Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sally Brown

suknie na wesele

Polecane posty

Hej, kobitki! powiedzcie mi, czy powszechny według Was jest zwyczaj, że panna młoda przebiera się na weselu w inną suknię niż suknia ślubna?? bo to dla mnie nowość i zastanawiam się, czy powinnam sobie przygotować drugą, wygodniejszą sukienkę na późne godziny weselne?

Gość czorito
Dlaczego porod naturalny przewaznie jest tak ogromnym cierpieniem dla kobiety? Jak pomysle ze kobiety maja po 10 dzieci na poludniu i rodza w domach to mi sie serce kroi:( Dlaczego tak nas Bog stworzyL?

Gość czorito
buhaha wkelilam w zle miejsce sorry:D to mial byc topik

Gość eeee tam
Dla mnie to głupota i niepotrzebny wydatek.

Gość czorito co ty
piertolisz?jestem z południa jakoś tego nie widzę ze w domu kobiety rodzą, wiec się zamknij,

ja tam nie mam zamiaru się przebierać bo i po co tak kręcić to dodatkowe koszty moim zdaniem nie potrzebne

Gość jędza czasem
Suknie ślubne wydają się zwiewne i lekkie, ale mogą okazać się ciężkie i niewygodne. Obręcz obija się o nogi, gorset ściska, trudno siadać, że już o sikaniu nie wspomnę;( Dlatego nie jest złym pomysłem mieć inną (niekoniecznie równie kosztowną przecież) sukienkę na zmianę, żeby dobrze się czuć i bawić na własnym weselu.

Gość kobieta cafeee
A ja nie chciałam druguej sukni!! Co prawda suknia ślubna nie jest najwygodniejsza, ale w końcu przeważnie zakłada się ją raz w życiu!!! Moja również nie była super wygodna a i tak żal mi było ją zdejmować i żal że już nie będzie okazji jej założyć!!

Gość dawniejsza panna młoda
Kiedyś był u nas taki zwyczaj, ale teraz już nie. Wywodził się zapewne z czasów, kiedy po oczepinach panna młoda dostawała czepiec mężatki i nie przystoiły jej już warkocze i ubranie panny. Tak sobie myślę. W tej chwili, a byłam na wielu weselach, tylko jedna panna młoda się przebrała. Ale to dlatego, że była w ciąży i miała za ciężką suknię ślubną. Reszta hasała do rana w ślubnych kiecach. Ja zresztą też :D

Gość kolejne co kopiują modę
tej podstawionej zijki?