Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość viscakk

planszowki dla dzieci

Polecane posty

Gość viscakk

hej, szukam kolorowych i niedrogich, rozwijajacych gier dla 4-6 latkow mam na mysli tradycyjne planszowki bede wdzieczna za sugestie

Gość kkkornela
u nas ulubione jest "Bystre Oczko" i "Kto silniejszy?" z Adamigo

a ja z moja córcia 2.5 letnia gram sobie w memo (szukanie obrazków do par) kompletnie tego nie kuma hihi ale ubaw jest jak odsloni obrazek i mówi wow albo oooooooo i sie smieje i w ogole odslania jedne i te samen i smieje sie w nieboglosy zabawa i radosc jaka mamy nie do opisania jest:) ale dla 4-6 latkijuz bardziej by sie nadawała:)

Gość ufagdansk
super gra jest wlasnie na zasadzie memory "MEMORY HUMORY"

gry firmy Aleksander - dostępne w pepco - naprawde fajne zawody, piraci, dni tygodnia i Granna cena zupełnie przyzwoita wg mnie

Gość wredna małpa27
grzybobranie ,chińczyk,spadające małpki ,kikiriki........

Grę w typie memo możesz niskim kosztem zrobić sama - wydrukuj po 2 obrazki postaci z bajek, które lubi twoje dziecko i naklej na tekturkę. Fajna jest gra w detektywa - Zgadnij kto to? Oryginał bardzo drogi, ale jak poszukasz to znajdziesz za 30zł. Chińczyk (zwłaszcza wersja Scooby Doo jest super). Planszówkę możecie też zrobić wspólnie na tekturce - ja z córką się tak bawiłam. Ozdabiałyśmy rysunkami pola, wymyślałyśmy zadania - nie tylko cofnij się 2pola/idź do przodu jedno, ale również ruchowe, zagadki czy opowiedzenie dowcipu.Samo przygotowanie zajęło nam kilka godzin, a zabawa była przy tym rewelacyjna. Warto kupić zestaw gier - masz wtedy w jednym pudle karty zwykłe, karty do piotrusia, kilka plansz, szachy itp., a do tego instrukcję z nawet 300 opisami gier (mam wersję w której są również opisane gry ruchowe).

Gość zygibomb
nasze top gier dla maluchow to "Gra w chowanego" "Zwierzece portrety" i "Zlota rybka"