Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama co nie wie za bardzo

Czy mogę ugotować dla niemowlaka obiad na 3 dni?

Polecane posty

W zasadzie to właśnie tak ugotowałam. Miałam dobre mięso i warzywa myślalam, ze tego jest troszkę ale wyszły mi 3 słoiczki. Jeden zje dziś, drugi na jutro w lodówce ale co z trzecim? Może tez postać w lodówce? czy to spasteryzować? Jeśli tak to jak to zrobić? Szkoda mi wylewać :( Miałam takie fajne mięso od znajomego ze wsi, a nie ze sklepu. Żałuje ze nie pomyślałam i nie podzieliłam na dwie porcje. Poradźcie mamusie jak wy byście zrobiły? Jak robicie?

Gość teosia
zapasteryzuj, bedzie OK

A czy mogłabyś mi powiedzieć jak mam to zrobić? Ma nalaną zupkę do słoiczków po daniach z bobovity. Mam zakręcić takie gorące i wsadzić do garnka z zimną woda (mają być zakryte pokrywki?) i to gotować? (ile?) Czy poczekać jak wystygną i zakręcić? Czy jak to zrobić krok po kroku? Pasteryzuje tylko ogórki, nic więcej nie robiłam i nie wiem jak. Sory za moją głupotę ale na prawdę nie chciałabym zepsuć tej zupy.

Gość zamroz po prostu w woreczku
albo w plastikowym pojemniczku.

Gość mama krzysztofa niejadka
boze co za kobiety mama dzieci-nie wpadlas na to zeby zamrozic, i chcesz dziecku dawac 3 dni pod rzad to samo

Słuchajcie na słoikach jest napisane że trzeba je zużyć w ciągu 48 h od otwarcia, a ta moja zupa nie wytrzyma 48 h? dziś dziecko zje jeden słoik, dwa schowam do lodówki i będzie na jutro i na pojutrze?

no ma 6 miesiecy i jak wprowadzam nowość to daje to samo przez kilka dni zanim dam coś innego. Ma raczej ograniczony jadłospis bo dopiero zaczynam rozszerzać dietę więc w sumie je to samo. Marchew, ziemniak, pietruszka, teraz mięso. Czasem burak czerwony ale nie lubi. Po brokułach była bardzo chora i mam jej nie podawać.

Gość mama zaraz dwojeczki
Wiesz, moze jestem przewrazliwiona, ale ja bym wolala zamrozic, nawet jesli mialabym w planach dac jutro i pojutrze. Ot tak, dla pewnosci i bezpieczenstwa.