Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja teściowa;/

czy to co zrobiła teściowa jest....

Polecane posty

Gość cghjgfhjnbvnbkj
mowcie co chcecie ale to co ma to dziecko to horror!zabilabym stara krowe i tyle jak sie bierze pod opieke dziecko to trzeba wziac odpowiedzialnosc a to jest ewidentne zaniedbanie! autorko zdrowka dla malutkiej:)

Gość proponuję
straszne, szkoda dziecka, co za nieodpowiedzialna i chyba tyle leniwa teściowa

Gość jajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
stare pokolenie jest wychowane na mące ziemniaczanej,stąd takie podejście,ze napewno zadziała.Mojemu synkowi własnie ona pomogła,a też miał dość mocne odparzenia i naparwdę bardzo dłuuugo.No chyba,ze teściowa wiedziała,ze małej akurat szkodzi,wiec faktycznie pwoinna odrazu zadzonic do ciebie i sie poradzic.lekarzowi powiedz prawdę.

Gość moja teściowa ;/
dziekuje ze nie które osoby mnie rozumią mogę sie domyślać ze te które mają dzieci :) dobrze że u mnie w niedziele koniec remontu a od dzisiaj mała daje mojej mamie ona nigdy jej nic nie zrobiła miałą ją tak długo i zero odparzenia nic dawała ją na wc a jak poszła do teściowej to jej sie niechce dac małej na wc nawet :( ale to juz inna historia... Moja mama była w szoku jak mogła ona jej takie coś zrobić ;/ dziecko w niedziele poszło zdrowe pełne życia a wczoraj porażka :( jakbyście byli na moim miejscu nie wiem co byście jej powiedziały :( ja sie rozpłakałam nie umiałam słowa wydobyć jak zobaczyłam co ona tam ma :( a w dodatku mój mąż nie widzi nic złego bo to jego mamusia ;/ stało i sie i tyle..myślałam ze go tam zabije jak on tak moze niezalezy mu namałej to mozemy sie rozejść powiedziałam mu ..i na tym sie skończyło ... wiem że u mojej mamy mała będzie na ogródku z gołą pupą biegać i po domu też szybko powinna dojsć do siebie ...chciałąm przestać remont ale potem bedzie się ciągnął znowu a mama moja powiedziała ze szybko ją wyleczy nie pozwoli by małą się męczyłą i jej wieże:) ech rozpisałam sie ale naprawde nie wiem co robić nie wiem co elkarzowi powiedzieć :( mam z córa na 11 do lekarza a potem jade zawież mała do mojej mamy a wtym czasie powiedziałam teściowej ze ma przyjechąc na mieszkanie i pilnować skoro nie potrafi dzieckiem sie zajać bo teraz trzeba to jakos rozegrać dobrze by mała sie nei męczyła....no i przyjedzie bo wie ze żle zrobiła hyh a nawet przepraszam nie umie powiedzieć ;/

Gość przy obecnej temperaturze
mała będzie z gołą pupą latać po ogródku?:O lepiej nie... poza tym masz remont rzekomo, a pół dnia opisujesz na necie perypetie Twojej teściowej i dziecka:O może mniej netu - więcej weź się do pracy, to szybciej remont skonczycie;)

Gość teżżżżżżżżżż matka
co ty gadasz autorko za glupoty. po 1 to sie ciebie czytac nie da, nie dosc,ze oftografy takie walisz, to nawet poprawnie zdania zlozyc nie umiesz... po 2 na takie odparzenia to tormentiol. lekarz cie pewnie wysmieje,ze z odparzeniem sobie rady nie dajesz. po 3 macie remont i pozbylas sie dziecka na 3 tyg? a ty co robisz, malujesz? pilujesz? ukladasz parkiet? panna wygodnicka. trzeba bylo nie dawac dzieciaka do tesciowej. odparzenia moga zdarzyc sie nawet i u ciebie. ile ty masz lat? 19? nie, nawet nastolatki sa bardziej elokwentne.

Gość moja teściowa ;/
ja mam remont robić ?? ja mam od tego robotników ja nie musze nic robić tylko ich pillnować ... wiec siedze na necie bo nie moge sie z tąd ruszyć ....od tego mam ekipe która remontuje a ja im nie pomoge bo nie mam jak ... pozatym mam prawo tu siedzieć ....jakbym miałą inny wybór to juz dawno wychodze i nie siedze z nimi tylko z córą !!

Gość ćma cme goni
nie wolno używać termentiolu bo zawiera rtęć!!!

Gość a ja myślę że powinnaś
wezewać karetkę do tej odparzonej pupy no i policję żeby zamknęli teściową :o

Gość moja teściowa ;/
po 1 takie odparzenia nigdy na oczy nie widziałam !!! po 2 chyba nie masz dzieci i wali cie to że dziecko coś boli i ryczy w nie bogłosy po 3 nie dałam teściowej tylko sama chciała ją zabrać na kilka dni !!! tak bym nigdy jej nie dała do niej ale jak poprosiła to co miałam powiedziec ze nie a potem będzie zła że nie chce jej dać dziecka tylko mojej mamie ech.. po 4 remontuje cały dom od podstaw nowe sciany sufity wszystko!! myslisz że jakbym miała inny wybór to robiłabym ten remont !!! poprostu ktoś kto tu mieszkał zaniedbał dom i robaków pełno było wszędzie teraz juz jest prawie skończone i jest ok musze dać małej normalny pokój w jakim będzie przebywała a nie syf... a po 5 co cie interesuje co ja robie gdyby nie moja mama wyszła z inicjatywą że weżnie mała a my mamy zajać sie remontem bo nigdy go nie zrobimy jakby mała była u mamy nic by jej sie niestało ! tylko nie wiem po co godziłąm sie dac małą teściowej ;/

Gość tylko flamozil
efekt natychmiastowy.

Gość tylko flamozil
Mówię Ci, nawet nie chodź do lekarza tylko kup flamozil. W szpitalu go stosowali na odparzenia.

Gość teżżżżżżżżżż matka
tormentiol w niewielkich ilosciach nie zaszkodzi. wez autorko walnij sie w ta pusta lepetyne. ja nawet nie wiem co ty piszesz. skonczylas jakas szkole? w podstawowce ucza ortografii i interpunkcji. w du pie mam twoj rremont. zamiast siedziec na necie, lepiej zrob sobie jakies dyktando w necie:/

Gość to prowo....
bo nie wierze w istnienie takich kretynek :O

Gość moja teściowa ;/
nie bedę kupować tysiaca maści oczywiscie dziękuję za rady kupiłam jedną która łagodzi ból teraz wizyta u lekarza i mam nadzieje ze przepisze jej coś dobrego .... i jak dla mnie lekarz jest natychmiastowy nie moge pozwolić by dziecko się męczyło ... a to nie jest zwykłe odparzenie .. dla mnie odparzenie to czerwona pupa a nie ranki do krwi ;/to jest nie normalne chyba nie wyobrażacie sobie jaki to musi być ból ;/

Gość cztery ściany
Nie wiem skąd takie popieprzone mamuśki się biorą :/ Na kafe siedzieć możesz ale z córką w pokoju nie? Bo rozumiem że pokój w którym siedzisz nie jest akurat remontowany... Skoro Twoja mamusia taka idealna to korzystaj z jej usług. I co za kretynka zostawia dziecko pod opieką Teściowej skoro wie jaka Teściowa jest...

Gość teżżżżżżżżżż matka
poza tym, tesciowa, to babcia twojego dzieciaka i ma prawo sie nia opiekowac. nie zrobila specjalnie odparzenia na du pie corki. zrozum to w koncu. poza tym fajna zryta psyche musi miec twoje dziecko, skoro jest przerzucane z kata w kat. najpierw u twojej matki, pozniej tesciowa, a na koncu nowy dom. a ty dalej siedz i pilnuj roboli,zeby nie spartolili ci sufitu:/

Gość moja teściowa ;/
nie chciałam jej dawać teściowej !!!! tylko ona potem obrażona łazi ze nie mogłam jej dac wnuczki a maż potem na mnie jape drze ze ona też ma prawo ja wziąść;/ no i ma teraz odparzenia takie że aż głowa boli mój pokój w którym siedze nei ma nawet drzwi i jest w nim biało bo szlifują kuchnie wiec co mała ma tu być i sie astmy nabawić dobre jeseście mamuśki które wszystko robia celująca i ich maluchy napewno chodizły jak miały pół roku mówiły bigle jak miały 8 miesięcy a siku i kupke robiły na nocnik jak miały 10 miesięcy i nei potzrebuja pampersów..aha i jak miały roczkek umieli alfabet i liczyć do 100 ;/ naparwde jedyne co to was mi jest żal ze macie taką psychikę zniszczoną ....

Gość teżżżżżżżżżż matka
? czy ty sie dobrze czujesz? kto tu ma zryta psyche.... wydaje mi sie,ze jak juz bedziesz u pediatry, zajdz po drodze do swojego lekarza-do psychiatry. lekow nie wzielas? i zlituj sie nad madrzejszymi, pisz chociaz jeden wyraz poprawnie WZIAĆ!!!!!!!!!!!!!!!! nie wziasc imbecylu

Gość moja teściowa ;/
i ja mam zrozumieć teściową? w czym że zrobiła o przypadkiem że nei chciało jej sie pieluch zmieniać ze nie chciało sie dac dziecka na wc jak wołało? do tego jak sie zaczynało cos dziać nie umiała zadzwonić? musiała czekać aż małej skórka bedzie schodziła i ranki się będa robiły? no na prawde dobre jesteście .....i wgl tu nie ma winy teściowej ...bo ona nic jej nie zrobiła ...a odparzenia same sie robiły ..dziwne tylko ze jak ja ją mam to nic jej sie nie stało ani u mojej mamy ech ;/ no ale tak macie racje teściowa tego nie zrobiła chciałą dobrze przecież;/

Gość moja teściowa ;/
pozatym widziała ze mała ma uczulenie na mąkę a nią sypała to też na pewno zrobiła bo chciała jej pomóc ;/

Gość a ja myślę że powinnaś
Niech sie tu wypowie chociąz jedna matka której nie zdarzyło się mieć do czynienia z odparzeniem na pupie!!! I zaręczam ci że zadna z nas (tez mam dziecko, choć już nastoletnie) nie zrobiłą tego specjalnie!!!!!! Kochamy dzieci najbardziej na świecie i robimy wszystko zeby nic im nie było... To sie po prostu zdarza!!!! I zaręczam, ze teśąciowa nie zrobiła tego specjalnie, może niedokładnie jej wszystko wytłumaczyłaś np że nie mozna używać mąki, któa wiekszości dziciom pomaga... Moze nie kazdy jest tak genialny jak Ty i Twoja mamusia, ale wiem z doścwiadczenia że czasem nawet jak nie spuszczasz dziecka z oka stanie sie coś złego... Mój mały syn przewrócił się, trzymany przeze mnie za rękę i rociał głowę, trzeba było zakładać szwy... Aż strach pomyśleć co Ty byś zrobiłą w takim wypadku teściowej. Stryczek chyba ;O

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jak to czytam to aż nóż mi sie w kieszeni otwiera.Ja wychowałam troje dzieci na pieluchach tetrowych,pupy posypywałam zwykłym talkiem,kąpałam w kaliku karmiłam piersią,potem pili mleko od krowy.Na nim robiłam kaszki,budynie.Soki i jedzenie robiłam im sama.Dzieci maja teraz po 20 i + lat,mają piękne zdrowe,białe zeby i nigdy nie chorowały,na nic nie sa uczulone. Teraz jak czytam o tych pampersach z pampersów,pampersach z biedronki,zupkach z gerbera,maściach sraściach i innych cudach to się zastanawiam jak dałam rade bez tego wszystkiego dbać o nich!!!!!!!! Masakra jakaś!!!! Potem się dziwicie ze dzieci sa na wszystko uczulone,lekki wiaterek i chorują,albo nie ta maść i mają odparzenia.

Gość autorko o co chodzi???
nie chciałaś, ale dałaś...hmmm tez mam dziecko i też miałam remont i nie siedziałam z robotnikami w domu, tylko zabierałam dziecko na spacer i szłam w "świat", a to do parku, na plac zabaw, do mamy, do teściowej. Obiad gotowałam wieczorem to miałam na nastepny dzień. Albo u mojej mamy lub teściowej zjadłyśmy w odwiedzinach. Tworzysz 100 problemów niepotrzebnie, zajmij się dzieckiem, zamiast robotnikami, nie będzie jojczenia cały dzień na forum. Teściowa chciała dobrze, nie zrobiła tego umyślnie, ale skoro jest wg ciebie taka kiepska w opiece to czego się sama nie zajmiesz dzieckiem??? ps. wkurza mnie że wszyscy wieszają psy na teściowych, dziwne ja mam teściówke do rany przyłóż i nie powiedziałabym na nią złego słowa, w końcu to matka mego męża którego kocham, i bądz co bądz troche szacunku się jej nalezy! .

Gość tylko flamozil
Lekarz może Ci ją przepisać. Zauważ, że jej jeszcze nikt nie wymienił, to jest lek na otwarte razy, oparzenia i właśnie silne odparzenia, z ranami do krwi. Działa niemal na naszych oczach. Ale masz rację, że teraz już wolisz się z lekarzem zgadać.

Gość moja teściowa ;/
wiem ze dziecka nie da sie upilnowac rozumiem to pozatym co ja mam jej tłumaczyć powiedziałam jej wszystko tak samo jak mojej mamie do tego zostawiłam kartke tak samo jak mojej mamie co może czego nie itp... rozumie ze odparzenia sie zdarzaja ok ale czemu nie powiedziałą tego odrazu tylko czekała na taki efekt? co myślała ze ranki jej zejdą? do mnie to nie dociera ..i powiedziałam jak sie bedzie cos działo istnieję telefony ..ale ona to ewidetnie zaniedbała

Gość teżżżżżżżżżż matka
autorko puknij sie w lepetyne-juz ci to napisalam. czego chcesz tu na forum? zeby ktokolwiek ci napisal,ze masz racje, tesciowa jest BE ? skoro taka super mamusia z ciebie,to siedz na dupie z dzieciakiem i zajmij sie nim. my nie mowimy,ze tesciowa super postapila. nie umiesz czytac ze zrozumieniem? ona na pewno nie chciala zle. wiec wypuj z ryja ten jad i zachowuj sie jak matka i dorosla kobieta. stalo sie i teraz tzreba to odkrecic debilko

Gość onaonaonaja
Nawet bym współczuła autorce ale okropnie denerwuje mnie jej postawa, tak roszczeniowa. Jak to powiedziałaś teściowe, że ''ma przyjechać na mieszkanie i pilnować''? A co to tewoja służąca? Zrozum, że to twoje życie i masz sobie z nim sama radzić a nie zwalać na innych. Muszisz sama myśleć jak poradzić sobie z problemami, to nie jest obowiązek teściowej. Ona zajmując się dzieckiem robi ci przysługę. Na pewnie nie zrobiła tago odparzena małej specjalnie. A swoją drogą kiedy ostatni raz oglądałaś małej pupę po oddaniu dziecka tęściowej? Takie odparzenie z ranami nie zrobiło się tak szybko. Najpier musiło być zaczerwienienie. Widocznie nie oglądałaś i nie zauważyłaś, że coś się dzieje a teraz pretensje.

Gość tylko flamozil
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dawniej to ludzie w jaskiniach żyli i liściem sobie dupę podcierali, wiesz? Masz mentalność jak mój teściu. Co ze mnie za matka, jak ja w szpitalu musiałam rodzić. Jego babka, to w zimniokach urodziła i nic jej nie było. A jedna cyganka to urodziła i zaraz w rzece noworodka wykąpała za nogę i żyli... A teraz trzeba te wszystkie leki, lekarzy położne i tylko kasę sobie nabijają, bo dawni tego nie było. Wyśmiał tez nasz wózek, że ma resory, bo dawni się dziecko wytrzepało po wybojach w "normalnym" wózku i było dobrze. To, że łóżeczko kupiliśmy też było źle, bo dawni były kołyski i stwierdził, że jak będę miała drugie, to już nie będę tak cudowała, bo mi zachwyt minie...Nosz kurwa...

Gość teżżżżżżżżżż matka
onaonaona zgadzam sie. to dzialo sie wczensiej u jej matki, tylko nie zwrocila uwagi. teraz zwala na kogos innego,zeby siebie wybielic. autorko ile masz lat?