Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maccarenaa

Mamy 2-latków doradźcie proszę, pieluchy

Polecane posty

Gość maccarenaa

Witam jestem mamą bliźniąt, na noc jeszcze używają pieluszek. Kupuję pieluchy Dada w rozmiarze 4, w środku nocy muszę przebierać dzieci, bo pieluszki są już "przesikane". Zastanawiam się nad kupnem lepszych pieluch, które wytrzymałyby do rana. Co polecacie? A może warto kupić po prostu większe Dady piątki, moje dzieci są na przejściówce kg (14 i 13 kg). Doradźcie coś.

Gość kup baby dream w rossmanie
mój 2 latek też jeszcze posikuje w nocy, ale ja nie mam problemu z przesikiwaniem, bo on siusia tylko jak się zapomni tzn w nocy 2x wstanie się wysikać, ale trzeci raz się zapomni, ale często mu się udaje i ściągam całkiem suchą pieluchę... ale jak jeszcze na całego sikał w pieluchy to kupowałam właśnie DADY i Baby dream w rossmanie i byłam zadowolona!

Gość maccarenaa
U nas nauka samodzielnego załatwiania się dopiero się zaczęła, w dzień nie ma problemu, bo albo nocnik albo zmieniam pieluszki. Najgorzej jest w nocy, zdarza się, że z pieluchy przeleci na piżamę, materac itd. Dzieci śpią na brzuchu i wszystko wylatuje górą. Dady nie są mocno chłonne więc zastanawiam się nad tym, czy nie zainwestować w paczkę Pampersów na noc. Jeśli mam zmieniać Dady, cenowo wyjdzie tak samo. Tylko myślę nad tym, czy rzeczywiście to dobre rozwiązanie, czy Pampersy są chłonne na tyle.

Gość Mama Wiktorii.....
moja córka za tydzień kończy 2latka i od 3miesięcy już jesteśmy bez pieluch. W dzień ładnie sika do nocnika w nocy jeszcze posikuje jeden raz ale jest bez pieluszki. Także musze jeszcze wstać i zmienić jej majtusie i przełożyć by nie spała na zsikanym łóżku. Na polu także jesteśmy bez pieluchy, uparłam się żeby ją nauczyć wszystkiego przed zimą.W podróży 1-2h także nie ma pieluchy i woła jak cxhce się jej siku. Ja przedtem używałam pampers activ baby i wytrzymywały całą noc

Gość mama zaraz dwojeczki
Mojemu dwulatkowi zakladam na noc Pampersy Active Fit Dry Max nr. 5, bo wlasnie jako jedyne nie przemakaja w nocy. Z cala reszta mamy ten sam problem co ty, takze ja polecam wlasnie te.

Gość maccarenaa
mamo zaraz dwójeczki, dzięki, można je kupić w Carrefourze albo w Tesco? Wybieram się dzisiaj na zakupy. Myślalam też o tych pampersach z wkładką dla chłopców, chyba Active Boy, może też byłyby dobre.

Tak, sa w Carrefurze i w Tessco chyba tez, a tych Active Boy jeszcze nie uzywalismy, wiec tu sie nie wypowiem, ale moga byc dobre.

Gość maccarenaa
Dzięki wielkie :) W takim razie zainwestuję w Pampersy, Dady 5 też kupię na wszelki wypadek a jak będą przelatywać, to zostawię je na dzień.

Powodzenia, mam nadzieje, ze sie sprawdza :)

Gość derenka
a ja polecę Ci PAMPERS SLEEP&PLAY nr 5

Gość my uzywamy huggies
premium super-flex, wytrzymuja cala noc - a moj syn spi po 12 godzin bez przerwy, ma 2.5 roku, z tym ze teraz coraz czesciej pieluszka jest juz sucha

Gość my uzywamy huggies
natomiat w dzien uzywamy wciaganych pieluchomajtek huggies albo pampers, te z tesco tez moga byc

papersy są idealne, od początku uzywam i ani razu nie przesiąkły , teraz na noc zakładam też pampersy ( córka waży 15 kg , zakładam 6 ) , papmersy sa super, bo są cieniutkie i mięciutkie, bardzo komfortowe dla dziecka. Jakąś reklamę widziałam wczoraj , chyba carrfur , 2 paczki za 85 zł .

Gość mój syn ma 15 mies
a od 11 mies zycia ma na pupie 5 dady. teraz jakoś w bierdoni enie mieli 5 tylko 4 kupiłam, założyłam i masakra...nie wiem czy na pewno, ale do 4 chyba dostał alergii, bo ciągle sie drapie po bioderkach

Gość autorko musisz używać
pieluch "5". Moje dziecko waży 12 kg i używam "5", bo "4" przeciekały...