Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MBM

Ile czasu Wasze 2 latki spędzają przed komputerem/telewizorem oglądając bajki?

Polecane posty

Gość cooooooooooooooooooooooo
1-2 h

Gość mama dwadzieście osiem
Moja 2 latka w ogóle nie ogląda bajek,bo jej czytamy!! Tym bardziej nie siedzi na komputerze,bo po co?

Gość mój bajki w TV to tylko rano
prze przedszkolem z 20 min.... po południu chętnie siedzi przed kompem... ale on ma taką zabawę, ze ogląda sobie na grafikach google statki, auta, wiatraki :D

Gość zielony kot 09876
o matko to wasze dzieci juz w tym wieku ogladaja telewizor, siedza przed komputerem?? to co z was za rodzice? moje dziecko ma czytane bajki i tam organizowany cza sby nie siedziec przez tv a co tu mwoic o komuputerze

Gość idealna matka prawie 2 latki
rano ok godzi, po południu i na wieczór tez, 3 h dziennie oglada bajki z przerwami

Gość mój bajki w TV to tylko rano
bez przesady, 10h nie będę dziecku bajek czytała... przeciez taki maluch skupia uwagę max pół godziny! ... to by katorga była latać za nim z książka i cały czas mu bajki czytać, trzeba byc jakimś nawiedzonym żeby tak robić :O mój wstaje o 8, 20 min ogląda, bajki ja się w tym czasie ubieram i robię mu śniadanie... co niby lepiej żeby patrzył w ścianę w tym czasie? a przecież nie będę czytała mu książeczki smarując chleb masłem :D ...później idzie do przedszkola, tam ma różne zajęcia - tańczy, śpiewa, mówi wierszyki, jak go odbieram, to idziemy na spacer, później jemy obiad.... jak go przygotowujemy, to co on ma robić? ano włączam mu kompa i sobie ogląda to co lubi, jak zjemy, tato zabiera go na ogród, później kąpiel i dopiero czytanie bajeczek na dobranoc!

Gość 3 godziny dziennie???
A nie możesz mu kupić książeczek do oglądania??? też by się zajął.

Ja wprawdzie mam prawie trzylatkę, ale też ogląda bajki lub teledyski dla dzieci na kompie. Różnie z tym jest, czasem nie ogląda przez cały dzień, czasem nawet 1-2 godziny - wszystko zależy od dnia. Jak byłam w pierwszym trymestrze drugiej ciąży, miałam straszne mdłości i zawroty głowy - wstyd się przyznać, ale telewizor był wtedy moim wybawcą, włączałam bajki i miałam małą "z głowy". zielony kot 09876 - skoro potrafisz zorganizować dziecku czas, by się nie nudziło, a przy tym posprzątać/ ugotować/ pouczyć się (dużo mam np studiuje) to gratulacje. Ja jestem zdania, że można i czytać, i oglądać bajki, byle z umiarem.

Gość expert kafeteryjny
20 minut