Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszeproszeprosze

Pomocy, maturaaaaa

Polecane posty

Gość proszeproszeprosze

Do czego przyda mi się matura rozszerzona z angielskiego? Tak się zastanawiam, czy ją zdawać, czy zadowolić się podstawą... Chcę iść na coś z biologią i chemią...

nie wiem skąd jesteś, na różnych uczelniach mają różne kryteria, jednak nawet na kierunkach ścisłych (biologia, chemia) często biorą pod uwagę maturę rozszerzoną z języka. Po prostu naliczają punkty za podstawę, a potem dodatkowe za rozszerzenie, więc się opłaca pod warunkiem, ż elubisz język i nie będziesz się męczyć przygotowując do matury ;)

Gość proszeproszeprosze
Lubię, ale jestem leniwa, a już pasuje się zdecydować, jaki poziom się będzie zdawać.

Gość proszeproszeprosze
To wtedy raczej matura i rzeczy typu idiomy, mowa zależna czy też multum czasów się nie przyda, trzeba będzie umieć mówić i rozumieć dialekt ;p Poważnie myślicie, żeby zdawać?

hm, powiem Ci w ten sposób, mnie też się nie chciało, ale zawzięłąm się i okazało się , że praca popłaca. Po 1, bo przydały mi się te dodatkowe punkty przy rekrutacji, po 2 bo znam lepiej język, a znajomość języka teraz jest bardzo ważna i to ta na wyżśzym szczeblu :) Niemniej jednak musisz chcieć :) Wszytsko zależy od tego na jakim poziomie już jesteś i ile musisz nadrobić