karolka100 0 Napisano Sierpień 30, 2011 Cześć, Dziewczyny może któraś z Was miała problem z ureaplasmą i udało się Wam ją wyleczyć? Ja w marcu poroniłam swoja pierwszą ciążę w 3 miesiącu. Jak tylko doszłam do siebie lekarz zlecił mi mnóstwo badań. Ostatnim było sprawdzenie pod kątem chlamydii, mycoplasmy i ureaplsamy no i okazało się, że ureaplsme mam. Dostałam Azymycin 1000 g na jeden raz - ja oraz mój mąż i zrobiłam badanie kontrolne no idzisja odebrałam wyniki. U męża wynik ujemny, ale ja nadal mam to świństwo i nadal taki sam wysoki poziom > 10000 cfu.Podłamałam się :( Wiem, że trudno to wyleczyć, ale miałam nadzieję, że może jednak uda mi się za pierwszym razem, a z tego co czytałam na innych forach to można to leczyć to bardzo długo, a i tak nie wiadomo czy się uda. Macie w tej kwestii jakieś doświadczenia? Może znacie jakiegoś dobrego lekarza w Trójmieście, który Wam pomógł? Nie mogę nic złego powiedzieć o swoim lekarzu, bo dużo mi pomógł, ale z drugiej strony jak przepisuje mi leki to patrzy w podręczniki i sprawia wrażenie jakby nie wiedział jak to leczyć i jak po kolejnych badaniach wyjdzie wynik dodatni to chyba to skonsultuję z innym lekarzem. Tak bardzo chciałabym się już starać o ciążę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zdesperowana 7900000 Napisano Sierpień 30, 2011 tez poroniłam, tez najprawdopodobniej przez ureoplasmę. na wyniku (jak wyszło to świństwo) od razu była rozpiska na co te cholery są wrażliwe tzn na jaki antybiotyk. lekarz mi zapisał pierwszy z brzegu ( z tych wrażliwych) dwa tygodnie leczenia i wszystko ok:-)))jestem ponad rok po leczeniu....i mam slicznego dzidziusia koło siebie w łóżeczku także głowa do góry:-))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karolka100 0 Napisano Sierpień 30, 2011 Ja też dostałam antybiogram i przy pierwszym badaniu i przy tym kontrolnym. Lekarz przepisał mi antybiotyk pierwszy z listy, ale widać nie pomógł. Twoja historia dodała mi otuchy. Mam nadzieje, że też to wyleczę kiedyś. Jutro idę po kolejny antybiotyk. Dzięki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach