Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

M182018

Zanik jądra

Polecane posty

witam... mam pytanie. Być może ktoś miał taki sam problem. Mój partner ma wodniaka jądra. czeka go zabieg. na usg dowiedział się że ma zanik prawego jądra. co to może oznaczać? Prosze o poważne odpowiedzi.

rozumiem. Ale czy w związku z tym mogą być jakieś problemy? czy może być bezpłodny?

Sugeruje korzystanie z google przed zadawaniem pytan. Wodniak jądra nabyty Występuje przeważnie u chorych dorosłych. Może być następstwem urazu oraz ostrego, przewlekłego i nieswoistego zapalenia jądra lub najądrza. Także wystąpuje w przebiegu nowotworu jądra. Przyczyną gromadzenia się płynu w osłonce jądra jest zaburzenie równowagi pomiędzy wydzielaniem a wchłanianiem płynu przez osłonkę pochwową. Duża zawartość płynu w mosznie utrudnia choremu chodzenie, może wywoływać dolegliwości bólowe. Płyn wpływa niekorzystnie na wytwarzanie plemników, a w niektórych przypadkach powoduje zanik jądra i następowo czasami niepłodność.

czytałam już na różnych stronach. ale chciałam też dowiedzieć się tu. Może ktoś miał podobny problem.

Gość Tomasz z Warszawy 31
współczuje ...po zabiegu twój chłopak będzie piszczał jak Michael Jackson

nie potrzebuję takich komentarzy... zadałam konkretne pytanie. czy ktoś był w takiej sytuacji?

Gość innqqqaaa
Mój mąż po przebytej śwince w dorosłym wieku, stracił jedno jądro, tez się balismy, ze bedzie niepłodny, ale wszystko jest ok. Mamy dzieci, nie było zadnych zaburzeń w zyciu sexualnym... Nie martw się z tym mozna normalnie zyć.

Strasznie chcemy mieć w przyszłości dzidzie. Ale oboje się teraz boimy. Naczytałam się już różnych rzeczy na innych stronach i nie wiem co mam o tym myśleć.

Gość M182O18
czy jak wstawią mu drewniane jądro w miejsce tego usunętego to istnieje zagrożenie ze urodzi nam się Pinokio?

Gość 6556
facet ma byc dwujajowy .. Jesli bedzie miał jedno jajo to jest jedno jajowy

ten podszyw był beznadziejny... Ja nie wiem że ludzie nie rozumieją że ktoś może się przejmowac... jezeli macie pisac takie głupoty to sie nie wypowiadajcie. zalezy mi na opini kogos doswiadczonego.