Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na pewno jest ktoś

Wiem, że nie jesteście lekarzami ale może ktoś ma jakieś pojęcie?

Polecane posty

Gość rozchwiane cisnienie krwi
jest bardzo często (że nie powiem zawsze) powiązane z chorobami nerek

Gość byłoby cos w moczu
cisnienie przemawia za narwicą. Siedzisz duzo przy kompie? Pocwicz raczej na lezaco, odciaz kregosłup. Nerki nie bola przy skretach, tylko ból jest ciągły.

Gość na pewno jest ktoś
No z tym ciśnieniem to wiem, kiedyś mi już mówiła lekarka. Nie odczuwam żadnych bóli po wysiłku. A masaży próbowałam, uwierzcie, kompletnie nic nie dają, ani te na sucho, ani z oliwką, ani ze specjalnym płynem rozgrzewającym :( Poczytam coś o tym piasku. Czyli mam zabiegać o skierowanie na szczegółowe badania, nie żadne ogólniki, ok, wezmę to do serca. Już się oczywiście naczytałam o jakiś rakach i mięśniakach :o:o

Gość sasawscd
byloby cos w moczu- Autorka napisała, że gdy ją bolą to nie może się nawet skręcić na bok, a nie , że bolą tylko przy skrętach.

Gość byłoby cos w moczu
a jak sie walisz w krzyz to czujesz ból? powinnas zawyc, jesli nerki.

Gość na pewno jest ktoś
Nie nie, ból jest ciągły, przy ruchu po prostu bardziej krępuje ruchy i jest bardziej uciążliwy. No nie prowadzę szczególnie siedzącego trybu życia :)

Gość sasawscd
byłoby cos w moczu a jak sie walisz w krzyz to czujesz ból? powinnas zawyc, jesli nerki. Przy piasku nie zawsze muszą boleć nerki przy uderzaniach, a piasek może być.

Gość na pewno jest ktoś
Ło boziu, no nie przyszło mi do głowy, żeby się w tym momencie rypnąć w piąchy kiedy i tak łupie mnie jak górnik węgiel brunatny :D Ale spróbuję tak na poważnie, jeśli mówisz, że to sprawdzi.

Gość sasawscd
Ale suma sumarum, to też nie obstawiam żeby to były nerki.

Gość byłoby cos w moczu
najpierw zrob ogolne, bo jesli TERAZ jest cos w nerkach, to wyjdzie w analizie moczu na pewno.

Gość ajakujama
dobra nie sluchaj ich, chca sie posmiac i tyle.... lepiej ze mna pogadaj;p choruje na nerki od dziecka...i wlasnie ze szpitala wyszla wiec tak 1. czy przy sikaniu odczówaszpieczenie? 2 czy chce ci sie sikac co piec minut i czujesz parcie na mocz a przy sikaniu jak by ktos lekko uciskal ci podbrzusze?

Gość a podczas uprawiania sexu
również czujesz ból?

Gość byłoby cos w moczu
no ale co gdybać- kup naczynie jalowe do moczu, nasikaj, bedziesz wiedziec, analiza za ok 8 zl raptem, bez skierowania.

Gość na pewno jest ktoś
Nie, nie mam takich objawów, żadnego pieczenia, nie oddaję też moczu jakoś szczególnie często. Może zimą, jesienią, kiedy zapomnę się i nie nałożę rajstop czy podkoszulki - mam skłonności do przeziębiania pęcherza ale staram się na to uważać. byłoby coś w moczu - też o tym myślałam, żeby zrobić mocz przed wizytą i iść już z czymś konkretnym zamiast łazić potem nie wiadomo ile razy po gabinetach.

Gość nie bój się i
załatw jak najszybciej badanie tomokomputerowe

Gość na pewno jest ktoś
uhu, zaleciało grubą kasą i wizytą prywatną :)

Gość ajakujama
a powiedz ile pijesz wody dziennie...

Gość byłoby cos w moczu
jaki tomokomputer! Kazdy ja wysmieje, jesli nie zacznie od badania ogólnego moczu! ja nie rozumiem - boli, podejrzewasz nerki i nie robisz? Ile z tym roboty Piasek wyjdze w analiziei jesli jest krew, białko itd).PoPojdziesz do lekarza i tez ci aze, wiec po co czekac?

Gość na pewno jest ktoś
Dziewczyny, ogromne dzięki za wszystkie sugestie. Gdyby komuś wpadło coś jeszcze do głowy - piszcie, zajrzę tu rano. Dobranoc, jeszcze raz ogromne DZIĘKUJĘ!!

Gość powtarzające sięlub nasilające
bóle nawet jeśli ustępują na jakiś czas są bardzo ważnym sygnałem ostrzegawczym organizmu. Nie należy od razu dramatyzować, ale nie wolno tych objawów bagatelizować. Nie powinno się w żadnym wypadku kurować lekami przeciwbólowymi na własną rękę

Gość z tym tomokomputerem
przesadzacie, kto mówi, że od razu za grubą kasę. Jak jest wyraxne uzasadnienie, to w ciągu miesiąca moga zrobić z NFZ tym bardziej, że to młodziutka osoba. A prywatnie od zaraz też nie jest kwota nie do pokonania. Ludzie wydają grube tysiące na wczasy nad morzem, mogą czasami z czegoś zrezygnować i przerzucić środki na zdrowie, umówić się nawet na zrzutę w rodzinie

Gość byłoby cos w moczu
widzę, ze ci trzeba łopatologicznie: idziesz jutro do apteki, kupujesz specjalne naczynie do moczu nastepnego dnia po przebudzeniu po porzadnym podmyciu sie ( ale nie tak,zeby mydlo zostało) sikasz, przy czym ma byc to mocz ze srdokowego strumienia. Zanosisz do spoldzilni albo laboratorium ( co tam masz) ,przy okazji zrob sobie morfologie i ob ( na czczo)- i tak bez tego lekarz nie bedzie dalej z toba gadac