Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez.nazwy

ból jajników, nieregularny okres

Polecane posty

Gość bez.nazwy

witam :) od pewnego czasu pojawił mi sie nieregularny okres. 22.04-26.04 18.05-22.05 11,06-15.06 22.07-26.07 przy każdej miesiączce mam bóle, jednak w lipcu żadne tabletki nie pomagały i cały czas zwijałam się z bólu. dadatkowo od ok.2 tyg codziennie bolą mnie jajniki. dodatkowo wydziela mi się dość sporo żólto-zielonego śluzu ;/ nie wiem czym to jest spowodowane i co mi dolega. prosiłabym o pomoc :)

Gość Kilcia
Najlepiej by było gdybyś zgłosiła się z tym do lekarza. Ale powodem mogą być jakieś zaburzenia miesiączkowania(np.hiperprolaktynemia). No jednak wizyta u ginekologa (lub endokrynologa) jest potrzebna.:)

sama nieregularność nie byłaby niepokojącym objawem ale dodatkowe opisywane problemy wskazuja na wizyte u lekarza. mi tak naprawde okres wyregulował sie po okolo 5-6 latach. Bólu nie miewałam. albi rzadko i taki który mijał natychmiast po tabletce

Gość bez.nazwy
no właśnie musze się przejść do lekarza.. zawsze miałam regularny okres..ale teraz nie wiem co mi sie porobilo... ;/ zwykla nospa praktycznie nigdy mi nie pomagała, moze na początku. zmieniłam na solpadeine ale i on już nie pomaga.. czasami tylko

Gość bienius
Może to zapalenie przydatków? Odczuwasz większy ból przy ucisku? Nieregularny okres ma chyba 90% kobiet także tym nie ma co się przejmować.

może torbiele na jajnikach albo zespół policystycznych jajników. Idź do lekarza. Najlepiej państwowo bo prywatny zleci pełno badań aby wyciągnąć kase a jako leczenie przepisze tabletki ;)

Gość bienius
Ten śluz mógłby wskazywać na infekcję. A nieleczone infekcje prowadzą do poważnych powikłań, dlatego powinnaś jak najszybciej udać się do lekarza i je wyleczyć.

Gość bienius
Torbiele albo zespół policystycznych jajników chyba nie powodowałyby takich upławów. No chyba że ma i to i infekcję. Racja z tym nfz-tem. Najlepiej iść państwowo jeśli chce się diagnozować.

Gość bejbiboom
a nie jesteś czasem w ciąży?

Gość bez.nazwy
jutro ide do lekarza jak na razie ogolnego.. nie, nie jestem w ciąży :)

z tymi lekarzami to tez 3 swiaty.. chcialam sie ostatnio zapsiac to musze czekac 1,5 miesiaca. kaza tyle ludziom czekac a potem sie dziwia ze w pore sie nie przyszło :o tragedia poprostu. ciekawe co by bylo jakby zdarzyl sie jakis nagły wypadek . :o a Tobie autorko wlasnie poradzilabym isc do gin jak to juz tu Ci osoby poradziły :)

Gość bienius
No niestety taki system. Nie wina lekarzy przecież. Ciąża raczej nie powoduje zielonych upławów. Przy ciąży występują raczej białawe upławy. Bolą Ci te jajniki bardziej, jak je lekko naciśniesz?

Gość zakręcona kwiatkowa
Kolor upławów rzadko jest biały... Żółtawy kolor śluzu nie musi oznaczać nic niepokojącego.

Gość bienius
Żółtawy owszem, ale żółto-zielony już oznacza że coś jest nie tak. Nie warto ryzykować. Najlepiej się przebadać.

Gość bez.nazwy
ostatnio mam zielony ;/ bienius - ogólnie bolą mnie cały czas a czasami bardzo mocno. jak je lekko nacisnę to już w ogóle straszny ból. ;/