Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwananana

facet i dzieci - problem

Polecane posty

Gość sylwananana

hej... moze nie jest to jeszcze problem, ktory istnieje, ale sie go obawiam. ja mam obecnie 23 lata, moj facet 24. on w zasadzie czesto mowi o przyszlosci naszej, o...dzieciach. ze moj syn to, ze moj syn tamto... a ja kompletnie nie czuje, ze chce miec dziecko w najblizszej przyszlosci!!! owszem, bardzo lubie dzieci, sa slodkie i kochane, ale ..swoim nie chcialoby mi sie zajmowac. troche egoistyczne podejscie, no ale co mam poradzic, jak sie czuje instynktu macierzynskiego. tzn..to jest skomplikowane. bo chce miec potomka, ale moze za 10 lat? nie chce na pewno przez 30.. a potem to i nie mam tej pwnosci, czy poczuje instynkt. przeciez jak moge zajsc w ciaze, nie czujac ze tego chce? dla mojego faceta dzieci sa bardzo wazne. boje sie, ze kiedy np wezminy slub, pozniej moze to bys powodem powaznego konfliktu miedzy nami. juz sobie to wyobrazam, on naciska, a ja mowie z roku na rok, ze jeszcze nie jestem gotowa. ja lubie spedzac czas we dwoje. nie chce sie dzielic z nikim naszym czasem. chce podrozowac, byc niezalezna z moim facetem. ktos ma podobne poglady do moich?

i masz zupelna racje, na dzieci jeszcze przyjdzie czas. Spokonie po 30 mozesz rodzic. najpierw dokoncz edukacje , popracuj, podrozuj , przezyj cos dla siebie. Popieram. Madre myslenie.

Gość mankova
Ważne, żebyście o tym pogadali bo to jednak podstawowa kwestia jeśli chcecie być razem. Może jeszcze nie poczułaś instynktu, a być może nigdy go nie poczujesz. Związek nie będzie miał szans, jeśli on będzie pragnął dziecka, a Ty nie- w tej kwestii nie ma żadnych kompromisów.

Gość *liliann
Też nie chcę mieć dzieci przed 30, o ile w ogóle chcę. Nawet nie chcę wychodzić za mąż póki co. Mam 25lat.