Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciekawiona niewiedzaca

jaka temperatura i jaki sluz podczas ciąży?

Polecane posty

jak w temacie... co prawda jestem tydzień przed spodziewaną miesiączką ale dziwnie się czuję od kilku dni. Temp w pochwie utrzymuje się 37,2st. dodam że staramy się o dziecko

Gość cyki cyki
"Dziwnie" to ja się czułam i w cyklach nieciążowych ;) Mierzysz temperaturę regularnie? Przyjmuje się, że 16, a nawet więcej wyższych temp., to prawdopodobnie ciąża. U mnie były dwa skoki w cyklu ciążowym: na owu i w dniu okresu, który nie przyszedł. śluzu nie zaobserwowałam żadnego

Gość Temperaturą się nie
sugeruj.Skoro się starasz to wiesz że po owu utrzymuje się wyższa do miesiączki.Na objawy za wcześnie.

Gość również niewiedząca
Właśnie miałam pytać o to samo. Wróciłam z wakacji i teraz nie wiem czy swoją biegunkę, motylki w brzuchu, zgage i lekko podwyższoną temperaturę mam traktować jako jakieś zatrucie pokarmowe czy może wczesne objawy ciąży... Nie powiem staramy się z męzem o dzidzie no i kochalismy sie w dni plodne... jestem tydzien przed planowana miesiaczka. Nie wiem tez czy dla wlasnej pewnosci nie zrobic sobie testu beta HCG z krwi, tylko nie wiem też kiedy można go najwcześneij wykonać :(

Gość cyki cyki
U mnie takie "zatrucie", to były prawdopodobnie objawy zagnieżdżenia: 9 dni po owu.

Gość Temperaturą się nie
skoro masz biegunkę to te twoje ''motylki w brzuchu'' to nic innego jak jelita!!!! I to z ciążą związane nie jest.Zatrucie i tyle.Zgaga też pewnie od tego.Na pewn nie są objawy ciążowe i to na tyle przed @.

Gość Temperaturą się nie
A u ciebie cyki cyki to wszystko było z tego co czytam na dłłłłuuugo przed @.Zaszłaś a teraz wszystko w jedno wiążesz.Akurat tak się złożyło i tyle

Gość cyki cyki
Nie wiążę wszystkiego w jedno i nie sugerowałam się nigdy żadnymi "objawami" z forum :D Na szczęście nie byłam też zdesperowaną staraczką ;) Gdybym nie byla w ciązy, to myślałabym, że mam zwykłą niedyspozycję żołądkową i tyle. Owu miałam w 16 dc, a 9 dni później (25 dc) "dziwne" objawy przez 2 dni, później 3 testy, w tym beta i okazało się, że ciąża.

Gość również niewiedząca
Spokojnie, wiem co to jest zatrucie pokarmowe i gdyby nie to, że kochalam sie z mezem w dni, ktroe teoretycznie naleza do plodnych, to nie mialabym watpliwosci, ze to grypa zaladkowa! Tymbardziej jeszcze, ze bylam na wyjezdzie, gdzie takie rzeczy moga sie zdazyc u podrozujacych! Natomiast nie pasuje mi to, ze zle mi bylo przez 1 dzien, potem bylo nadzwyczaj dobrze, dzis jest znowu srednio... stad moje pytanie :)

pytam bo kochaliśmy się z mężem kilkakrotnie w dni w najprawdopodobniej płodne. niestety mam nieregularne miesiączki a i przed nimi nigdy nie miałam żadnych ich objawów. Nigdy przed menstruacja nie bolało mnie podbrzusze ani nic z tych rzeczy a teraz czuję dziwne delikatne pobolewanie. zdesperowaną staraczką również nie jestem starania rozpoczęliśmy dopiero 3mies temu

Gość Temperaturą się nie
Nie wiem dziewczyny mogę się mylić...Nie będę się tu mądrzyć:). Ja taka pobudzona bo sama miałam dzisiaj dostać@ hehe.

Gość cyki cyki
Temperaturą - to co, test? ;)

Gość Temperaturą się nie
A wiesz że już miałam go w torebce...Nie wzięłam kasy od męża on poszedł na sklep a ja do apteki kupiłam synkowi witaminki no i ten test chcę zapłacić kartą i co się okazuje za mało środków.No to test oddałam a wzięłam witaminki podziękowałam czerwona ze wstydu i wyszłam:) he.

Gość również niewiedząca
Hehe... Nie ukrywam, ze chcialabym zebys sie mylia ;) Natomiast zdaje sobie sprawe, ze na tak wczesnym etapie wykrycie ciazy na podstawie takich obajwow jest lekko absurdalne ;) co nie zmienia faktu, ze dziwnie ten moj organizm reaguje nawet jakby to miala byc zwykla grypa jelitowa :( stad moje pytanie o to kiedy moglabym zrobic w miare wiarygodny test z krwi na beta HCG?

Gość cyki cyki
Na wczesnym HCG się nie znam, bo robiłam krew już po dwóch testach płytkowych, ale może na necie są wiarygodne informacje. Albo zadzwoń do laboratorium i zapytaj.

Gość ostrożnie
żadnych testów, bet i innych, jesteś aż tydzień przed okresem!

Gość również niewiedząca
Temperaturą - a jakieś objawy procz planowanego braku @? albo wewnetrzne przeczucie? Synka masz, to doswiadczona jestes :)

Gość ostrożnie
Tydzień do okresu, to kupa czasu, jak już teraz się nakręcasz, to co będzie potem...

Gość Temperaturą się nie
wiesz o ciąży nie myślałam do puki nie zaczęłam wyczuwać dziwnych zapachów(podobnie jak w pierwszej ciąży).Wszystko mi śmierdzi że tak powiem.Myłam wczoraj naczynia to nie mogłam ustać tak mi płyn śmierdział zniczami hehe. Teraz mam dziwne fale gorąca aż mnie oczy pieką i mam wrażenie że padnę zaraz(dobrze że siedzę). Ale pewnie organizm płata mi figla i @ przyjdzie.

temperatura a kochała się w dni płodne bez zabezpieczenia? mi kilka razy ostatnio zrobiło się słabo ale to za wcześnie jestem dopiero w 21dniu cyklu choć w tamtym miesiąc tak dostałam okres

Gość również niewiedząca
Nie nakrecam sie! Tylko zapytalam czy mozliwe jest to jako jeden z objawow? Moj organizm nigdy tak nie reagowal :( nawet na grypy :( wegiel mi nawet nie pomaga i wciaz kreci w brzuchu... nie wiem czy leczyc sie czyms innym, czy nie isc do zwyklego lekarza rodzinnego...

również zaciekawiona grypa żołądkowa przechodzi przeważnie po 3-5dniach a u ciebie jak długo trwają te objawy?

Gość również niewiedząca
zaciekawiona nie liczac, ze zlapalo mnie cos takiego na wyjezdzie i trwalo 1 dzien i bylo 100 razy gorsze od tego, jak sie teraz czuje, bo nie moglam sie napic nawet lyzeczki wody, bo czulam na zoladku. Teraz moge i pic normalnie i jesc (oczywiscie rzeczy nie obciazajace mocno zoladka) a teraz trwa to od przedwzoraj wieczor... ale ma takie fazy, ze albo mnie kreci i musze lezec, albo jest wszystko git :) u mnie grypa jak juz byla, to nie nigdy nie trwala tak dlugo - tylko przechodzila po 1-2 dniach... ale tez oczywiscie moge sie mylic ;)

a masz rozwolnienie lub wymiotujesz? ja gdzieś od tygodnia oczami bym jadła a czasami żołądek mówi hola hola ale już sama nie wiem czy nie zaczynam sobie czegoś wkręcać.widze że czeka nas tydzień niepewności

Gość fasola księzyczowa*
mam od pozątku ciązy 37,5 jestem w 6tc

a jeśli jest ciąża to temp będzie rosnąć czy utrzymywać się na stalym poziomie? może ktoś wie a teraz mnie to zaciekawiło

Gość również niewiedząca
Zaciekawiona - tylko i wyłącznie rozwolnienie ;) ale tez nie takie, ze musze do kibla co chwile latac, tylko jak mi się jedzenie przetrawi, to po prostu wylatuje ze mnie :( juz nawet od wegla cale czarne :( Jakkolwiek glupio to zabrzmialo, ze sie ciesze, ze tylko to, ale jakby mialo mnie meczyc jeszcze druga strona to bym sie poddala :( A Ty kiedy masz dostac spodziewana @? Bo ja 8 wrzesnia...

Gość również niewiedząca
apropo temperatury to ja mam stala 37, ale dopiero od wczoraj mierze, bo na wczasach nie mialam ze soba termometru ;) oczywiście prócz wczorajszych fal gorąca na przemian z zimnem nie czuje jakbym ja miala ;)

Gość Temperaturą się nie
Zaciekawiona-Bez,bez.Nie używany zabezpieczeń odkąd odstawiłam tabletki(jeżeli chodziło o mnie:) )

ja mam niestety nieregularne cykle dziś jestem w 21dniu a miesiąc temu miałam cykl 21dniowu 2mies temu 32:/ więc trudno mi określić kiedy ta miesiączka ma przyjść choć po obserwacji śluzu mogła bym wyznaczyć bo na za tydzień coś ok 8-10. Po wszystkim masz takie rozwolnienie? czy tylko po wybranych produktach?