Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja teściowa;/

czy to co zrobiła teściowa jest....

Polecane posty

Gość moja teściowa;/

moja córa była u mojej mamy 3 tyg bo my sie przeprowadzamy do nowego domu no i mamy kilka remontów moja mama nie mogła jej wziaść teraz na kilka dni bo musiała załatwić swoich lekarzy wiec dałam małą do teściowej ;/ no i co sie okazało mała jest tam od niedzieli i dzisiaj mi dzwoni teściowa że mała ma pupe czerwoną i ze sie drapie i płącze ni eda sobie nawet pampersa przebrać hyh nie wiem co jest grane moge tam być dopiero po 16 ;/ nie wiem co jej dolega i jestem zła na teściową jak mogła do tego dopuscić ;/ dodam ze małą ma 17 miesięcy :(

Gość MłodaMama23
Pewnie trzymała ją w tetrze albo nie myła dokładnie po kupie itp i się dziecku odparzył tyłeczek.

Gość moja teściowa;/
kiedyś miałam problem że córa chodziła i pokazywała ze chce kupke i siusiu wiec ją dawałam na wc i po kłopocie...ale to był okres kilku dniu tylko .... nie wiem co jest nie tak mam nadzieje że to tylko odparzenie ale miała kiedyś i mi tak nie robiła a tu słyszę ze płącze nie da pampersa sciągnać jej ciągle sie drapie dzwonilam juz do lekarza by ją zapisac ale powiedzieli że chore dzieci tylko do 14 :( ech i nie wiem co robic mam boje sie że to coś poważniejszego może byc :( niepokoi mnie to ze właśnie nie da sciagnać pampersa i że sie ciagle drapie prawie do krwi;/

Gość Miraculum5
A może tesciowa nasmarowała ją czymś nowym, co ją uczuliło? Albo wymyła w jakimś drażniącym płynie, mydle podczas kąpieli? Ech... Uwielbiam tesciowe, mamusie i ich pomysly :/ Trzymaj sie autorko, to na pewno nic powaznego. Spytaj tesciowa o te kremy, kapiele itp. Moze wyjdzie samo, ze to jej wina

Ale dziewczyno czego ty wymagasz, nie dosć, że teściowa zajęła Ci się dzieckiem na tak długi okres czasu a Ty jeszcze ją oskarżasz, że przez nią dziecku się tyłek odparzył. Takie rzeczy zdarzają się nawet najlepszym matkom, a co dopiero babciom , które miały wieloletnią przerwę w robieniu przy dziecku. Ciesz się, że teściowa w ogole wzięla dziecko i się nim zaopiekowala, zaoferowala swoją pomoc. Mojej teściowej jest ciezko zając się mała 1/3 dnia kiedy jeźdzę na prawo jazdy, albo wieczorem na 1,5 - 2 godziny kiedy czasem raz na pol roku chcemy z mezem gdzieś wyjsc. Wydaje mi się, że ostro przesadzasz. Jak narzekasz to weź dziecko ze soba i radź sobie i z dzieckiem i remontem.

Gość moja teściowa;/
wróżka chrzestna nikt cie na forum ni elubi wiec ciebie raczej słuchać nie będę pozatym sama powiedziała ze sie małą zajmie a ja niebardzo chciałam ja dac tym bardziej jej ;/ dziwne ze moja mama miała córe 3 tyg i nic wszystko ok a tu już niespodzianka;/ zapytam w czym ja kąpała i czy jej maści nie zmieniła ;/ i nie mów mi że kilka dni to jest długo gdybym jej wcisła dziecko to co innego ale nie chciałam przestać remont i wziaść ja na 3 dni i potem spowrotem to mojej mamy a jej nie chciałam jej zostawiać;/ ale powiedziała mi że ona ją weżmie a my nie mamy przerywac remontu nigdy w niczym nam niepomagała zawsze nazekała i zawsze miała jakieś ale ale nie o to mi chodzi ja jej o to nie prosiłam by ją wzieła ;/ pozatym chciałam sie dowiedzieć czy mozże to wynikać z jakiejś infekcji własnie ....czerwona pupa drapanie sie piszczenie płakanie chodzi i jej pokazuje ciągle na pampersa i płącze;/ chciałam tylko tyle sie dowiedzieć ech a nie juz jakies madre się odzywaja ;/

Gość moja teściowa;/
i powiem ci że ona nigdy jej nie miała nigdy u niej sama nie zostawała i niemiałam zamiaru jej nigdy tam zostawić....bardziej mi moja rodzina pomaga niż oni....ale ni eo to chodzi jak napisałam.zalezy mi by spowrotem małą była zdrowa i szczęśliwa co mam teraz zrobić czym ją smarować;/by jej to zeszło szybko ;/

Gość O kurcze..........
Jak dla mnie to mała jest porządnie odparzona. Może tesciowa ją gąbką myła i podrażniła skórę, może nie domyła i powstało to odparzenie a może założyła pampersa na wilgotną niedoschniętą skórę i przez to się skóa zaparzyła. Jak swędzi a pewnie i piecze to odparzenie. Skoro mała nie da sobie pampersa ściągnąć to co, teściowa nadal ją w tej pieluszcze trzyma? Niech ściągnie i obejrzy co się stało! Ręce opadają. Niech przesuszy jej tą skórę , niech mała polata bez pieluchy jakiś czas a potem niech teściowa nasmaruje jej pupkę maścią tranową.

Gość moja teściowa;/
macie jakies dobre rady na takie coś jak będe jechała to od razu w aptece kupie moze sa jakies płyny by to myć jakoś pielęgnować jakis krem :( wiem ze teraz trza to załagodzić dzisiaj ja z tamtąd zabieram i do mojej mamy mam nadzieje ze bedzie ciepło do końca tyg to mała na ogódku będzie bez papersa i szybciej jej to zejdzie ale moze sa jakieś maści albo własnie preparatu do mycia skuteczne na takie coś??

Gość moja teściowa;/
zmienia jej teraz co godzine pampersa podobno ale jest wielki płacz zanoszenie sie jak ma jej zmienic ;( do tego sypała ją mąką kartoflaną a ona jej nie toleruje ;/ bo po niej ma krostki potem ech nawet sie nie zapyta wiem ze chciała dobrze ale trza sie zapytac najpierw zanim sie coś zrobi;/ a ta maść tranowa bez recepty ? jest skuteczna?

Gość pazkrólowej
Najprostszy sposób, to zasypanie mąką kartoflaną.

Gość moja teściowa;/
napisałam że mała po tej mące ma krostki na pupie i jej ona nie pomaga ;/ bardziej ją po niej swędzi;/

w aptece sie zapytaj co na odparzenia i zajmij sie swoim dzieckiem, zamiast sie wyzywac na tesciowej no rece opadaja

Gość do: moja teściowa;/
Maść tranowa tak jak ktoś tu napisał!!!! Maść Bubchen na odparzenia z tranem albo w aptece maść tranowa. Zaden sudokrem!!!

Gość moja teściowa;/
sudocrem też odpada kiedys jak mała miała odparzenia to próbowalismy kilku maści nawet robionej na zamówienie ale pogarszały sprawę;/ były to maści miedzy innymi sudocrem kremy na odparzenia z nivea robione maści z antybiotykami...nie wiem jak sie nazywały termentiol i linomag ... te maści nie pomagały ale nie bolało ją nie płakała mi dała sie przewinąć.... smarowałam clotrimazolum i pomogło ale teraz nawet on nie pomaga

Gość moja teściowa;/
nie mam jak sie zająć mam robotników i ni emoge ich zostawic samej pozatym kończą po 15 i wtedy odrazu jade do apteki o po małą do teściowej

w aptece sie zapytaj co na odparzenia i zajmij sie swoim dzieckiem, zamiast sie wyzywac na tesciowej no rece opadaja

Gość moja teściowa;/
gryzzelda daj spokój z tymi tekstami ja o teściowej juz nic nie pisze a jak powiedziałam wyzej nie mam jak sie zajać!!!!!!!!!!!! naucz sie czytać!!!!!! mogę wyjsć po 15 !!!!! wiec skończ z twoimi tekstami które nie sa na miejscu

Gość Miraculum5
No to masz rozwiązanie. Kto jeszcze dzieci w tych czasach mąką traktuje :F Pewnie nie raz, nie dwa jej posypała tyłek mąką i stąd mała ma teraz krostki i ją swędzi. I nie chce zdjąć pampersa, bo kojarzy, że pewnie zostanie mąką znów potraktowana.

Gość bezduszna tesciowa
biedna synowo - naucz sie najpierw pisać:> a dziecko 17 m-cy to juz chyba chodzi i powinno robic do nocnika?! ciekawe czy gdyby u twojej mamy tak sie corce pupa odparzyła tez bys podniosła larum na necie i po lekarzach dzwonila?!

Gość bezduszna tesciowa
no proszę - to juz mala kiedys miala odparzenia?! ciekawe z czyjej wwiny - tez tej wrednej tesciowej?! :P

a co to, ty sie musisz robotnikami zajmowac? no coz, ja bym wolala sie zajac wlasnym dzieckiem, ale kazdy ma inne priorytety. Najlepiej odeslac dziecko na miesiac, a co tam.

Gość pazkrólowej
No tak, nowoczesne mamy, to trzymają dzieci do piątego roku życia w pieluchach i nie używają mąki bo to przeżytek, taaak, najlepsze są nowoczesne maści. Dziecko ma ewidentnie problem i nie jest to wina teściowej, a matki, która wcześniej zaniedbała dziecko, ale teraz zwala na teściową.

Gość taka jedna mama, która ma
Nie widziałaś jeszcze dziecka, ale już wieszasz psy na babci? Twój remont, przeprowadzka twoja sprawa. Oddanie dziecka komuś pod opiekę na 3 tygodnie to bardzo długo. Najpierw zobacz co małej w ogóle jest, a wtedy wiedząc co i jak leć do apteki. Jak jest bardzo źle warto zajrzeć do lekarza. Może to alergia, moze coś innego. Najlepeij samemu zobaczyć co się dzieje.

maka ziemniaczana u mnie sie sprawdzała lepiej niz te wszytskie kremy tesciowa napewno celowo nic zlego nie zrobila nie najezdzaj zaraz na nia chciala dobrze upss nie wyszło i nie powinnas porównywac ze przt twojej mamie nic nie zrobila a przy tesciowej juz tak bo to bezsensu no i po co zaraz chowac uraze itp zdarzylo sie (lepsze to niż coś bardziej gorszego) teraz zajmij sie odpowiednio malutka

Gość moja teściowa;/
ja dziecka nie zaniedbałam nigdy je jnic nie było !! a chyba nie dam jej do remontu bo astmy sie nabawi i tyle bedzie!!!pozatym mała jest tam od 7 do 15-30 potem jade od niej !!! no ciekawa jestem jak wy bedziecie mieli kiedyś remont to co z dzieciakami zrobicie śmieszne po to sie ma rodziców by pomagali tym bardziej jak sami chcą!!! pozatym temat był inny i kupie te maśc z tranem lub bubchen i bede jej tym smarowała dziękuje za madre odpowiedzi normalnych mam:)

Gość zonamezaswojego
sprobuj wykapac ja w wodzie z dodtakiem maki albo nadmanganianiu potasu, poza tym niech biega z golym tylkiem, skorka bedzie oddychac i szybciej dojdzie do siebie. Mala jest odparzona albo uczulona. Ach, kiedys slyszalam, ze termentiol tez jest dobry...

Gość taka jedna mama, która ma
dodam, ze moze pampersy inne niz zazwyczaj. Koleżanki córka akcpetowała tylko jedne rodzaj, na wsyztskie inne reagowała poważnymi odparzeniami. Chwilę zajęło zanim znaleźli ten pasujacy. Skoro córka miała odparzenia to nie rozumiem czemu masz pretensje do teściowej;/