Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marton......

Komentarze odwetowe - ALLEGRO

Polecane posty

Gość Marton......

Na Allegro głownie kupuję, ale czasami i sprzedaję. Mam prawie 2 tys. komentarzy, na Allegro od wielu lat, powinnam się więc już dawno przyzwyczaić do warunków. Ale naprawdę mnie boli, że ludzie dają negatywy odwetowe. Przykład z ostatniego miesiąca: wystawiłam rzecz jako aukcje promowaną, zapłaciłam 22 zł, plus podświetlenie, pogrubienie, itd.. łącznie zapłaciłam za wystawienie ponad 30 zł, bo chciałam dobrze "zareklamować" tę rzecz, chciałam by dobrze się sprzedała. Osoba która wygrała nie wpłaciła pieniędzy. Allegro zwraca tylko prowizję od sprzedaży ale już za wystawienie nie. Wystawiłam nega. Straciłam te ponad 30 zł. I co za to dostałam? Negatywa odwetowego z wierutnymi kłamstwami (że zapłacił, otrzymał rzecz która była bardzo zniszczona itd). Takie zachowanie boli, a chamów jest pełno....Jak tu być uczciwym? Jak uczciwie dawać komentarze, skoro prawie na pewno dostanie się niesłusznego odweta, a taki delikwent jeszcze obniży ocenę sprzedaży, co być może spowoduje, że ktoś inny zrezygnuje z zakupu u mnie. Allegro dawno temu obiecywało, że w przypadku udowodnionej winy drugiej strony (np. brak wpłaty), tamta strona nie będzie miała możliwości wystawienia komentarza. Na obietnicach się skończyło... A wiecie co jest najśmieszniejsze? Zachęca się do udziału w programie Standard Allegro (kiedyś podobnym był Super Sprzedawca), ale żeby się tam dostać, trzeba mieć określony odsetek pozytywów i określona ocenę sprzedaży. Takie osoby określa się jako zaufanych i uczciwych sprzedawców. Ale gdyby wystawiali negatywy, otrzymywaliby odwety, które obniżałyby im ocenę, przez co jednocześnie traciliby status SA. To dopiero paradoks. W teorii uczciwi, w praktyce - nie wolno im zachowywać się uczciwie.

Gość ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ
Kupy dzieci karmionych piersią mają (zwłaszcza na początku) lekko kwaśny zapach, który zawdzięczają kwasowi mlekowemu wytwarzanemu przez mieszkające w jelitach bakterie. To normalne. Jeśli jednak kwaśna woń staje się zdecydowanie silniejsza, trzeba się wybrać z malcem do lekarza. Taki objaw może świadczyć o nietolerancji laktozy (cukru mlecznego) albo innego dwucukru (np. sacharozy). Zapach zmienia się (staje się bardziej nieprzyjemny) w momencie, gdy do diety smyka włączamy warzywa, owoce, mięso itd. Jeśli jednak jest wyjątkowo przykry (np. kojarzy się ze zgnilizną), lepiej zapytać o przyczynę lekarza.