Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 23zmarszczki

23 lata i zmarszczki

Polecane posty

Gość 23zmarszczki

... w kącikach oczu rozchodzące się na policzki podczas uśmiechania- te policzkowe bardzo mnie niepokoją. Czego używać w tym wieku żeby sobie nie zaszkodzić? mam skórę bardzo suchą, cerę niestety dość kiepską, dlatego nie może być nic zapychającego. Ogólnie wyglądam na 15 lat, zawsze mnie pytają o dowód a teraz zobaczyłam zmarszczki :( Poradzicie coś?

Głowa do góry. Spotkałam wiele dziewczyn, które już w tym wieku miały pierwsze zmarszczki. Niestety w przypadku bardzo suchej skóry pojawiają się szybciej :( Dlatego przede wszystkim zadbałabym o odzywienie skóry za pomocą dobrych kremów, które odbudują jej wartswę lipidową i uchronia ją przed wływem czynników zewnętrznych. Na pewno poleciłabym wizytę w gabinecie kosmetycznym i zabiegi, które wspomagają produkcję kolagenu (jego brak jest odpowiedzialny za powstawanie zmarszczek) np. fotoodładzanie IPL (zabieg także dla młodych osób) albo krioterapię, czyli zabieg Crydermie - nawilża, wygładza zmarszczki, likwiduje wolne rodniki. jakbyś miała jakieś pytania, to chętnie pomogę.