Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dwulatka ww

łóżko dla dwulatka

Polecane posty

Gość mama dwulatka ww

Mój dwuletni synek już nie chce spać w łóżeczku ze szczebelkami, bardzo się złości, że rano nie może sam z niego wyjść, więc postanowiliśmy, że to dobra okazja na wymianę łóżka na "dorosłe". Nasz wybór padł na sklep Ikea i ten model http://img10.allegroimg.pl/photos/400x300/17/86/39/24/1786392435 , mam pytanie do tych mam, które te łóżko posiadają/posiadały. Czy jest solidne? Zanim wybiorę się do Ikei minie trochę czasu, a nie wiem, czy jest sens, czy lepiej poszukać normalnego łóżka na allegro lub w innych sklepach....Dodam tylko, że syn ma malutki pokoik i chciałabym zaoszczędzić miejsce.

Gość mama dwulatka ww
szukałam takiego z barierką, żeby w nocy nie wypadł właśnie, ale troszkę się obawiam, jak będzie z niego schodził. Z drugiej strony do kupna dopiero się przymierzam, więc to będzie jakieś 2 miesiące i pewnie podrośnie, jak to dzieci w tym wieku i może szybko załapie. Normalnym łóżkiem mogłabym zagracić mu pokoik, a miejsca i tak ma mało :/

pomysl dobry,bo oszczedzi miejsca,ale ja bym poczekala jeszcze jakis czas,az maluch podrosnie.

Gość mama dwulatka ww
kurcze, no to by było najlepsze rozwiązanie, ale synek za nic w świecie nie chce spać w szczebelkowym, wymieniliśmy nawet na turystyczne, ale też nie, więc śpi z nami chwilowo i to przemawia za tym, żeby dostał swoje dorosłe łóżko i na dobre wyniósł się z naszej sypialni :)

Gość mama dwulatka ww
zaczekam jeszcze z decyzją zatem...albo postaram się wybrać do Ikei i zobaczyć łóżko na zywo, spróbować namówić go do wejścia i zejścia, jak odmówi, to sprawa jasna :)

jemu sie pewnie spodoba.na pewno lubi chodzic na place zabaw,tam sa slizgawki. ale ty pewnie go asekurujesz na placu. a tu jesli zechce zejsc sam?no nie wiem,moze zle stanac i spasc.

Gość TakaSobieMama
Jak chcesz zaoszczedzic miejsce to kup lozko mniejsze, takie z materacem na 70x160 np takie : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39858939#/S59851606/ Jak dla mnie dwulatek jest stanowczo za maly na lozko piertowe .... corka ma 2.5 roku i jeszcze dlugo bym ja na takim lozku nie polozyla, bo bala bym sie ze w spadnie : na snie (bo sie wierci niemilosiernie) albo jak sie w nocy obudzi rozespana i bedzie chciala po tej drabince zejsc.