Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Smok_Wawelskii

slim team 01.09.2011

Polecane posty

Zaczynamy 6 miesięczną walkę o zgrabną figurę. Chcemy to zrobić z głową. Nasze zasady: 1. nie głodzimy się 2. jemy regularnie co 3h (5-6 posiłków dziennie i ostatni posiłek na 3h przed snem) 3. ważymy się raz w tyg. i dokonujemy pomiarów (biust, talia, biodra) 4. odrzucamy słodycze (jedyny ratunek gorzka czekolada - sporadycznie) 5. pieczywo tylko i wyłącznie ciemne - 0 białego!! 6. pijemy dużo wody - zero napojów gazowanych i słodzonych. 7. z racji że nie jesteśmy abstynentami ograniczamy alk do minimum (max raz w tyg.) 8. ćwiczymy 3 razy w tyg przynajmniej po 1h 9. ustalamy ile chcemy schudnąć, na wrzesień i na cały okres walki - ważne!! stawiamy sobie realne cele

Gość wróżkom puściły nerwy hamulce
A Wy Wawelski królem jesteście, że tak w liczbie mnogiej o sobie mówicie? ;)

Gość buka_buka
dziewczyny jestem z wami!!

Gość wróżkom puściły nerwy hamulce
Oooo... to Ty nie nie "ogromna" a "zezowata" jak podwójnie widzisz ;)

dopisuję się do listy :)) :P chociaż już wczesniej zaczelam ale bez zadnych ustalonych zasad ;p i poki co jest dobrze ;D kilogramy ida w dol :)

ale mysle, że jeden posiłek w tygodniu można zgrzeszyć, czy nawet dwa. Np. porcja ulubionych lodów tj. 2 gałki powiedzmy lub kawałek pizzy, czy coś co się lubi :) ja tak robię i jakoś chudnę. Nawet nie jeden posiłek. tylko dzień. ale wiadomo wszystko w granicach rozsądku :) czyli nie przesadzac z porcjami :)

Zgadzam sie z przedmówczynią:) porcja lodów raz w tygodniu chyba bedzie wskazana, ewentualnie kawalek pizzy:) Także Drogie Panie i/lub Panowie wchodze w to ale do obowiązującch zasad, dopisujemy to co wyżej! Walczmy!

hej ja zaczelam wczoraj. Po kolacji przypylilo mnie i zjadlam troche pestek slonecznika, ktore sa tluste i zalegaly w zoladku w nocy. Moim wyzwaniem jest ograniczenie kluch, maki makaronow, chleba i zwiekszenie do max ilosci warzyw i uregulownie harmonogramu posilkow. Mam do zrzucenia kilka kg umiejscowionych glownie w oponach i tlustych udach. Dzis zwaze sie i zmierze i ustale wymierny cel. Z tym cwiczeniem 3 razy w tyg to zobacze bo jestem leniem mega. Wiec nic sobie nie obiecuje.

Gość sheke waniliowy
witam Ja się z chęcią przyłączę. Już odchudzam się od 2 tyg. głównie ograniczam jedzenie do 1000 kcl i staram się nie jeść wieczorami waga (dziś rano) 63,6 kg wzrost ok. 169 cm, chciałabym ważyć z 55 - 57 kg

widze że z sheke waniliowym mamy podobne cele:) waga wyjściowa 63,7 kg, wzrost 1,72 m, a waga docelowa 57:) powodzenia

a ja sie nie odchudzam tylko przerzucilam sie na zdrowe jedzonko ;D i jeszcze na poczatku roku wazylam prawie 70 kg przy wzroscie 164 moj chlopak tyle samo na dzien dzisiejszy 58.8 ;D sheke waniliowy i Lady Ogr wy i tak szczuple jestescie, moze po prostu wiecej ruchu? mam pytanie. liczy ktos kalorie tzn. szczegolowo? co ile ma, a nie na oko? a tak apropo moja waga docelowa to50-52 kg. Z 54 tez bym byla zadowolona ;D

ja liczyc kalorii nie bede ale wzielam sie za spisywanie wszystkiego co jem. Staram sie zwracac uwage na indeks gl. bo weglowodany nakrecaja mi apetyt a co za tym idzie psuja mi nastroj bo musze walczyc z chetkami. Ferantatka na czym polegalo to przerzucenie sie na zdrowe?;) Super wynik. Bylo ci ciezko na poczatku czy luzik? Boje sie wieczorow bo wtedy zaczynam myslec o czyms smazonym goracym i ostro przypraionym. I to nie z glodu tylko z checi napchania sie. Moze to minie, oby,,, Zmiana nawykow nie przychodzi mi latwo. ale daje sobie na to caly wrzesien.

Hello :) Ja dzisiaj pierwszy dzień :) Mam jeszcze jeden super pomysł, ale to na chłodniejsze poranki, które właśnie się rozpoczęły.. no więc jakiś czas temu przez 1 miesiąc piłam kubek gorącej wody z wyciśniętym sokiem z połówki cytryny. Napój ten wg. wiarygodnych źródeł oczyszcza i pobudza przemianę materii. W ogóle po wstaniu z łóżka powinno się przepłukać nery ;-) i wypić szklaneczkę wooooody :) Do dzieła!! Ktoś się pisze? Ja chyba z tą wodą regularnie zaczynam.

Kiedyś jak zapisywałam dosłownie wszystko co jadłam i liczyłam kalorie ( w stanach o wiele łatwiej) to przez półtora miesiąca schudłam 10 kg ale to było 2 lata temu na wakacje.Czyli taki dzienniczek pomaga tak? Chyba ściągnę od Ciebie pomysł i też będę zapisywać :) Hm np. ja ogólnie lubiłam pieczywo białe, chleb i jadłam w sumie to co mój facet czyli hamburgery z frytkami kiełbasa z cebulą ;o ale teraz w sumie jak robię kolację to dla niego coś innego a sobie co innego :) Na początku hm, nawet nie wiem kiedy był ten początek tak naprawdę, bo źle się czułam, że tak przytyłam starałam się mniej jeść. Ogólnie luz. Później praca ale w pizzerii i to na kuchni przez jakiś czas, to wtedy to trochę więcej schudłam. Teraz więcej się ruszam 3-4 razy w tygodniu siłownia 1,5-2 godz. Poza tym staram się jak najwięcej chodzić gdziekolwiek, albo jeździć na rowerze. Wieczorami, to ja mam ochotę sobie coś pogryźć po prostu, to wczoraj poskubałam troszkę orzeszków koło 21 ;p zdrowwa a Ty ile chcesz zrzucić? czy chcesz zmienić po prostu nawyki żywieniowe? Wiesz, że ja jak tyję, to też głownie idzie w brzuch i wewnętrzna strona ud no i w ramiona. Normalnie masakra... A jak chudnę to z pupy i cycek na początku ;o Ale w biodra to chciałabym akurat trochę przytyć, ale coż...Ja to się najbardziej obawiam zimy... Ta pora roku mnie przeraża, bo sie nie ma ochoty na nic i się je sporo... Jak tam dzisiejszy dzień mija ogólnie?:)

Hey dziewczęta :) jak miło, że zebrała się już grupka odchudzaczek!! Pierwszy dzień zaliczony i to bez większych wpadek!! + prawie 1.5 h na rolkach. oby tylko tak dalej.. Widzę, że zaczynamy z mniej więcej podobnej wagi - dziś rano 63,1; wzrost 165. cel - 54/55 gumisiowa_Buniaa - podoba mi się pomysł z wodą o poranku. w sumie tak zazwyczaj zaczynam dzień, z ta jedynie różnicą, że ja pije zimną.. i nie zawsze mam cytrynę pod ręką

zdrowwa - wieczory to prawdziwa zmora!! mój sposób na chęć najedzenia się na noc to zalanie żołądka gorącą herbatą. idę spać półki działa :D do jutra ------->

no wieczorem bylo grubo. Wypilam z 5 herbat aromatycznych i do kazdej dodalam pol lyczeczki miodu. Ja nigdy nie slodze herbat bo nie lubie... Ale z calego dnia jestem zadowolona. Zasatnawiam sie co dzis na obiad. Moze jakas warzywa. Papryka taka tania, trzeba korzystac. Ja mam 154 i waze 52 kg. Najlpiej czuje sie kiedy mam 47 kg ale na razie cel 50. W pepku mam 73-4 cm. I tu bym chciala tak z 70cm miec. Latem duzo ruchu to sama waga ruszyla ale teraz nadchodzi jesienne niebezpieczenstwo. Kupie cytryne Nie raz juz slyszalam o tej wodzie z cytryna a poza tym trzeba nam teraz wit C.

ja na sniadanie zjadlam porcje cheerios z bananem i orzechami, powinno mnie dlugo trzymac :) Ale dzisiaj mam takiego lenia... 6 weidera chyba zrobie pozniej na bieznie, bo nie ma jak dzisiaj na siłownie bo karnet mi sie skończył :( Mi chyba zbliża się okres i od wczoraj waga ani drgnie... chociaż tak się wypociłam na tej siłowni... Wy też tak macie przed okresem? Słuchajcie ja miałam dosłownie nałóg picia kawy, ale od dwóch dni nie pije :) dobrze się z tym czuję, tylko że palę papierosy i boję się, że teraz jak się ograniczam (bo chcę rzucić) zacznę więcej jeść ;( są jakieś sposoby na to by chęć podjadania nie była taka duża? Bo wczoraj wieczorem, to normalnie orzechów podskubałam i zjadłam 2 rulony szynki z sałatą pomidorem i łyżeczką almette, ale z rana i tak byłam potwornie głodna :P Też cytrynę kupię, skoro mówicie, że to takie dobre i zobaczymy jak to będzie :) Ja zbytnio nie jestem zadowolona z wczorajszego dnia, przez te podjadanie :( i skoro na wadze nie jest mniej, to znaczy chyba, że nie spaliłam tyle kalorii ile bym chciała... :(

Gość luckygirl22
hej, ja się dołącze bardzo chętnie :) ale od jutra!

lucky ja rozumiem ze od jutra bo w piatki wieczorem lubie zabalowac dzis: jablko, 2 banany, brzoskwinia, 3 talerze ogorkowej dietetycznej bez kostek zwierzecych/rosolowych czy ziemniakow>, duza porcja duszonej cukinii z papryka+ garsc pestek dyni a za jakis czas bedzie jeszcze wino... Objetosciowo strasznie duzo. Chcialabym tak chociaz kilka dni calkowiecie bez pieczywa maki sera nabialu. Warzywa zajmuja sporo czasu. Bulka z serem i keczupem to minuta i trzyma 5 razy dluzej niz miseczka zupy. Musze troche wczesniej wstawac zeby przygotowac sobie jakies jedzonka. Obysmy z weekendu wyszly z twarza :) ferantatka ty ewentualnie mozesz liczyc na dyspense i nie wlaz na wage w najblizszych dniach bo nie ma to sensu :)

Gość Deft
Dziewczyny, najbardziej zdrawdliwa jest MĄKA PSZENNA i CUKIER BIALY. Zamiast tego kupowac cheb zytni albo razowy, a make zytnia albo z otreb. Czekoladki meczne w odstawke, jesli macie ochote na czekolade patrzcie, zeby pierwszym skladnikiem było kakao. Nie jeść po 20stej, bo kwasy żołądkowe przestają pracować ok 21szej. Odstawic olej - zastapic oliwka. Wzyc sie i mierzyc 2 razy na tydzien. Idzcie na zajęcia ze Spinningu (rowerki) - 3 razy w tyg. Efekty same zobaczycie. mozecie poczytac tez ksiazki tombaka

Gość Deft
jeszcze jedna rzecz - NIE KUPUJCIE GOTOWYCH MUSLI (FRUTINY, CHEERIOSÓW , crunchyITP) Skladniki kupujcie same i mieszajcie np. platki owsiane, zytnie, jeczmienne- ale nie pszenne- do tego jakis owoc swiezy pokrojony troche jogyurtu, lyzeczka miodu, rodzynki czy suszone sliwki

Gość Deft
poprawka: wazyc sie i mierzyc 1 na dwa tygodnie :)

deft zapomnialas o jeszcze jednym : nie pijcie alkoholu -nigdy hehe Wczoraj pilam tylko wino, zadnego mieszania, zero przekasek ze stolu- dzis mam kaca. Teraz juz troche lepiej W nocy wstalam na wode z cytryna :)Wieczorem napisze co w menu. Nie bedzie latwo cos czuje. Bo w najblizszych godz nic nie wsadze do zoladka a potem wlaczy mi sie glod. niedobrze mi :)

Zdrowwa nie tylko Ty jedna wypiłać wczoraj :P Alkohol jest zdradliwy... Ja wczoraj wypiłam 4 piwa ;o jezuu i oczywiscie kolo 2 przed spaniem to jeszcze do tego zjadłam kanapkę i zupkę z proszku. Matko boska, myslalam ze wykituje, tak się chciało mocno jeść. Ale kaca z rana nie miałam tylko niedobrze było...Alkohol zaostrza apetyt, a co za tym idzie dodatkowe kilogramy... Czyli lepiej nie pić, myślę dzisiaj nad piwem bez % . Dzisiaj póki co dwa jajka na twardo z lyzeczka majonezu light + wasa z z almette i pomidorem i lunch to dwie kanapki z majonezem light serem żółtym i wędliną i pomidorem. Wieczorem szykuje sie kolejna impreza, tym razem oficjalne urodziny siostry gdzie ma być masa ludzi i alkohol... Zobaczymy co tym razem będzie. Na obiad robię pulpety w sosie pomidorowym dla domowników a dla siebie pulpety na parze ;D + jakaś sałata z pomidorem i jogurtem mmm :) pychotka :) lecę sprzątać i do garów :) Czy ktoś wie ile piwo np. lech free ma kalorii?

mam strasznego dola chyba postalkoholowego ale tez bezcukrowego. Nie wiecie ile musialam walczyc ze soba by w sklepie nie zakupic bulki albo sera wedzonego hmm rozwazalam tez jednego czekoladowego kasztanka. Ostatecznie wrocilam po kilkugodzinnym spacerze detoksykujacym i gotuje brokula. Ja tez dzis mam znow impreze ale chyba wroce szybko bo jestem niewyspana a jutro ma byc ponoc piekna pogoda to zalicze wyprawe rowerowa i pewnie jakis chamski obiad restauracyjny. Na sama mysl slina mi cieknie a tu w tle brokulem zajezdza. Dlatego dzis wytrzymam bez cukru. Tzn oprocz tego w piwie bo pewnie zalicze takowe wieczorem. Ferantatka - piwo bez % ??? Jeszcze sie moje podniebienie takim nie skalalo jak zyje. :)