Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaskadaaa

Córa zgrzyta zębami w nocy i podczas jedzenia czy to owsiki???

Polecane posty

Gość kaskadaaa

W kale nic nie widzę ale może to dopiero początek... Córka ma 15 miesięcy

Z tego co wiem badanie kału nie jest wiarygodne, wychodzi dopiero za któryms razem, idz do lekarza i powiedz ze podejrzewasz ze dziecko ma pasozyty a on ci na "zas" zapisze recepte.Pamietaj ze musisz wszystkich domowinków przeleczyc i zazwyczaj dawke trzeba powtórzyc po okolo 2 tygodzniach.

Gość kaskadaaa
ale na pewno nikt z domowników nie ma. A może to dziedziczne??? Dziadek jak zaleje robaka to non stop zgrzyta nie świadomie...

Gość hjgk
Mój syn zgrzytał i skończyło się na robaczycy. W kale trudno samemu coś zauważyć dlatego trzeba zrobić badania. oddaje się kupę 3x i na tej podstawie będzie wiadomo czy jakieś robactwo się przypętalo.

Ale tak jak pisalam wyzej, leki te nie sa grozne dla organizmu i nie wchłaniaja sie jako tako, zabijaja tylko robaki, wiec nie zaszkodzi dla pewnosci zastosowac kuracji. Najczęściej wlasnie takie symptomy daja owsiki, zgrzytanie zebami, drapanie sie po pupie, czasem słaby apetyt.

Gość gość
moja corka tez zgrzytala zebami w nocy, poszlismy od razu do lekarza i okazalo sie, ze to przez owsiki ;/ takze jak najszybciej trzeba isc do lekarza i rozpoczac leczenie. my zaczelismy przyjmowac lek Pyrantelum medana