Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Uczennica.

Wos

Polecane posty

Gość Uczennica.

Ratunku!! ledwo zaczął się rok szkolny a tu już referat ;/ Nie mam ani głowy ani chęci, zreszta zielonego pojęcia też nie mam co tu wymyślić ;/ praca (min. 250 słów) na temat: "Czy słuszne jest stawianie przed międzynarodowym trubunałem oskarzonych o zbrodnie wojenne i ludobójstwo?? Czy obecnie działająca praktyka w prawie międzynarodowym jest właściwa? Uzasadnij swoje stanowisko."

Gość jak nauczycielka to
o kurwa to ci dojebali w ktorej jestes klasie??

Gość Uczennica.
Ostatnia klasa LO ;/ nawet nie wiem o co biega w tym ;/ Raaatujcie!

Gość jak nauczycielka to
ja tez ostatnia klasa LO ale takich rzeczy to nam nie dali jutro nawet lekcji nie mam bo nie ulozyli plany i mam 4 ha siedziec z nasza wych :-p

Gość łaszicza
Dziewczyno, weź się nie kompromituj. Sory za dosadność. Od ręki bym to napisała. 250 słow - śmiech na sali. A maturę z polskiego jak napiszesz?

No raczej przegięli jak na pierwszy dzień szkoły:)

Gość Uczennica.
No skoro potrafisz to mi napisz, bo ja niestety nie potrafie. Szczerość to podstawa. A co do maturki, to watpie, ze akurat taki temat dostaniemy...

Gość Uczennica.
DO: łaszicza albo chociaż podpowiedz...

Gość Uczennica.
kajka123 Pisz pisz, wszystkim się przyda (szczególnie mi) :P

Gość łaszicza
Na maturze nie chodzi mi o sam temat, tylko ilość słow. Co podpowiedzieć? Masz materiały? Od czego biblioteka, czytelnia i internet? Swoje zdanie chyba umiesz uzasadnić. Wczoraj na vod onet zaczęłam oglądać "Epilog Norymberski" - częsciowo pasuje ci do tematu, bo to nie o "obecnej praktyce w prawie międzynarodowym". Tak na marginesie: myślisz, że tobie jednej się nie chce albo że nauczyciele na skrzydłach do szkoły lecą po wakacjach? :D Zdajesz maturę, więc zacznij się przygotowywać - proste. Ja bym się... cieszyła, że mam kilka dni na pisanie, a nie jeden.

Gość Uczennica.
dobra najwyzej dostane kape ale zrobie nauczycielowi lache i postawie mu kloca to moze mi poprawi ocene

mysleliscie ze gimgowna odejda z forum z nadejciem roku szkolnego- POMYŁKA. teraz beda przychodzic i prosic o pomoc :O jesli nie potrafisz tego napisac to daruj sobie mature, prace lic. czy mgr. chyba ze za wszystko zaplacisz :O

Gość Uczennica.
tak jestem gimgównem

Gość Uczennica.
Miło, że ktoś sie podszył :/:/ Na to mam akurat jeden dzień, bo to na jutro. Matury sie nie boje, chodzi o temat bo kompletnie w tym nie siedze, nie wiem od czego zacząć czy się poprzeć... Myślałam, że znajde tu kogoś kto się na tym zna i troche doradzi, bo jak widze nie wszystkim te tematy są obce!

Gość ja mam lepszą propozycję
zrezygnuj ze szkoły - bo nie nadajesz się do niej. Nauka w szkole właśnie na tym polega - że trzeba czasem coś napisać - mało tego! Czasem trzeba POMYŚLEĆ!!!!!

Gość Uczennica.
Szukam, ale myślałam, że znajdzie się ktoś kto potrafi pomóc a nie tylko krytykować!

Gość haha wcale zle nie jest
odpowiedz sobie na to pytanie zawarte w temacie rozważ argumenty na tak i na nie wskaż sytuację prawną i podstawowe zasady na jakich opierają się takie procesy następnie określ swoje stanowisko i posłuż się 2-3 przykładami np. II wojna i procesy norymberskie /współczesną rozprawę np. sprawa Slobodana Miloszewicza :) i uzasadnij

Gość łaszicza
No ja pikolę :O Wychodzi na to, że trzeba ci na forum cały referat napisać... Szukaj zbrodni przeciwko ludzkości, wybierz kilka (ja już bym widziała, że nie napiszę tych 250 słow, tylko więcej), krótko opisz. Odnieś się do obecnego prawa międzynarodowego. I podaj swoje zdanie: "tak, zgadzam się, że nalezy ścigać takie zbrodnie, bo..." i analogicznie: "nie, nie zgadzam się.... bo..."

Gość Uczennica.
No i tu już mnie ttroszke ruszyło w odpowiednim kierunku ;]

Gość gówniana sprawa lol
ale to jak to juz dzis lekcje mialas? przeciez dzis to tylko apel podanie planu lekcji i wio do domu?? :o gdzie to na rozpoczeciu daja od razu prace domowe ?

Gość Uczennica.
A no u nas dali ;/ nasz wychowawca uczy WOS-u i podał nam temat na jutro ;/ sieka sie zaczyna!

Gość La festa cappuccino :P
Dziwne, że dowalili wam teraz już referat :O Jak nie masz smykałki do wosu czy polityki to raczej nie wyjdzie Ci cudo, bo to temat tez na logikę bardziej... Ale polecam Ci Vademecum z Operonu z WOSu, korzystałam w tegorocznej maturze z niego. Spisz trochę z podręcznika informacji, z netka i coś już będzie. Zawsze coś da się sklecić, tylko żeby logiczna całość była.

Gość Uczennica.
Nie mam problemu z pisaniem referatu, chodzi o to, że nie znam tego tematu! nie lubie historii, nie znam sie na tym!

Gość Uczennica.
tak jestem tepa szczalą

Gość matura z Wosu?
Dziwne-u mnie w ostatniej klasie jak ktoś nie zdawał wos-u to nie uczestniczył już w tych zajęciach(nie było to obowiązkowe). Bo z tego co piszesz chyba matury nie zamierzasz z tego zdawać,skoro nie lubisz historii. Co do tematu oprzyj się na procesach norymberskich (jakiś 2-óch wybranych) do tego proces milosevica,mladicia oraz weź pod lupę proces jakiegoś byłego zbrodniarza z III Rzeszy +plus własne przemyślenia byle logiczne ;). Zobacz podstawy prawnomiędzynarodowe.To wszystko znajdziesz w necie i w bibliotece,nikt ci nie napisze gotowego referatu.