Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama krzysztofa niejadka

skonczyl 13 miesiecy a nie umie gryzc, ani chleba, ani miesa...oj wykoncze sie

Polecane posty

Tylko mleko z cyca albo papki zmiksowane na maxa, akceptuje jeszcze serki danio ale tym go karmic codziennie nie moge.. CO MAM ROBIC?

up

A nie pomyślałaś o tym żeby wcześniej go uczyć jedzenia większych kawałków? Dawaj mu np kawałek chleba niech sobie wkłada do buzi może w koncu sie nauczy sam gryść. Moja Marika ma niecały rok i już długo potrafi sama gryść i nie mam z nią problemu. Tylko ja jej zaczynałam dawać niezmiksowane jedzenie jak miała pół roku już. I teraz nie mam problemu :).

Gość mama malej zuzi
ja swoja karmiłam bardzo długo bo aż 20mies i także nie chciała gryźć dopiero jak ją odstawiłam to zaczeła ładnie jeść teraz ma 2latka i chleb wsuwa, paluszki, paluszki rybne i wszystko inne co trzeba gryżć

ja małemu dalej miksuję zupę, a ma 19 miesięcy wszystkie inne potrawy je w kawałkach od mięsa począwszy na bananie skończywszy i nie podawanie w wieku paru miesiecy papek jak widać nie ma tu nic do rzeczy

dawalam, gogryzie, pomiele i wypluje-nie pomysli zeby polknac od dawna dostawal wieksze kawalki i nic;(

zeby ma po 4 na gorze i na dole

Gość to bardzo dziwne..
..bo mój syn ma 9 msc i już mu daję od miesiąca ponad kawaleczki kielbaski, chleba, mięska z obiadu i inne takie. Na początku, fakt, miał odruch wymiotny, ale bardzo szybko mu przeszło. Za późno zaczęlaś dawać kawałki.

Gość teosia
do "to bardzo dziwne"...sadzisz,ze swoim wpisem pomoglas jakos autorce:O???

Gość oł noł
pomyslcie, ze nie wszystkie dzieci od razu zalapia gryzienie, niektore sie krztusza. I co, takim tez wciskac niezmiksowane? Kolezanki dziecko zakrztusilo sie skorka chleba, ktora dala mu jej tesciowa zeby go wreszcie nauczyc gryzc. Skonczylo sie reanimacja :O