Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pryszczasa

pryszcze - chyba sie zabije w koncu

Polecane posty

Gość pryszczasa

mam 30 lat od 15 syfy, nie wiem juz jak walczyc leczyłam sie u dermatologa - wielkie g z tego wyszło na antybiotykach poprawa po odstawieniu gorzej mam rozszerzone pory, po godzinie od umycia twarzy swiece się strasznie , mam po prostu warstwe łoju na twarzy (staralam sie matowac chusteczkami) cala moja twarz pokrywa jakis drobny meszek nie wiem juz nawet co lezy u podloza mojego tradziku pomocy ludzie bo naprawde mam juz dosc - 30 lat , zmarszczki sie zaczynaja i jeszcze syfy na dokladke z domu nie wychodze czasami tak sie wstydze tego jak wygladam, strasznie wplywa to na moja psychike i wydajnosc spoleczna

Gość jak się odżywiasz?
?

Gość sdsdse
na pryszcze najlepsze jest nasienie męskie

Gość lhlciua
mam to samo i tez 30 lat dermatolog guzik mi pomógł, teraz wybrałam się do dermatologa który skierował mnie na badanie hormonów wiem że to własnie ich wina więc ty też się zastanów nad hormonami

Gość koneserdziewczyn
kup sobie maśc wysuszającą i po problemie i pewnie brakuje ci sexu :)

Gość lhlciua
koneserdziewczyn przestań pieprzyć o maściach jak nie masz pojęcia czym sa pryszcze w wieku 30 lat, ja dostałam 10 takich maści od dermatologa i gówno mi dały, tylko mi twarz wysuszyły a syfów ile było tyle jest. Autorko zbadań hormony !!!

Gość pryszczasa
mam seks więc to nie od tego mozliwe ze to hormony ale mieszkam na takim zadupiu ze oprocz zbadania tarczycy nie zalecili mi nic innego co zbadac na wlasna reke? i tak, wiem ze to koszty ale koszty jakie ponosze na bezskuteczne leczenie tez sa wysokie jak jem? normalnie w miare , nie sadze zeby to wpływalo na syfy bo zaczely mi wyskakiwac jak zaczelam dojrzewac , nic w diecie nie zmienialam

Gość Aga baba jaga....
Kochana spróbuj kupić sok z aloesu w aptece i codziennie zmywać im twarz zamiast toniku (rano i wieczorem) możesz oprócz tego pić (ok 2-3 łyżki dziennie tego soku), kup sobie też w aptece wierzbownicę (może być do zaparzania) a mogą być też tabletki ziołowe. To zadziała cuda - wierz mi. Nie truj się żadnymi antybiotykami, w naturze jest ich pełno a są o wiele zdrowsze i skuteczniejsze. czy pryszcze pojawiają sie szczególnie w drugiej fazie cyklu? Jeśli tak to skóra może być wrażliwa na zmieniający się poziom hormonów w tym czasie.

Gość koneserdziewczyn
nie pieprze też miałęm syfy na ryju poprostu trzeba regularnie stosować dobre maści mi bardzo pomógł brevoxyl i troche zdrowiej sie odżywiać.

Gość nasienie meskie
nasienie zawiera witamine A , ktora odmladza skóre i nadaje jej młodzienczego blasku

Sluchaj!!! wez Aknenormin! ja tez nie wierzylam ze to pomoze.ale jednak, mialam okropnie rozognione policzki i to mi pomoglo. terazmam lekko rozszerzone pory i gdzieniegdzie blizny, idz na zabiej derma lub mikro - brazji, :) to powinno pomoc.

Gość pryszczasa
i masc wysuszajaca tez juz byla w uzyciu, twarz mi sie zrobila dodatkowo purpurowa i wszystko teraz mnie podraznia moze to geny, matka tez miala ale jej przeszlo po 1 ciązy - ja pierdziele ...

Nie popbijcie się tu przypadkiem ;) Faktycznie spróbuj kupić sok z aloesu w aptece spróbuj uzywac go do twarzy i pić tez wg zalecen na opakowaniu. Tez wydaje mi sie ze antybiotyki na dluzsza mete sa zgubne...

Gość pryszczasa
sprobuje z tym aloesem , o wierzbownicy slyszalam juz , tez sprobuje a co do aknenorminu - przerazaja mnie skutki uboczne izotretynoiny tym bardziej ze powaznie mam juz depreche od tego wszystkiego - zeby mi sie nie poglebila

Gość dfdrtrf
uwierzcie lub nie ale poki sie bzykalam to syfów nie mialam, przyszedl brak sexu i stres i syfow mam co nie miara na plechach i dekolcie

Gość Aga baba jaga....
Ja jakiegoś wielkiego problemu z pryszczami nie mam (mam 26 lat) ale moja cera zawsze miała jednak tendencję do trądziku. Właśnie parę dni temu wyskoczyły mi jak zwykle na parę dni przed okresem takie bolące pryszcze na brodzie, takie wielkie kule jak guziku. Poleciałam po ten sok z aloesu, zmaruję się dosłownie od czterech dni i wszystkie poznikaly. Tak to w życiu by nie znikły same dopiero po jakimś czasie po okresie.

ale nie sluchaj tych ulotek...no cos za cos, duzo pisza bo to ich praca...wiadomo ze kazdy lek ma jakies skutki uboczne autorko. ja np jestem strasznie chuda....lekarka sie zastanawiala nad tym, czy mi to nie zaszkodzi!!! ale skad! jedyny problem mialam z wysuszajaca sie skora. mialam popekane suta, i w okolicach wlosow na gorze tam gdzie sie zaczynaja pojawialy mi sie drobe strupki bo tak mi sie wysuszyla skora, wgl nie bylo tlustosci, nawet nie raz jak sie spieszylam do szkoly to moglam jej nie myc, taka byla sucha! sproboj, rpsze, inaczej bedziesz miala tradzik caly czas:( a wiem jak cierpisz. i to byly jedyne skutki...z tylu wymienionych

Gość pryszczasa
no wlasnie tez mam bolace gule...na brodzie nad gorna warga mnie wysypalo, kiedys policzki glownie mi "atakowalo" czy ktos slyszal o takim sposobie że smaruje sie syfa kroplami do oczu? maja tam jakis skladnik ktory w jakis cudowny sposob dziala

Gość Aga baba jaga....
nie słyszałam o kroplach do oczu... ale jestem tym aloesem tak zaskoczona pozytywnie. Byłam juz załamana bo w sobotę idę na wesele i już sobie wyobrażałam ze pojawię się tam z taka twarzą, a tu normalnie znikły po czterach dnia smarowania....no bo co to może być innego? chyba nie autosugestia.

Gość lhlciua
Zbadaj poziom hormonów !!! Na początek Testosteron, DHEA, hydroksyprogesteron. Zobaczysz czy twoja przysadka mózgowa, nadnercza nie wydzielają niewłaściwiego poziomu hormonów. To podstawa! Zrób te badania na własna rękę, koszt wszystkich trzech to około 100 zł. Udaj się do endokrynologa najlepiej endokrynolaga-ginekologa on cie pokieruje na dalsze leczenie. Jak masz zaburzony poziom hormonów to tym sokiem z aloesu może cosbie co najwyżej tyłek podetrzeć bo dyfy i tak będzie miała jak miałaś. I to nie prawda że jak jeśli to kwestia hormonów to pryszcze pojawiają się tylko w drugiej fazie cyklu, otóż pryszcze równie dobrze za sprawką hormonów mogą się pojawiać przez cały cykl jak, w pierwszej fazie jak i w drugiej.

Gość czynniki genetyczne też maja w
pływ wieć sie zastanów czy chcesz mieć dziecko które tez moze miec takie skłonnosci ;( tutaj konferencja na temat pryszczy nawet ciekawa- materiał dla kobiet http://www.mp.pl/wideo01/?id=734

Gość pryszczasa
dzieki za tego linka do filmiku - super

Gość pryszczasa
lhlciua zbadam te hormony to nie ma znaczenia w ktorym dniu cyklu ?

Gość fifuriwa
"zastanów czy chcesz mieć dziecko które tez moze miec takie skłonnosci" czy ty jesteś normalna ? Czy wszystko z tobą ok ? :/

Gość lhlciua
pryszczasa oczywiście że ma znaczenie, ale mój endokrynolog zapomniał mi o tym powiedzieć :/ dlatego informowałam się u innych lekarzy. Przede wszystkim nawet na tym filmiku profesor mówił że hydroksyprogesteron nalezy robić w pierwszej fazie cyklu, testosteron na pewno w drugiej, natomiast mam wątpliwości z DHEA. Ja obecnie mam okres, ale zaraz po nim idę robić na początek hydroksyprogesteron i do do tego jeszcze zrobię sobie trójglicerydy bo lepiej wiedzieć czy cholesterol jest ok w przypadku leczenia hormonów, a w drugiej fazie cyklu będę robić testosteron i DHEA. Mój endokrynolog powiedział że jak zrobie te trzy hormony to nastepnym krokiem będzie określenie FSH LS I jakiegoś nastepnego hormonu którego nie pamiętam. Daj znać jak zrobisz te hormony co ci wyszło.