Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ania Ania Ania 33

depilacja intymna

Polecane posty

Gość Bon Apetitt
znaczy na wargach sromowych mniejszych, ale to pewnie one siępojawiają po 30 co nie?

Gość kjaskjahd
nie kretynie, na wargach sromowych mniejszych, tylko wieększych (od wewnątrz). Po 30-stce ....ale żeś wymyślił.

Gość Bon Apetitt
o kuźwa to włosy i tam od spodu rosną:O

Gość Bon Apetitt
pozdrawiam wszystkie owłosione:D

Gość Ekspert Philips
Aniu, Włoski z okolic intymnych możesz usuwać stosując te same metody, jak w przypadku nóg. Do wyboru masz: - golenie: tradycyjną maszynką lub damską golarką elektryczną, - użycie kremu do depilacji, - depilację: woskiem lub depilatorem. Postaram się krótko opisać każdą z nich mam nadzieję, że pomogę Ci w ten sposób w wyborze. Jeśli chodzi o golenie, to jest ono najmniej efektywną metodą usuwania zbędnego owłosienia, gdyż włoski odrastają zwykle następnego dnia. Zwykle są twardsze i kłujące przez co zaczepiają o bieliznę. W efekcie może to doprowadzić do powstania podrażnień, a nawet zapalenia mieszków włosowych. Golarka elektryczna minimalizuje to ryzyko, gdyż nie narusza cebulki włosa i górnej warstwy naskórka. W przypadku kremu pamiętaj, że jest to środek chemiczny, którego składniki mogą uczulać. Jeśli zdecydujesz się właśnie na krem, dzień przed zabiegiem zrób test na małej powierzchni, dzięki czemu sprawdzisz czy nie pojawi się reakcja alergiczna na któryś ze składników kosmetyku. Ostatnia z metod depilacja, daje długotrwały efekt gładkiej skóry, gdyż podczas zabiegu włoski usuwane są wraz z cebulkami. Co ważne z czasem odrastają słabsze i delikatniejsze. Jeśli zdecydujesz się właśnie na depilację uważaj, by nie podgrzać zbyt mocno wosku, gdyż możesz poparzyć skóry. W przypadku depilatora proponuję Ci wybrać model z węższą końcówką, która pozwoli na bardziej precyzyjne przeprowadzenie zabiegu (jak w przypadku trymera do bikini marki Philips: HP6379). Mam nadzieję, że moje rady będą pomocne. Gdybyś miała jeszcze jakieś pytania zapraszam do kontaktu napisz na ekspert@philips.com. ___________________ Ekspert Philips, udzielam odpowiedzi na Państwa pytania dotyczące produktów marki Philips. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.

Ekspercie Philips zapomniałeś jeszcze o depilacji laserowej, która również jest wyjściem z sytuacji. Moim zdaniem najlepszym wyjściem bo powoduje, że pozbywamy sie problemu raz na zawsze

Gość Twarda Sztuka :)
Ja tylko pachwiny depilatorem jadę, pozostaje taki pasek na środku. Co do bólu to można przywyknąć, bez przesady. Pod pachami też depiluję i przez miesiąc mam potem spokój.

Gość Twarda Sztuka :)
@ lajfentuzjast Laserową trzeba powtarzać co jakiś czas niestety - dopiero po paru zabiegach włosy zupełnie przestają rosnąć. To, że jeden zabieg na całe życie wystarczy to mit.

Gość grrrrrrrrrryyy
a ktoś używa pasty cukrowej do depilacji???? Bo słyszałam że to bardzo dobry sposób i nie powoduje podrażnień ani nic takiego?????

Gość gość
ja chodziłam na depilacje pastą do kosmetyczki, co do tych podrażnień to bym się nie do końca zgodziła, trochę jest, szczególnie na początku, ale samej nie radzę robić sobie takiego zabiegu, bo tylko się możesz uszkodzić.