Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja pierwsza praca.....

Czy mozna miec na raz umowe zlecenie i umowe o dzielo w tej samej firmie?

Polecane posty

teraz mam tylko um,.o dzielo, przeprocowalam juz prawie 3 mce i szef cos mowil, ze da mi um.zlecenie na najnizsza pensje mozliwa i um.o dzielo za zlecenia.... mozliwe to ze sie ma 2 na raz? czemu on tak chce zrobic-ze niby daje mi ubezpieczenie ale lepiej mu dac mi male kwoty w um.zlecenie i normalna pensje w um.o dzielo,bo tak mu oplacalniej przy podatkowych rozliczeniach ? czy co?

Gość U mnie w pracy
mają ludzie umowę o pracę pon-pt a na soboty zlecenie, ale chyba dlatego żeby nie przekroczyć limitu godzin w tej o pracę?

Można miec, bo to umowy cywilko-prawne. Nie da Ci etetu- lepiej mu Cię zatrudniac na te własnie Umowy, bo nie płaci za Ciebie FUS-u (prawie wszystkie składki ZUS-owskie).

Gość coś chyba pokręciłaś z tymi
nazwami umów.

Gość coś chyba pokręciłaś z tymi
bo pewnie da ci najniższy etat a reszta na zlecenie. Gdybyś miała dzielo, to w ogóle nie musialabys w pracy byc. Poza tym na zlecenie nie ma "pensji"

można mieć wiele umów o pracę w jednym czasie ale jeśli ktoś z tobą zawiera trzecia pod rząd umowę o prace (bez odstępu czasu pomiędzy nimi) to choćby nie wiadomo co na niej pisało zawsze jest ona traktowana jako umowa o pracę.

Teraz mam umowe o dzielo i pracuje w domu Od pazdz. chce mi dac umowe zlecenie (bym miala ubezp.zdr.) ale powiedzial, ze na najnizsza krajowa kwote, a poza tym wciaz bedzie dawal um.o dzielo za kazde zrobione przeze mnie ;dzielo;. I dalej mam pracowac w domu.....

No wlasnie, jemu chyba lepiej dawac mi umowy o dzielo niz zwykle... taniej dla niego. Umowy o dzielo mam rzedu 2-3 tys za jedno (na czas okolo miesiaca), czyli pewnie mi z dzieł bedzie jeszcze obcinal kase i laskawie da umowe zlecenie na 900 zl ...... eHHHH