Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola109090901

Rozpoczęcie brania tabletek

Polecane posty

Gość Ola109090901

Witam ! Dziś jest mój 1dzień naturalnego cyklu i zażyłam pierwszą tabletkę Kontracept. Nie rozumiem jak mam je brac ... wzięłam tabletkę z czwartku a więc okres skończy mi się w przyszły czwartek. Nastąpią dni płodne itd. i wtedy mogę liczyć na działanie tabletek wciąż regularnie je przyjmując ? Tabletki zakończą się na 'dniu środa' i wtedy mam wziąć ostatnią tabletkę i odczekać 7 dni po czym rozpocząć nowe opakowanie ?

o raaany !!! podczas brania tabletek nie ma dni płodnych !!! cały czas jesteś zabezpieczona i masz zablokowaną owulacje bierz po prostu po kolei, jedną tabletke dziennie, a jak opakowanie sie skonczy to robisz 7 dni przerwy i potem zaczynasz kolejną paczkę, jak trudne to może być? przeczytaj ulotkę dokładnie, bo widze, że nawet nie wiesz jak tabsy mają działać !

Gość Ola109090901
Nie no zdaję sobie z tego wszystkiego sprawę , tylko po prostu to mój pierwszy raz i nie chciałabym się w czymś pomylić :) a z tego co wiem, to nie jest problemem zapytać się i doradzić doświadczonych koleżanek

Gość kto ci przepisał te tabsy??
Masz w ogóle ukończoną szkołę podstawową? Bo czytanie ze zrozumieniem u ciebie leży. Przeczytałaś ulotkę??? Tam jest wszystko napisane jak dla debila, ale jak widać i tak nie dla wszystkich jest to przystępne.

to nie jest problem, ale pierwszą rzeczą przed braniem jakichkolwiek leków jest przeczytanie ulotki, a tym bardziej jesli chodzi o tabletki anty które bedziesz przyjmować wiele miesięcy i o tym że nie masz przy braniu anty dni płodnych, i o tym kiedy zrobić przerwe i jak brac tabsy jest wszystko napisane w ulotce, której jak widac nie przeczytałaś

Gość kto ci przepisał te tabsy??
Jeśli zaczęłaś brać w czwartek, to każde kolejne opakowanie zaczynasz w czwartek. Jak to zajarzysz to raczej się nie pomylisz.

Gość Ola109090901
Powiem jedno : kultura to nikt na tym forum nie błyszczy ,ale z góry dziękuję za odpisanie :)

weź i zachowaj kulture jak ktoś klepie debilizmy o dniach płodnych przy braniu tabletek za seks to sie każda chętnie bierze, ale żeby sie zainteresować jak działa antykoncepcja to nie ma komu