Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to sens życia bardzo wielu

Jeżeli człowiek nie ma duszy i nie ma nic po śmierci

Polecane posty

revolver, nie udawaj takiego uduchowionego a to muszę udawać , by być? rozumiem btw - jak tam Twoje prace badawcze nad abstrakcyjnym pojęciem "normalny facet" revolverze? chwilowo myśli kierowane na inne , abstrakcyjne tory....a ten "normalny facet" to pewnie gdzieś się ciągle chowa ....żadnego nie widziałem...

Intensywna propaganda czyni cuda,a jak przekonacie wszystkich,że nie ma duszy,i życia po śmierci,to wtedy musicie tylko zapewnić wszystkim idealne życie,bo może być strasznie chodzić po ulicach.

A w górach to nie był lęk wysokości,ale burza która w innym miejscu zabiła trzy osoby.

"nadać życiu głębszy sens" polecam Sens życia wg Monty Pythona, świetne, takie bezpretensjonalne podejście do sprawy tej wagi, ze sie tak wyrażę, a jednocześnie super ekscentryczne poczucie humoru from England :-)

Slea takie piękne Jehowe są.

slea, how unusual of you - być chrześcijanką i opierać się na Biblii, to ci dopiero a to ci dopiero! byc chrzescijaninem i opierac sie na bajkach o duszy niesmiertelnej z katechizmu:)

"może być strasznie chodzić po ulicach." fakt, ze mozna by się tego obawiać, ale naprawdę wiekszość ludzi słabo mysli samodzielnie, więc zawsze znajdzie się jakaś nowa forma manipulacji masami

Slea takie piękne Jehowe są. jak mi wiadomo Jehowa to nie kobieta a imie Boze:) hhheeeeehehh

Przepraszam,świadkowe Jehowy,przyjdziesz Slea mnie kiedyś nawracać.

nawróciłaś już kogoś chodząc po domach

do to sens zycia bardzo wielu : ja nikogo nie nawracam:) bo i sama na nic sie nie nawrocilam hihihi :P raczej daje szanse na otworzenie oczu i umyslu, na prawde pochodzaca z jedynego zrodla...

czlowiek ma wolna wole:)do kazdego nalezy decyzja czy chce mnie sluchac czy nie...nic na sile;p

a w jakiej okolicy chodzisz nawracać

Ogólnie to was się nie wpuszcza,ale ciebie od razu bym wpuścił i moglibyśmy dyskutować do rana.

Ja też jestem z Trójmiasta,możesz kiedyś bedziesz chodzić po mojej okolicy,a chodzisz na nawracanie z mężem,raz pójdz bez.

slea, jak ktos chce być dobrym chrześcijaninem, to takim będzie bez względu na wyznanie. Jezuz też się nie wypisywał z judaizmu. Inna sprawa, że głosić swoje oglądy zgodnie z wolnością słowa każdy może, ale nie deprecjonuj katolicyzmu (bo nasza tysiacletnia kultura niejedno mu zawdzięcza) zaś posługując się insynuacjami typu wiara z katechizmu masz pewnie na mysłi ogólną bezmyslność charakteryzującą ludzi, ale naprawdę to nie zależy przede wszytkim od wyznania, z którym dany osobnik sie identyfikuje. Tak po prostu jest bez względu na wyznawaną, czy też narzuconą kulturowo religię - większość ma problem z samodzielnym mysłeniem

Na pewno bym przed tobą uciekał na ulicy,jak zawsze robię przed twoimi współwyznawcami.

Ja też jestem z Trójmiasta,możesz kiedyś bedziesz chodzić po mojej okolicy,a chodzisz na nawracanie z mężem,raz pójdz bez. nie chodze z mezem bo maz nie wierzacy ogolnie;p

to wpadnij kiedyś do Redy,mnie nawróć

he he, slea, obiekt dostępny tyle godzin na dobę w postaci męża, a skuteczność gloszonego przez Ciebie słowa z Biblii zerowa? Nie zdymisjonują Cię z misji za ewidentny brak wydajności? :P

Gość jfhdjjv
Przeszkadza mi,bo uważam,że ludzie,którzy nie mają jakicholwiek szans na życie według swoich wyobrażeń o byciu pięknym i bogatym,mogą stać się bardzo grozni dla reszty i siebie. Jakie to a znaczenie ? Każdy kiedyś będzie brzydki i umrze. Na nic się zdadzą pieniądze za które możesz sobie kupić 1000 willi ale nie kupisz wiecznego życia

większość ma problem z samodzielnym mysłeniem czy nalezy slepo wierzyc w to co ktos nam mowi? albo tak nam dyktuje wiara w ktorej nas wychowano? czy nie lepiej badac i sprawdzac? :) mi nikt nic nie zarzucil a sama zbadalam i sprawdzilam...nie jestem naiwna i lubie osoby z otwartym umyslem, ktorzy pragna wiedzy ;)moge im ofiarowac swoj czas i wiedze biblijna...a co z tym zrobia ich sprawa:)

"Każdy kiedyś będzie brzydki i umrze. " ale prawie do nikogo to nie dociera tu i teraz, więc spokojna głowa. wszytko będzie tak jak przez tysiace lat do tej pory :)