Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milena_21_l

Potrzebuje pomocy INFORMATYKA ! Jest tu jakiś ?

Polecane posty

Gość milena_21_l

Witam. Potrzebuje pomocy informatyka, odnosnie internetu. Jest tu jakis informatyk, ale taki co sie zna ?

Gość informatyk to ktos kto zajmuje
się oprogramowaniem. w czym mogę pomóc?

Gość milena_21_l
Jest router CISCO, do którego są podpięte 3 komputery po RJ45. Router ma 8 wyjść. Chcialam podpiąć kolejnego, ale niestety co podepne kolejnego, obojętnie od którego portu, to po prostu ten port "pada" - shutdown. Zatem informatyk musiał założyc na niego filtracje po MACu i jesli jest niezgodny to po prostu wyłącza port dla bezpieczenstwa. Wiem ze do routera Cisco moge się podłączyc przez terminal. Mam kabel, podłączam się i niestety kiedy chce wejsc na router to po wpisaniu komendy ENABLE wyrzuca mi prośbe o podanie hasła. Wiem ze jakąs kombinacją klawiszy i podmianą pliku config w pamięci routera moge włamać się na takowy router. Znasz moze jaka to kombinacja klawiszy i który plik edytowac/podmienic i jak to zrobic ?

Gość niestety nie znam
takiej kobinacji ale jak w każdym routerze powinna być możliwość resetu całkowitego czyli wykasowanie wszystkich ustawień wraz z hasłem wejściowym i powrót do ustawień fabrycznych. wtedy wejście do routera to user: admin i hasło: admin.

Gość fbsgsdgvd
dobrze że nie pomogłeś. zapewne chodziło o włam na cudzy router.

Gość fbsgsdgvd
jakby ktoś chciał zrobic z własnym routerem porządek to by go zresetował i po sprawie. widac chciał sie włamac na cudzy router do którego nie ma fizycznego dostepu. i szukał sposobu na włamanie.

Gość niestety nie znam
tak tez myslałem. oczywiscie nam takie sposoby ale one sa dla fachowców a nie włamywaczy.

Gość milena_21_l
nie macie pewnie pojęcia jak to zrobic i tyle. Zresetowac wszystko, zeby pozniej ustawiac od nowa..... jasne. Pewnie nawet routera cisco na oczy nie widzieliscie....

Gość co ustawiac od nowa?
wpisujesz nowe hasło i ustawiasz ewentualnie mac-e dopuszczalne. to wszystko. tak dużo tego?

Gość fbsgsdgvd
to dużo mniej roboty niz podmiana plików i łamanie wejscia.

Gość milena_21_l
Jak widać panowie nie mają pojęcia o czym piszą. Poustawiać MACi spoko, ale zrobić Access Liste, trunking, VPN i zabezpieczyć to troche czasu mija.... Czy wy kiedykolwiek użytkowaliscie router CISCO RV082?

Gość rtuyrtuyrt5
Możecie mi wyjaśnić po co w domowej sieci do której nikt z zewnątrz nie ma dostępu filtrować dostępem przez mac i bawić się w VPN? :D

Gość rtuyrtuyrt5
*filtrować dostęp

Gość fbsgsdgvd
trunking w domowej sieci???:D:D:D:D:D:D:D

Gość fbsgsdgvd
lista dostepu i ustawienie VPNu to przecież 5 minut roboty. czas od którego wypisałas prośbe o pomoc do teraz spokojnie wystarczyłby do ustawienia 10 takich routerów, kazdego indywidualnie.

Gość no i kawa oraz
papierosek dla relaksu:D

Gość milena_21_l
jakiej sieci domowej ? ???? helloł Temat juz dawno rozwiązany Ctrl + Break + podmiana config.txt ->config.old + secret password i śmiga. Zasada jest taka panowie. Jak nie znamy odpowiedzi, to po prostu nie zaśmiecamy. A jesli dla ciebie ustawienie wszystkiego zajmuje 5 minut to widocznie pojęcia nie masz o czym mówisz...