Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orbetello

zdolne babki - pielegnacja ciala

Polecane posty

Gość orbetello

jak ogarnac wszystkie zabiegi, ktore powinnismy stosowac wobec wlasnego ciala, zeby wg ekspertow funkcjonowalo dobrze?? spytajcie zadbanych kobiet glowa: wlosy myc co 2-3 dni, raz czy 2 razy w tyg nakladac maske, co 2 dni balsam w wysuszone recznikiem wlosy, nakladac olejek na koncowki, suszyc cieplym strumieniem ale nie przesuszac, chodzic regularnie do fryzjera brwi regulowac co tydzien, na rzesy nakladac oodzywke nakladac krem pod oczy, na oczy stosowac swietlik, do oczu wkraplac krople odswiezajace z nosa usuwac wagry, zbedne owlosienie spod nosa usuwac wasik zeby myc najlepiej po kazdym posilku, plukac, niktowac, regularnie odwiedzac dentyste na usta nakladac balsam, ujedrniac miodem i cytryna, peelingowac szczoteczka do zebow na twarz nakladac krem : na dzien, na noc, na slonce, po sloncu, na zmarszczki stosowac peeling, zluszczac gladzic i masowac na szyje stosowac kremy ochronne i przeciwzamrxszczkowe cialo - peeling 2 razy w tyg, balsam po kazdym myciu, usuwac zbedne owlosienie paznokcie - wizyta u kosmetyczki najlepiej 2 razy w m-cu jak czytam te wszystkie porady to mam wrazenie ze mogloby braknac zycia, aby sie do nich stosowac a jednak wiekszosc czynnosci normalna kobieta ogarnia ;)

Ja nie ogarniam, od 5 lat sie przymierzam, wlasnie wywalilam 5-letnia henne ktorej nie zuzylam i 3-letnie lakiery i cienie ktorych raz uzylam Wystarczy mycie, w tym plukanie wlosow w ziolach, mycie zebow, depilacja. A moze nie wystarczy, ale rady nie daje

ja robie tak: -codziennie myje wlosy i nakladam odzywke potem splukuje i susze nie musze ukladac bo mam dlugie proste wlosy, farbuje odrosty 1 x na m-c -twarz-peeling co drugi co trzeci dzien codziennie zmywanie makijazu nakladanie kremu 2 x dziennie itd do pracy lub jak gdzies ide delikatny makijaz -depilacja intymna i pach codziennie, innych miejsc 2 x w tygodniu -peeling calego ciala 2 x w tygodniu zawsze po depilacji -kapiel 2 dziennie po kazdej kapieli balsam na cale cialo -po kazdej kapieli smaruje stopki kremem wczesniej w wannie scieram pietki pumeksem -oczywiscie codziennie antyperspirant perfumy itd itd u mnie to mniej wiecej tak wyglada :)

Gość ewin28
zalezy w jakim wieku jest kobieta. mlodym dziewczynom nie potrzeba kremow na zmarszczki. a 30 latkom np potrzeba duzo kremu na cellulit ;p

A masz duzo hobby i pracujesz w nadgodzinach? Jakos wole tym sie zajac. Poza tym nie mam takiej rutyny i zawsze zapominam, ze np. mialam sobie peeling zrobic :P Chociaz w sumie Aniu Ty robisz tylko czesc z wyzej opisanego, wiec latwiej

nie pracuje ale mam duzo zajec :) poza tym wiele lat pracowalam i zawsze o siebie dbalam jak pisalam dla chcacego nic trudnego napisalam co robie i wiecej nie musze autorka pisze o innych rzeczach ale ja ich robic nie kusze :)