Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pieluchyBambino

pieluchy bambino opinie

Polecane posty

Gość pieluchyBambino

ostatnio na półce mojego sklepu zauważyłam pieluchy jednorazowe bambino, czy któraś z was ich używała dla swojego dziecka i może podzielić się opinią?

Gość pieluchyBambino
żadna mama nie słyszała ?

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Z czystym sumieniem mogę Ci odradzić. Kupiłam , wypróbowałam, skusiłam się na cenę:) Nie warto. Więcej zużyłam na prąd i proszek. Każda, dosłownie każda pielucha przesiąkła, oczywiście śpiochy też.

Gość pieluchyBambino
dzięki za wypowiedź, no właśnie cena jest kusząca 30zł, i bambino wydaje się być dobrą marką a tu taka niespodzianka....

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Ja też skusiłam się ceną, w selgrossie były po 25 zł z groszami ale naprawdę, nie ma sensu tracić kasy, lepiej dołożyć i kupić droższe a sprawdzone. Pozdrawiam Cię

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Co do marki używałam kremu i chusteczek Bambino i naprawdę byłam zadowolona.

Gość pieluchyBambino
hhhhhhhhhhhhh dziękuję i również pozdrawiam:)

Gość U nas jest 9.00 i chwała Bogu
Ja też próbowałam i nie były takie złe, ale zmieniać trzeba częściej bo nie są jakoś super chłonne. Jak częściej zmieniasz co 1,5-2 godz. to będą ok.

Gość ktojakkto
nazwa bambino nie ma nic wspólnego z kosmetykami bambino!!!

Gość hulaczka
hm, to dziwne, że można mieć aż takie skrajne doświadczenia z pieluszkami, ale ja akurat jestem bardzo zadowolona z ich chlonnosci i uwazam ze za te cene nie ma lepszych (zresztą jak podaja portale plotkarskie ania mucha również jest zadowolona :P)

Gość ktojakkto
hulaczka - jakby ci płacili za to, też byś była zadowolona jak ania mucha

Moim zdaniem pieluszki bambino są okropne . Sztywne , śmierdzą i przeciekają . Moje testy trwały... pół paczki . Pozostałą połowę oddałam koleżance - ta zaś była bardzo zadowolona . Każdy ma inne wymagania ;P

Gość hulaczka
ale nie płacą (a szkoda :P ) a i tak jestem zadowolona :) no cóż, co mama to opinia, każda musi metoda prób i błędów wybrać najlepsze dla siebie pieluszki. mi akurat podpasowały te ;)

Gość ktojakkto
Owszem, cena kusząca, w Kauflandzie paczka po 19,99zł, ale to te same pieluchy co z Polo Marketu Kido/Nino i były najgorsze jakie miałam...przecieki okropne, poza tym trochę mniejsze jak powinny być, więc wolę nie ryzykować. A jak ty hulaczka jesteś zadowolona to fajnie, bo pieniądz nie duży to i zaoszczędzisz:) Ja obecnie używam nowych Babydream Fun&Fit i są super:) Polecam na wypróbowanie.

Gość Tetra33
Ja od kilku tygodni używam :) W moim przypadku sprawdziły się w paru podbramkowych sytuacjach i nie zdarzyło się, żeby przesiąkały, a śpiochy szły do prania :) Żadnych odparzeń, nie spadają, ściągacz trzyma :) Cena jak za pakę, super :)

Ja też nie mogę ich polecić. Wzięłam na próbę kilka sztuk od koleżanki, która je kupiłam ale chłonność pozostawia wiele do życzenia. Za to nie wiem ile ich jest w paczce i cena 30 zł, ale ja kupuję młodemu pieluszki babydream w tych dużych pudłach. Ostatnio na promocji 39 złotych za 80 pieluszek, a cena regularna to chyba 43. (mówię o zwykłych nie o tych fun&fit).

Gość ktojakkto
Tak, te zwykłe babydreamy też są super, te i te nowe najbardziej mi odpowiadają ze wszystkich (poza Pampersem):)

Gość marta2603
Ja też niestety nie mogę polecić nikomu tych pieluch a nawet odradzam kupowania ich. Najgorsze pieluchy z jakimi miałam do czynienia - nie są chłonne, od zewnątrz sprawiają wrażenie jakby były mokre, do tego sztywne i niewygodne w zakładaniu. Przetestowałam chyba większość pieluszek dostępnych na rynku i polecam Dada z Biedronki - 60 szt za niecałe 29 zł - w naszym przypadku okazały się najlepsze:)

Gość Dla mnie jak najmniej liczy
się zdanie prominentów typu "Mucha" ;) a bardziej matek które kupują i testują a nie promują. Sama kupiłam , a jakże, skusiłam się na cenę i mam za swoje. Pieluchy które trzeba zmieniać co ponad godzinę jak w naszym przyadku są do bani . Nie wiem jak jest z najmłodszymi niemowlętami ale dla tych starszych oraz dzieci nie polecam.

Gość nalepcia
Zawiodłam się na maxa. W czerwcu kupiłam 2 paczki i sprawdziły się dobrze. Na promocjach między czasie były inne pieluchy więc nie korzystałam z nich, aż do dzisiaj. To co teraz znajduję w środku opakowania ( używam 5) to po prostu kpina-cerata na zewnątrz pieluchy i to ma niby być oddychający materiał. Firma produkująca Bambino zakpiła z rodziców i po reklamie jaką zrobiła im pewna aktorka, sprzedaję teraz dziadostwo. Stanowczo nie polecam tych pieluch.

Gość mój subiektywny ranking
Najlepsze pod względem chłonności moim zdaniem są Pampersy Active Baby,ale niestety mojego alergika uczulają :( W związku z tym zaczęłam poszukiwania ideału... między innymi kupiłam w Kauflandzie Bambino. Opakowanie,które kupiłam zawierało miękkie i miłe pieluchy,ale niestety dziecko je regularnie przesikiwało-ale nie uczuliły. W Kauflandzie kupiłam też pieluchy Wickies-TRAGEDIA! Nie założyłam dziecku ani jednej-foliowane z taśmą zamiast normalnych zapinek. Gaga-z Tesco-również tragedia. Takie podróbki Pampersów z Tesco-nie pamiętam nazwy,ale wizualnie opakowanie bardzo podobne do Active Baby-fajne, miękkie i nawet dość chłonne,ale też niestety uczuliły. Helen Harper-Carrefour-fajne, miękkie, elastyczne, ale chłonność taka sobie. Pampers Sleep&Play-bardzo słabo chłoną. Dada z Biedronki-fajne,miękkie, chłonność może być. Toujours Lidl-fajne,miękkie jak Pampersy-chłonność taka sobie. Softino Lidl-fajne,trochę sztywne,ale chłonne. Happy-fajne,miękkie, chłonność taka sobie-uczuliły. Huggies-uczuliły.

Fitti z Biedronki-tragedia-jak inne tragedie po otwarciu i obejrzeniu pieluchy zawiozłam do pobliskiego domu samotnej matki. Czasami podrzucam im rzeczy po dziecku-z okresu niemowlęcego oddalam mnóstwo nowych kolorowych ubrań bo mój alergik mógł tylko w białej bawełnie chodzic-a kto o tym wiedział,że tak będzie kompletując wyprawkę? Baby Dream-małe rozmiary były kiepskie-nie wiem jak teraz-były bardzo sztywne i średnio chłonne. Ale już rozmiar od 4 był fajny-być może akurat wszystkie zmienili-nie wiem. Miękkie,elastyczne i średnio chłonne. Babydream Fun&Fit-idealne! Fajnie obejmują dziecko-jak majtki,są miękkie,elastyczne,bardzo chłonne. Jak dla mnie idealne. Moja najlepsza 3 1.Babydream Fun&Fit Rossmann 2.Softino Lidl 3.Dada Biedronka. No oczywiście Pampers Active Baby są super,ale niestety coś do nich dodają i z tego co rozmawiam z rodzicami innych alergików to często uczulają-choć kuzynki córka ma AZS i jej nie szkodzą,więc reguły nie ma. 3 których unikajcie jak ognia: Fitti, Wickies, Gaga.

A i w ramach ciekawostki dodam,że chusteczek używam tylko Pampers-tych zielonych. Są najlepsze. I nie ma problemu z tym,że uczulają ;) Podobnie nie uczuliły go pomarańczowe pieluchy Pampers Sleep&Play,które swoją drogą kiepsko chłoną-więc to coś jest tylko w Pampers Active Baby,pewnie dlatego są tak bardzo chłonne...

Gość moniczka32
Ja pieluszki bambino wypróbowałam dopiero niedawno. Jestem bardzo zadowolona ponieważ jakościowo nie odbiegają od innych, a cena jest dużo, dużo bardziej ekonomiczna. Razem z moim Maluszkiem nie mamy zastrzeżeń. Zdecydowanie, w 100% polecam każdej mamie.

Gość Andziaaa26
Moniczko32 całkowicie się z Tobą zgadzam. Mi poleciła te pieluszki przyjaciółka. W końcu polska marka na wysokim poziomie. Możemy spokojnie konkurować z najlepszymi. Oprócz nieporównywalnej ceny od Pampersów, itp. mają super chłonnośc, są mięciutkie, delikatne i nie podrażniają skóry mojej córeczki.

Gość ktojakkto
Każda mama ma inne wymagania co do pieluch, jak i jej dziecko. Więc nie wnikam. Ale ja z pewnością nie kupiłabym tych pieluch, bo moje dziecko dużo pije i dużo sika i wiem, że nie zdałyby one u nas egzaminu.

Gość angela00000
I ja dołączam do mam zadowolonych z bambino. U nas się sprawdziły, jestem mega zadowolona a dodam że mój synio wiecznie z kubkiem z piciem biega nawet się z nim nie rozstaje. A ani jedna nam nie przeciekła

angela w jakich sklepach można dostać te Bambino? bo się jeszcze z nimi nigdzie nie spotkałam.