Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerazona.torunianka

Pierwsza wizyta u ginekologa. Jak przebiega.

Polecane posty

Witam, mam 19 lat. Jestem dziewica i jeszcze nie bylam u ginekologa. Jestem juz z chlopakiem od 8 m-cy i w koncu zgodzilam sie na wspolzycie. Ale jeszcze tego nie zrobilismy, po podobno przed tym trzeba isc do ginekologa. Jak przebiega wizyta? Czytalam ze mozna stracic blone jesli bada wziernikiem? Czy to boli? Mieszkam w Toruniu, czy znacie tam jakiegos dobrego ginekologa?

lekarz najpierw przeprowadzi ogólny wywiad, typu kiedy ostatnia miesiączka, czy miesiączki są regularne i jak długie masz cykle potem badanie - powinien Ci pobrać cytologie, ale dziewicy nie bada sie wziernikiem tylko przez odbyt także reszta badania (poza cytologią) odbędzie się pewnie w tej formie, no i może jeszcze zrobić Ci usg i zbadać piersi, ale to nie zawsze potem (bo zakładam że powiesz iż twoja wizyta jest dlatego, że zaczniesz niedługo współżycie) pewnie zapyta Cie o forme antykoncepcji itp

moniak dzieki za odp, ale nie wiem czy prosic o tabletki czy plastry i wogole... moja mama nie lubi na te tematy rozmawiac...

plastry są drogie to Ci od razu mówie mozesz pogadac z lekarzem i jego o wszystko wypytać skoro nie chcesz gadać z mamą, on Ci wyjasni wszystko