Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość male strasznieeee

JEZU JESTEM ZAŁAMANA!!CO ROBIC?CO WY BYSCIE ZROBILI>>??BŁAGAM.

Polecane posty

Gość male strasznieeee

przeprowadzałam sie i caly swoj dobytek zostawilam u brata mojego na dzialce bo nie mialam gdzie ..i on wszystko przeniosl mi do szopy jakiejs..obok dzialki a ja mialam zabezpieczone pudla i zaklejone ale on odkleil jak przenosil i nie zabezpieczyl dokladnie i dzis patrze a wszystkie me talerze i garnki do gotowania i kubeczki oraz sztućce (takie ladne mialam nowe pokupione) sa cale w mysich kupkach małych ..:( czyli musze wywalic do kosza wszystko..:( czy jest jakis sposob zeby to wyparzyc jakos i móc jesc dalej z tego ..? zrozumcie mialam wszystko nowe kupione :(:( tak mi szkoda..nie mam kasy teraz na nowe garnki i talerze i wszystko..:( brzydze sie ..myszy przenosza choroby rózne przeciez...no masakra..nie wiem czy sie da cos z tym zrobic.

Gość male strasznieeee
wiem ze to smieszne dla was ale mialam sliczne porcelane i wszystko .dla mnie to bezcenne..:( on przeniosl to do szopy bo akurat mial pracownikow i urzadzal ten nowy dom wiec nie mial gdzie tego dac a mnie nie bylo wtedy w Polsce..bylam za granica..i wrócilam i chce to odebrac a tu taki zonk|:(

Gość zrobionazrobka
Byłam w podobnej sytuacji, w moim mieście istnieje możliwość użycia 'chemicznej zmywarki' w pewnej restauracji, moja koleżanka ma znajomości i pozwolili mi przed zamknięciem wstawić wszystko do niej, za to o 7 musialam isc wszystko wypakować. Popytaj

Gość chocholize
Dziewczyno, wiesz co to jest zmywarka nastawiona na najwyższa temperaturę?

nie przesadzajcie...Możesz to "wyparzyć" w domu i kilka razy do zmywarki wrzucić, tak dla pewności. Chociaż ja na Twoim miejscu zwyczajnie bym to umył i zapomniał o sprawie...

Gość trtrtrtrtrhthy
chyba musisz wyparzyć porządnie ja bym wzięła domestos rozcienczony, po spłukaniu kupy zalała tym domestosem, potem kilkanascie kilkadziesiat razy umyła, namoczyła np. w wannie i wyparzyła na koniec

Gość male strasznieeee
ALE JA NIE POSIADAM ZMYWARKI KOCHANI :( ZROZUMCIE:(

Gość duża hela
Bez przesady wystarczy umyć w goracej wodzie a jak masz jakąś schizę co do czystości to wygotuj i tyle

Gość trtrtrtrtrhthy
sama lepiej domyjesz a wyparzyć możesz w jakies restauracji zaprzyjaźnionej

Gość chocholize
O jezu dziewczyno gratuluję problemów. Nalej do zlewu bardzo gorącą wodę, weź jakieś rękawiczki, wlej tam MNÓSTWO płynu i "wyparzaj" te talerze po kolei. Tylko trzymaj je tam długo i pilnuj, żeby woda nie ostygła.

Gość jhuhioijij
najlepszy pomysl, pożycz taki duży gar, no chyba że sama masz, wlej wody wrzuć talerze i gotuj :) dodatkowo jak już bardzo chcesz możesz kupić płyn w aptece(tak w aptece) dezynfekujący nazwy nie pamietam, i wlać kilka kropli do gotującej sie wody i po sprawie , na koniec umyj dokładnie w płynie do mycia naczyń.

Gość male strasznieeee
no mam goraca wode ale przeciez to nie zlikwiduje w sumie tych bakterii wszystkich chyba ,no nie>? myszy maja sporo syfu w sobie..jak szczury.. czytalam ze nie wszsystkie bakterie likwiduje wrzątek :)niektóre potrafia przetrwac wrzątek nawet . dlatego mnie to dołuje.

Gość male strasznieeee
dzieki kochani:)wy zawsze doradzcie/...a mama mi kazala je wywalic od razu do kosza bo zarazki i inne sprawy :) ale talerzy raczej nie wolno gotowac i kubków co nie?bo przeciez popękają :):)

Gość jhuhioijij
o boziu nie popękają, ja na działce zamiast pokrywki używam dużego talerza:O ugotuj je i po sprawie.