Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość scampi

ustawa antyaborcyjna upadla w sejmie

Polecane posty

Gość scampi

ale zabraklo jej tylko 6 glosow czy ci ludzie zupelnie powariowali?

Gość mysza2c
i bardzo dobrze

Gość scampi
no pewnie ze dobrze, ale straszne jest ze tak malo brakowalo zeby przeszla

Gość tytyyy28
ale w Polsce nie ma mozliwosci LEGALNEGO wykonania aborcji przeciez :o tyle osob jeździ do UK lucz Czech ,Słowacje itd bo w polsce zaden gienio legalnie za darmo nie podejmie sie tego Nawet tabletek "po" nie chca przepisywac, nie mowiąc juz tabletek na poronienie , to ejst prawie awykonalne aby tobie legalnie to przepisali albo zabieg przeprowadzili Ja sama w UK dokonalam aborcji kilka miesiecy temu bo tu nie mialam mozliwosci w PL :(

Gość scampi
tak, ostatecznosc. Ale wpadka zawsze moze sie zdarzyc, jak nie z tego powodu, to innego Aborcja powinna byc dostepna i tyle.

Gość alleluja ksiadz ma chujaa
jaka ustawa nie przeszla, i jak temat abrcji wyglada w pl.? ustawa nie przeszla o tym zeby normalnie jak w uk na życzenie mozna bylo usuwac?

Gość 4t3t3t
Żartujesz, tylko sześć głosów brakowało żeby przeszła? To chyba tylko z powodu sezonu urlopowego ale i tak chore. Pomijając względy spoleczne, to przyjęcie tak kuriozalnej ustawy byłoby aferą na skalę międzynarodową.

Gość nstepny krok to noszenie
burek

Gość qw4123412
ja tez uwazam że aborcja powiedzmy do 12 tyg. powinna byc dostępna... a co z tymi tabletkami po , ze ich nie chcą przepisywac? Bo ja kiedyś widzialm reklamę, poszłam do lekarza i coś mi gadał, że te tabletki nie maja sensu jesli doszło do zapołodnienia...

Gość qw4123412
w saumie to dziwne, że nie zrobili zakazu cesarskiego cięcia. Może kazda kobieta powinna rodzic naturalnie, jak Pan Bóg przykazał...

Jak byłam ostatnio u lekarza to przyszła młoda dość dziewczyna i zaczepiła pielęgniarkę na korytarzu chcąc się umówić na wizytę, bo 'potrzebuje pomocy'. Pielęgniarka domyślając się, że chodzi o tabletkę po powiedziała, że nie wypisują takich rzeczy. Zdziwiłam się bardzo, myślałam, że receptę można dostać u każdego lekarza. A jeśli chodzi o aborcję to każda kobieta powinna mieć prawo wyboru. I tak do tego 12tyg. powinna być legalnie wykonywana. Takie moje zdanie, jak mniemam zasługujące na wieczne potępienie.

moje poglądy z wiekiem się zmieniły :P kiedyś byłam za aborcją a teraz jak mam swoje dzieci to po prostu nie wyobażam sobie jak można usunąć ciąże

Gość qw4123412
a oni mają prawo tego nie wypisywac?? dlaczego nie wypisują? Na drzwiach kliniki co byłam był plakat z reklamą tej tabletki... :(

Gość qw4123412
eternal- jesteś za przymusem rodzenia dziecka z gwałtu? Przy tej ustawie, nie wolno by było ciazy usunąc w żadnym wypadku, nawet jak matka nie miałaby żadnych szans na przezycie ciazy- zdarza się tak.

Gość Ten kraj to kpina..
4t3t3t Żartujesz, tylko sześć głosów brakowało żeby przeszła? To chyba tylko z powodu sezonu urlopowego ale i tak chore. Pomijając względy spoleczne, to przyjęcie tak kuriozalnej ustawy byłoby aferą na skalę międzynarodową. Na skale międzynarodową to Polska jest pośmiewiskiem. Krajem w którym facet w czarnym wdzianku decyduje o antykoncepcji i aborcji. KPINA!!!!!!!!!! Nikt nikomu nie zabrania palić i truć siebie i bliskich dymem, to czemu ktoś zabrania robić ze swoim ciałem to co uważa za słuszne!! ABSTRAKCJA.

Gość qw4123412
a ja kiedyś zagłosowałam na PIS- bo ufałam im bardziej niż PO w kwestiach gospodarczych. Nigdy więcej!!!

Aborcja jest w Polsce dostępna i to bez większych problemów ;) Ogłoszeń jest cała masa... A ustawa miała na celu umycie rąk od zabitych dzieci. Dlaczego Państwo ma przyklaskiwać morderstwom? Z gwałtu czy nie z gwałtu aborcje może sobie załatwić każdy i wszędzie... I nawet gdyby aborcje zalegalizowali to nie powinien być to zabieg refundowany... bo czy chcecie czy nie, czy wam się to podoba czy nie Polska jest krajem katolickim ( chrzest wszakże przyjęliśmy w 966r) i większość żyjących tu ludzi to katolicy, więc czemu jeszcze mamy płacić za to z naszych podatków?

Gość Afro1982
Chory popier... kraj w ktorym w mentalnosci ludzkiej życie kobiety jest mniej ważne od kupy krwawych glutów. A nawet gdyby przyjąć, że to coś to jest dziecko to nóż w gardło należy się każdemu popier... idiocie za myślenie, że ja mam obowiązek tracić zdrowie albo co lepsze życie, byleby tylkomoje dziecko przeżyło! Wszystkich którzy głosowali za, zabiłabym z zimną krwią.