić?

Polecane posty

Gość zdezorientowana;/

W skrócie , kiedy po ślubie razem z mężem zamieszkaliśmy z teściami aby nie burzć ich ładu i porządku przeszłam na ich "zwyczaje" teściowa od razu oznajmiła że m.in kuchnia to jej terytorium a pranie odrazu po wyschnięciu musi być poprasowane i pukładane. Kiedy urodziłam synka przez 3 tygodnie ledwo co wstawałam z łóżka wtedy teściowa prasowała ubrania swoje, moje synka i męża, później było tak że w większości kiedy tylko miałam wolną chwile ja prasowałam wszystkie czasem prasowałyśmy razem. Kiedy kończył mi się urlop macierzynski oznajmiliśmy teściom że synka damy do żłobka, na co oni się wielce oburzyli i stwierdzili że skoro oni są na emeryturze to będą się zajmować wnukiem , ok. Ja wracam z pracy o 18 ledwo zdąże odstawić torebke synek już mnie wyciąga na podwórko bawimy się do póki on ma siły przeważnie ok 22 zasypia, wtedy ja biore szybki prysznic i biore się za prasowanie (troche tego jest średnio pierze się codziennie czasami kilka razy dziennie teraz już z teściową nie mamy tyle czasu żeby prasować na bierząco więc wszystko tak lerzy i czeka do soboty wtedy jest wielkie prasowanie) tak jest od jakiś 3 tygodni że wieczorami prasuje jednak biorąc pod uwagę to że jestem bardzo zmęczona już całym dniem prasuje tylko najpotrzebniejsze rzeczy, moje męża i synka żeby sobote spędzić na odpoczynku a nie na porządkach. I właśnie ostatnio moja teściowa obraziła się na mnie że nie pomogłam jej w sobote z prasowaniem (zostały do prasowanie tylko jej rzeczy i teścia + kilka ręczników i takich głupot) i pojechałam z synkiem na cały dzie do mojej mamy. Na początku mnie to nie wzruszyło ale teraz ona chodzi naburmuszona kolejny dzień. Jak uważacie czy powinnam prasować też jej rzeczy? Wiem że ona w dzień nie ma czasu bo opiekuje się moim dzieckiem , ale sami się tak zdeklarowali a ja nie mam tak wiele siły i energi żeby prasować to wszystko. Więc prawie wkażdy weekend zabieram synka i jedziemy do mojej mamy (mąż pracuje) żeby teściowie mogli sobie odpocząć a tu się okazuje że nie dogodzi, jak myślicie?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować