Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czorito

Dlaczego porod naturalny jest katorga?

Polecane posty

Gość czorito

Dlaczego porod naturalny przewaznie jest tak ogromnym cierpieniem dla kobiety? Jak pomysle ze kobiety maja po 10 dzieci na poludniu i rodza w domach to mi sie serce kroi. Dlaczego tak nas Bog stworzyL?

Gość smutno mi......
ja mam 5 dzieci wiec wiem cos na ten temat ;)

Nie dla każdego jest katorgą. Każda kobieta inaczej przechodzi ciążę i poród. Znam kobiety, które mają kilkoro dzieci i poród wspominają jako coś lajtowego a znam kobiety, które po jednym dziecku nie chcą już NIGDY więcej. Ważne jest też samo nastawienie. Jak się przeżywa wszystko i szykuje, myśli (szkoły rodzenia, filmy, porody rodzinne itp dziwactwa) to rzeczywiście może się odechciewać. Dlatego łatwiej wszystko przychodzi np 16-latce, bo nie ma takiej wiedzy i świadomości wszystkiego. Nie myśleć za dużo ;)

Gość ona_wi
dla ,mnie katorga i to staraszna a moja siosta stwierdzila ze woli dzieci rodzic niz isc do dentysty hahaha ale to bylo dawno teraz daja znieczulenie

Gość wszystko przez ewe
Bog sie pogniewal na Ewe ze go nie posluchala zlamala przykazanie i powiedzial miedzy innymi "odtad kobiety w bolu rodzic beda'

Gość do ROSALINDA PACZEKO
Dla mnie juz jesteś pusta baba , a wiesz za co ? za to co napisałas w stopce

Gość o tak......
ja miałam dwa dni bóle a rodziłam 9 godzin i 5 minut było to 4 lata temu prawie nie pamietam tego bólu za 6 miesiecy znowu rodze i nie boje sie co mam byc to bedzie . kobiety sa stworzone do rodzenia dzieci :)

Gość gyut
a potem do uzerania sie z synowymi i zieciami :) my wychowujemy martwimy sie a w rzeczywistosci chowamy te dzieci dla innych ktorzy im nam je zabiora

Gość frefref
gyut rozumiem że aby przerwać tę niesprawiedliwość wobec matek ty nie założysz rodziny tylko do końca życia będziesz przy swojej mamie jako opiekunka

Katorga??? No bajka to nie jest ale żeby aż tak..... JA miałam poród który do łatwych nie należał, wywoływany oxytocyną ale chwile tuż po porodzie wspominam cudownie i absolutnie nie wykluczam kolejnego dziecka... To jest coś niezwykłego- ból bólem ale nic nie zastąpi tych doznań, tej ulgi że już po;D

Gość gyut
frefref mylisz sie, akurat prawie samotnie wychowalam dwojke dzieci, bo tatus je tylko splodzil, a sam wolal prowadzic zycie lekkoducha. Porody mialam ciezkie, (ale nie trwajace tyle godzin co niektore z Was pisza). Corka i syn byly dla mnie wszystkim. Coz dzieci wyjechaly za granice, zalozyly rodziny ,a ja zostalam sama i nie wtracam sie w ich zycie, to one czasem dzwonia, przyjezdzaja raz w roku. Tak warto sie poswiecac. Dzieci sa slodkie jak sa male potem borykamy sie z ich "dojrzewaniem" a potem maja swoje zycie i rodzice sa niepotrzebni. Ja bylam inna dla swojej matki bylam oparciem opiekowalam sie Nia w chorobie do konca, ale chociaz dzieciom wpajalam o rodzinnych wartosciach - jest jak jest. Syn tez lekkoduch, corka ma meza nieroba, ale nie da nic na niego powiedziec. Tak ze pozory myla.

Gość gyut
Jesli chodzi o synowe to malo jest tematow jakie tesciowe wredne niedobre ?

Gość gyut masz rację
podcieramy dupki myjemy kuciapki ptaszki , a to dla tych synowych i zięciów ,które życzą nam zwyczajnie.... śmierci. ja tez czytam takie tematy , ale czas szybko biegnie i te co tak piszą ani się nie nie zorientuja kiedy one będą takimi zawadami w życiu :)

Gość baby sa do rodzenia
i pilnowania dzieci tak zawsze bylo i bedzie!

Gość Ehh no ja nie mam instynktu
macierzynskiego za grosz ale maz jest starszy o 8 lat, wiec ze do 5 lat jak nie urodze dziecka to chyba oszaleje. Jak widzi dzieci na placu zabaw to widze ze prawie placze! Ale panicznie sie boje bo naogladalam sie filmikow na UTubie, naczytalam na forach itd Zreszta zastanawia mnie to tak w ogole, dlaczego za jakas Ewe wszystkie kobiety tak musza cierpiec. W zyciu faceta nie ma takiego bolu jako cos NORMALNEGO. Ja na pewno cesarka a pod narkoza to juz byloby wspaniale! Co robily kobiety 200 lat jemu jak im pekla macica przy rodzeniu?!

Gość Ehh no ja nie mam instynktu
to powyzej to ja czorito

Gość pająkowa
aseksualny impotent hehe wez moze Ty urodz dziecko, faceci nie powienni w tej kwestii nie miec nic do powiedzenia.. ssij