Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ertery

fobie spoleczna zazwczaj maja osoby mniej atrakcyjjne?

Polecane posty

Gość ertery

zakompleksine,zgadzacie sie z ta teza?

Gość fdsfds
absolutnie nie .

Gość malohe
fobie spoleczna moga miec osoby zakompleksione , ale nie na punkcie swojego wygladu .. Fobik na przyklad zastanawia sie czy dobrze sie nie zachowałem , znowu zrobiłem głupia mine i pewnie wszyscy sie ze mnie smieją .Albo zle polozyłem widelec na stole Gdy fobik spozywa pokarm to wydaje mu sie ze mlaska , nawet jesli tak nie jest .. Dlatego je powoli i cały czas sie kontroluje .. To jest osoba ktorej wydaje sie ze robi zle albo doszukuje sie błędów w swoim zachowaniu ... a oto przyklad osoby z fobia spoleczna http://www.youtube.com/watch?v=ehknXJ2DsM4&feature=relmfu Ci ludzie maja raczej kompleksy na punkcie zachowania a nie wygladu .. Czesc z nich wyglada lepiej niz srednia krajowa

Gość asasasasasas
osoba z fobia spoleczna nie dawala by swoich filmikow na neta haha. poza tym ona ma tak wymalowanego ryja, ze kazda z takim makijazem bylaby ladna

Gość c.s.
zazwyczaj tak, ale nie jest to reguła. Socjofobię miewają też osoby atrakcyjne fizycznie.

Gość ertery
jake sa przyczyny tej choroby?

Gość malohe
fobik to osoba ktorej wydaje sie ze ludzie oceniaja zle jego zachowanie , postawe i to powoduje u niego stały dyskomfort psychiczny . A moze zle usiadłem , a moze to a moze tamto .. Dopiero gdy nie ma w poblizu ludzi nie mysli w ten sposób i nie stresuje sie .. Stes powoduja u niego wlasnie te mysli ..

Gość malohe
jake sa przyczyny tej choroby? mogą być genetyczne albo nabyte . NIektorzy maja to po rodzicach . Znamm osobe ktorej matka ma fobie i córka też ma fobie . Czesc dzieci moze to dziedziczyć ..

Gość nieładnie
Wszystko ma początek w dzieciństwie. Przeważnie wynika z błędów wychowawczych popełnianych przez rodziców, póżniej dochodzi szkoła i tak to się kręci.

Gość nieładnie
Fobia nie jest dziedziczna, co za bzdury. To nie jest choroba, tylko zaburzenie.

Gość malohe
niestety jest dziedziczna .. Znam rodzine w ktorej dziadek miał fobie i polowa jego wnukow tez ma fobie .. ma 5 wnukow i 2 ma fobie Moze nie zawsze jest dziedziczna , ale jesli rodzic albo dziadek ma fobie to istnieje pewne prawdopodobienstwo ze dzieci tez to odziedzicza ..

Gość malohe
oczywiscie na fobie moze zachorowac rowniez osoba gdzie nikt z rodziny nie miał tego .. Fobie mozna nabyc albo odziedziczyc

Gość c.s.
to nie całkiem tak, geny mają podobno 25% wpływu na charakter, reszta to wychowanie, wpływ otoczenia.

Gość ertery
tzn jakie bledy rodzicow?

Gość nieładnie
czy google gryzie? wklep sobie hasło i poczytaj