Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luśkaS.

uczulenie na pastę do zębów?

Polecane posty

Gość luśkaS.

Mozliwe? Dziecko pastę połyka, nie potrafi wypluwac. Używam pasty elmex. (oczywiście bardzo mała ilośc) Mała ma uczulenie juz od dłuższego czasu na brodzie. Eliminowanie z diety poszczególnych pokarmów nic nie dało. Myślałam, że jajka.... ale jajka odstawione już od 3 tygodni. Dziś wpadłam na pomysł z tą pastą. Możliwe?

Moja siostra w wieku 20 lat miała uczulenie na fluor. Okropnie to wyglądało. Dopiero odstawienie na kilka miesięcy pasty z fluorem pomogło. Tylko że dla dorosłego człowieka to nie jest dobre. Zastanawiam się właśnie czy w tym elmexie dla dzieci jest fluor hmm. Spróbuj zmienić pastę.

Gość maccarenaa
Ja też myję dzieciom zęby Elmexem dla dzieci, tam jest niewielka zawartość fluoru. Być może pasta podrażnia okolice ust, spróbuj na parę dni zmienić pastę. Ja mam w domu małego alergika, jednak na szczęście uczulenia na pastę nie ma (ale na mydło, proszek do prania już tak :o)

Gość gość
Moj maly ma cale okolice ust takie czerwone i wysypke na plecach wiec mysle ze to jest uczulenie na paste elmex jak stisowalam ziajki to wszystko bylo oki trzeba odstawic i zobacze czy mu zejdzie

Gość gość
Mam uczulenie na fluor.odstawilam elmex i schodzi. Rok leczylam sie na alerigie.mialam plame 10cm wokol ust