Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hablar20

Standard mieszkań/domów w UK-jaki jest naprawdę?

Polecane posty

Gość hablar20

Czy są dobrze ocieplone zimą?Jakie są podłogi(drewno,panele)? Ogólnie czy są przytulne,zadbane czy byle co?

Gość dwa rodzaje ...
niski

Gość D.Bill
zależy no co cię stac...dobre kosztuje - jak wszedzie

Gość hablar20
Nie mówię o kupnie,ale o wynajmie. Za przeciętną pensję na co można sobie pozwolić?

Gość fafaramparaa
W bloku sciany nie sa betonowe jak w polsce. Dzieli cie od sasiada cienka plyta, przez ktora wszystko slychac. Domy ktore sa szerogowacami, sa to przewaznie stare domy. Wiec trzeba sie liczyc z grzybem w lazienkach i na scianach na paerterach. Oczywiscie jesli ktos dba ,to ma pieknie i czysto. Okna..jesli nie plastiki , to grzybek murowany. Nowe budownictwo,zapewne lepsze,bo czyste i bez grzyba.

Gość uhauha
A gdzie wypowiedź Żony? Dziwie sie że jeszcze się nie odezwała na ten temat :D

Gość kpokop
Za przeciętną pensję na co można sobie pozwolić? Przecietna pensja kogo?? Polskiego robotnika, Polki pracujacej w sklepie czy kogos pracujacego w miedzynarodowej korporacji?? W 2 pierwszych przypadkach nie da sie nic porzadnego wynajac.

Gość hablar20
Hej,dzięki za odpowiedzi. Przyznam,że gdy zakładałam ten temat miałam bardziej na uwadze rozłożenie pomieszczeń,ich wielkość,to czy np. kibelek zawsze jest połączony z łazienką czy osobno,czy przeważają wanny czy prysznice,czy są balkony,tarasy.Kuchnie połączone czy aneksy,itd. wiem,że brytyjskie budownictwo jest bardzo usestymatyzowane,nie ma takiej samowolki jak u nas,dlatego wydwało mi się,że wiele jest podobnych ''rozwiązań'' w domach.

Gość D.Bill
jesu - zależy od regionu, od dzielnicy - poprzeglądaj ogłoszenia i zobaczysz na co możesz liczyć i na co Cię stać - jest dużo zdjęć dołączonych zazwyczaj do ogłoszeń...

Zalezy jakie miasto, jaka dzielnica...i co kazdty z nas rozumie przez SREDNIA KRAJOWA. Autorko na twoje pytania nikt ci ni podpowie konkretnie. Sa mieszkania takie..i takie. Jedne maja tylko prysznic, inne osobne toalety. Za ogrod placisz wszedzie wiecej.

Gość szeregowce to porazka
( takie na wynajem na 4 osoby ) 4 sypialnie, kuchni z z salonem , 2 lazienki.waziutkie schody, na ogol z wykladziną, identycznie rozplanowane, zimne potwornie, slabo ocieplone, wilgoc , malo slonca - no bo w uK wciaz leje , ogrodki mikroskopijne

Gość hablar20
Chodzi mi o Londyn,o jakies tańsze,ale nie meliniarskie dzielnice.

Tam gdzie ja mieszkalam sciany wyjsciowe byly tylko z betonu..reszta plyta. I wiekszosc blokow w uk tak jest budowana.ZONA mieszkasz w bloku?

W srodku tez masz betonowe sciany?? Dziwne troszke, wiekszosc domkow w uk ,ma sciany wewnetrzne z plyt. Nio ale jesli tak masz..to tylko pozazdroscic ciszy i spokoju..i braku dzwiekow do sasiadow;)

Gość no wlasnie aseksualny
dom ZDz- to nie cale UK !

Gość Kaśka wracaj do polski
Norwegia lepsza :D A kto tu pytał o Norwegię ?

Gość babuszka.......
Londyn - jesli chcesz cos w miare ok wynjac to musisz sie liczyc z wydakiem ok 450-500 funtow na miesiac za pokoj. Mowie tu o pokoju na jedna osobe, w czystym domu, dobrej dzielnicy. Za dwojke trzeba zaplacic nieco wiecej, ale ta roznica jest mala np 600.

przez te kilka lat przyzwyczailam sie do tego, ze w domu moge robic co chce a sasiedzi nie beda sie skarzyc. kiedy wracam do polski dopiero zdaje sobie sprawe jak tam sa bloki budowane - slychac nawet ciche kichniecie, kazdy podniesiony glos. moj znajomy w uk wynajmuje mieszkanie w bloku, a jemu to moge conajwzyej pozazdroscic tam standardu, wiadomo ze wydaje na to kilka stowek wiecej.. a jezeli chodzi o podlogi, oceiplenie to wszystko zalezy od wlasciciela jak i za ile sobie dom urzadzi, wiec nie rozumiem jak mozna generalnie okreslic standard. standard zalezy od wlozonych w dom pieniedzy.

Gość hablar20
A czy jest mniej więcej standardowa wielkość pokoi?Jaki metraż?Klitki czy przestronne?

Gość hablar20
To powiedzmy pokój 15-20 m2,tylko dla mnie. Ile musiałabym liczyć gdzieś tak w 3-4 strefie. Możecie polecić dobrą,konkretną stronę z ogłoszeniami,może być po angielsku? Tylko nie gumtree,bo tam to syf,jak dla mnie jest.

Gość hablar20
Własnie wydaje mi się to gumtree takie dziadowskie,taki śmietnik.to samo co w Polsce-mydło i powidło. Słuchaj,a mam jeszcze do Ciebie pytanie.Jadę za miesiąc kompletnie w ciemno,planuje Londyn,ale moge jeszcze zmienić miasto.Zupełnie sama,bez nikogo.I jak to jest z tym wynajmem-chcą poświadczenia,że pracujesz,prawda?więc jak mam to obejsc,bo robotę dopiero zacznę szukać. I czy 3 tysiące funtów mi wystarczą,dopóki niczego nie znajdę(wiem,że to może potrwac trochę).

bedzie ci mega ciezko jak nie masz pracy, bedziesz prawdopowobnie musiala zaplacic z gory za 6 miesiecy. jedyny sposob jaki mi przychodzi do glowy to albo sciemnisz i masz nadzieje, ze sie nie wyda (ktos ci napisze list) albo pojedziesz do kogos kto cie przetrzyma na dziko. no chyba ze udalo by ci sie znalezc landlorda "na czarno..", ale to tylko na stronach typu gumtree. przez agencje bez placenia z gory nic nie zalatwisz.