Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 10-miesięczniaka

postepy i rozwój naszych maluchów:-)

Polecane posty

tak jak w temacie moze by tak napisac o postępach naszych pociech i zobaczyć jak każde dziecko jest indywidualne i inne od każdego:-) syn 10 miesięcy teraz: przed długi czas praktycznie nic, nie siadał nie pełzal ani nie raczkował tylko przekręcanie się i przemieszczanie się na plecach. mając 7 miesięcy - zaczął raczkować 7,5 miesiąca samodzielnie siadać i wstawać 8 miesięcy - stanie w łóżeczku i chodzenie w łóżeczku przy szczebelkach 9,5 miesiąca - chodzenie przy wszystkich meblach w domu teraz 10 miesięcy- zasuwa na raczka ,sprawnie siedzi, chodzi przy meblach, i potrafi na chwilę (jak się zapomina i puści) stać sam teraz tylko czaekam na jego pierwszy samodzielny krok ale kiedy on bedzie ..????????? noi na ząbka pierwszego też czekamy:-) starszy syn w skrócie: zacząłs am siadać ok 8 miesiąca 2 tyg później zaczął wstawać. mając 9 miesięcy maszerował w łóżeczku. 2 tyg później przy wszystkich meblach. mając 10miesięcy raczkować,tydzień później pierwszy raz sam stał ..ale przez 4 tyg bał się puścić jak tylko sam stał płakał...mając 11 miesięcy i tydzień ruszył i od razu z rozpędu....pierwsze jego większe kroki to 8 metrów. i tak już co dzień coraz lepiej chodził na roczek już chodził sprawnie i szybko. a pierwszy ząbek mając 7 miesięcy do 11 miesięcy 4 ząbki. teraz piszcie jak u was..jak widać u mnie synowie są inni .:-)

Gość A kiedy Twoi synkowie
zaczęli sztywno trzymać główkę sami?

wiesz nie pamiętam dokładnie jak bylo z pierwszym, ale młodszy na brzuszku podnosił główkę w pierwszym miesiącu. ciężko mi teraz powiedzieć kiedy to dzieci trzymały sztywno główkę..ale do 4 miesiąca chyba musiałam trzymać nie tyle co główkę ale nad szyjką.

Gość moja córa zaczęla
sztywno trzymać głowę na początku 5 miesiąca.

podnoszę