Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na pewno jest ktoś

Wiem, że nie jesteście lekarzami ale może ktoś ma jakieś pojęcie?

Polecane posty

Gość na pewno jest ktoś

Ponieważ do swojego lekarza idę dopiero za tydzień, a bardzo się martwię :( Od kilku miesięcy obserwuję u siebie ból nerek i kości udowej prawej nogi. Ból kości zdarza się średnio raz na 2tyg ale trzyma mnie parę godzin i jest dokuczliwy, natomiast nerki bolą mnie często, zwłaszcza w nocy. W ogóle zauważyłam, że kiedy wstrzymam się z robieniem siku godzinę czy dwie nerki zaczynają boleć mnie do tego stopnia, że nie mogę skłaniać się na boki, czuję potworny dyskomfort w całej dolnej części kręgosłupa. Poza tym nic mi raczej nie dolega, ogólnie mam dość słabe serce, arytmię, ale to od dziecka. Czy komuś przychodzi do głowy co za cholera to może być? Albo czym spowodowana? Muszę o tym popisać, bo chodzę po ścianach ze zmartwienia :(

Gość psy sie przeciez nie poca
a moze to nie nerki a kregoslup? to by tlumaczylo bol nogi poniekad. a jesli nerki to musi byc naprawde hardcore ze promieniuje na udo

Gość robiłas analize moczu
morfoloie, ob? to podstawowe badania.

Gość Cebulowa Cebula
obstawiam przewlekłe zapalenie nerek, które po prostu promieniuje Ci do nogi. lekarzem nie jestem, ale znajoma miałą coś w ten deseń.

Gość kamilla1005
oo, z nerkami lepiej nie zadzierać, mnie kiedyś tak zaczęły boleć, że się ruszyć nie mogłam ! :/ a zaczęło się niewinnie.. jak najszybciej do lekarza!

Gość psy sie przeciez nie poca
mocz, morfologia i ew. jakies usg

Gość a zatwardzenie masz
Ile masz cm wzrostu i w jakim jesteś wieku? Odpowiedz to może uda mi się ustalić co Tobie dolega :)

Gość to moze byc np:
zrzeszotnienie kosci, zwyrodnienie kregoslupa, podagra, przerzuty nowotworowe do kosci, a nawet nerwica wegetatywna i hipochondria razem wziete:P

Gość na pewno jest ktoś
morfologię, mocz robiłam pół roku temu i wszystko było ok. Nerki będą chore na bank, mój dziadek zmarł na mocznice, moja mama ma kamienie, w rodzinie wiecznie były z tym jakieś problemy, także tu jestem wyczulona. Ale martwi mnie cholera to udo, nie wiem czy to ma jakiś związek ze sobą, kręgosłup w każdym razie to na pewno nie jest, wyraźnie czuję nerki - tym bardziej, że nasila się to wtedy,kiedy wstrzymuję mocz ( w podróży, w nocy kiedy śpię).

Gość na pewno jest ktoś
haha, nie mam zatwardzeń, mam 26 lat, 172 wzrostu, ważę 57kg. to może byc np: Dzięki, naprawdę, cenię Twoje wsparcie :D

Gość zespółempiro
zrób pełne badania moczu może masz kamyczki boli jak cholera i promieniuje dookoła na wszystko a jak w moczu wszystko będzie ok to idź do neurologa i ortopedy,bo to może być rwa kulszowa masaażysta

Gość sasawscd
A gdzie dokładnie Cie te nerki bolą, opisz to miejsce? Ja bym raczej nie stawiała na to, że to nerki , a jeśli już to niekoniecznie to udo jest powiązane z tym bólem nerek, prędzej coś od kręgosłupa, ew. dolnej części. A jakie masz ciśnienie?

Gość a jakie masz stopy
Mam nadzieję że ponad 40 masz, co? :)

Gość byłoby cos w moczu
przy takich bólach nerek, no i ob podwyzszony. Kregosłuo czesto promieniuje.A moze kobiece?

Gość rebeckaaaaaaaa
a ja sie wkurwiam bo ostatnio moje zdrowie szwankuje! Nadciśnienie, hemoroidy, słaby wzrok, psujące się zęby które ciągle lecze, krzywe nogi

Właśnie... skąd pewność, że to nerki??! Ja też obstawiam kręgosłup.

Gość sasawscd
Może niekoniecznie od razu kamienie, ale możliwe, że masz piasek i dlatego czujesz ból. Często piasek podrażnia cewkę moczową i nawet powoduje krwiomocz, miałaś jakieś takie objawy?

Gość byłoby cos w moczu
bóle w nocy sa bardzo charakterystyczne dla kregosłupa, takze promieniowanie na nogę.

Gość masz raka
:o

Gość byłoby cos w moczu
piasek wyszedlby w analizie, krwinki tym bardziej

Gość sasawscd
No dokładnie, byłoby coś w moczu jeśli nerki nie tak by pracowały. Jakiś częstomocz, zły odczyn itp. Bardziej obstawiam jakiś piasek jeśli już koniecznie coś z nerkami.

Gość sasawscd
Tak, ale analizę moczu robiła pół roku temu, możliwe , że w tym czasie powstał piasek, a przecież pisze , że bóle miewa od kilku miesięcy.

Gość byłoby cos w moczu
jesli piasek to bardziej po wysiłku a nie w nocy. Obstawiam kregosłup.

Gość to moze byc np:
nie ma sprawy;p btw: z deka sucha jestes (ile to jest bmi? 14?;p) wiec to na bank zrzeszotnienie:] odwapnione kosci masz pewnie po tych wszystkich dietach cud. zupelnie na powaznie to morf + ob o kant czego wiesz... badania biochemiczne zrob, potas wapn i inne pierdoly. przedwczesna osteoporoza sie klania moja droga jak nic, a hipochondryczka jestes swoja droga, nie pytaj skad wiem;D

Gość kacza pacha
dysplazja stawu biodrowego

Gość na pewno jest ktoś
o kurde, a może macie rację? :o Nie nie, żadnego krwiomoczu nigdy w życiu nie miałam, zapalenie cewki mocz. zdarzyło mi się raz, jakieś 3 lata temu. Opisać ból, hm.. No jest taki "wygłuszony", tępy, uciążliwy, promieniujący na cały krzyż, tak jak napisałam - ciężko mi się wtedy skręcić na bok, nawet wstanie sprawia mi wtedy ból. Szybko przechodzi, ale zdarza się bardzo często. Ktoś pytał o ciśnienie - no tu też nieciekawie w związku z sercem, dolne mam za niskie, a górne za wysokie, biorę doraźnie leki. Tyle diagnoz, że podbiję topik jak się dowiem, która okaże się prawdziwa :D

Gość na pewno jest ktoś
Nie jestem hipochondryczką!!! :D A co do diety to wręcz przeciwnie, wpieprzam ile i co wlezie :P

Gość jeśli masz duże stopy
To poproś np męża albo chłopaka aby Ci je pomasował. Masaż stóp podobno bardzo pomaga na nerki i brzuch!! Ale warunek że stopy muszą być duże, a ty jaki masz rozmiar? :)

Gość jchbnbbkbbncmcxmznx
może kamienie albo hipochondria

Gość sasawscd
Niekoniecznie tylko po wysiłku, ból w nocy także może się objawiać, a tym bardziej, że autorka napisała , że gdy wstrzymuje to ją boli. A piasek jeśli zalega to tak może być, może też mieć ataki - ból pojawia się nagle i jest ostry, zaczyna się strasznie chcieć się siku, po oddaniu moczu ból powoli ustępuje.