Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juwenuskaw

ile mam czasu na dotarcie do szpitala po odpłynięciu

Polecane posty

Gość juwenuskaw

wód przezroczystych i zielonych?

Gość a kto powiedział że się
przeźroczyste to na luzie jedziesz. A zielone to jak najszybciej.

Gość juwenuskaw
TERAZ MI Polozna powiedziala ze mam 2 h na dotarcie nawet jak sa zielone

Gość castrol
u każdego jest inaczej

Gość a kto powiedział że się
ja tam przy zielonych wodach nie czekałabym ani chwili. "Objawy niepokojące jeżeli wody płodowe zaczynają być zielone, żółte lub brązowe jest to niewątpliwy znak, że coś dzieje się z dzieckiem. Zielone wody płodowe mogą świadczyć o niedotlenieniu dziecka lub tym, że dziecko zrobiło pierwsza kupkę (smółkę)."

Gość ja urodziłam niecałą
godzinę po odejściu wód :). Do szpitala ledwie zdązyłam, urodziłam na izbie przyjęć :)

ja rodziłam w kwietiu.Miałam wywołanie,od podania żelu bolesne skurcze ale bez rozwarcia.Więc cały czwartek i piątek miałam skurcze,do soboty wieczora.W sobotę odeszły mi wody ok 21:30,zbadali mnie i żadnego rozwarcia.I tak znów bóle,a urodziłam dopiero w poniedziałek o 4:30 więc dziecko tyle godzin bez wód,ja bez rozwarcia. Tak więc niektóre kobiety po odejściu wód urodzą w ciągu kilku godzin,a ja urodziłam dopiero po ponad 24 godzinach.A jeśli wody są zielone-ja bym jechała na biegu.

Gość czekoladki kuleczki
mi lekarz powiedział, że jak odejdą wody to nie zastanawiać się tylko przyjeżdżać do szpitala. Na kolor wód czasu nie rozdzielał.

Gość nieuswiadomiona ciezarna
a jak to jest? najpierw sa bole a pozniej wody odchodza, czy na odwrot?

Gość w uk
w uk jak Ci wody odejda a nie masz rozwarcia to jesli trafisz na fajnego lekarza to cie przyjma a jesli na takiego jak jest tu wiekszosc czyli z "lajtowym" podejsciem to kazą do domu wracac i wrocic z rozwarciem!!

Gość chyba cię porąbało
pzrecież jak wody odejdą to nie pozwalają się ruszać :( Ja bym zadzwoniła po pogotowie

Gość w uk
i tez jestem ciekawa jak to wyglada z medycznego punktu widzenia,bo takie akcje z odsylaniem prawie rodzacych jest dla mnie szokiem! aaa i dodam tylko ze mieszkam tu kilka lat (w uk) i wiele znajomych rodzilo i znajome moich znajomych i to wlasnie od tych sprawdzonych osob wiem ze tak bylo. masakra

Gość u mnie z odejsciem wod
plodowych bylo tak, ze po prostu poszlam siku, nie bolalo mnie nic, i tak sikam i sikam w koncu wstalam ide do pokoju a czuje ze nadal sikam!!! A moja tesciowa sie smieje, ze to wody plodowe i ze dzis urodze. to bylo o 12.30. Bole pojawily sie jakiez 20 min pozniej. Urodzilam o 15.40.