Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czynel

Jakie błędy w zachowaniu i w dokumentach CV

Polecane posty

Gość Czynel

popełniają starający się o pracę ?

Gość ssssssssssss
Kłamią w CV, co jest łatwe do zweryfikowania.

Gość co można źle napisać w cv
? Wzór jest standardowy.

Gość kunegunda er.
Używają dziwacznych sformułowań i wyszukanego (w ich mniemaniu) języka.

Gość gość
Z reguły w CV dużo osób pisze rzeczy które tak naprawdę są zbędne a piszą je by było więcej zapisane bo myślą że to lepiej a jest niestety inaczej

Gość kafe kafe
U mnie w pracy czytanie CV zaczęlismy od zainteresowań kandydatów. Ciekawa lektura:)) Od razu można "wyczuć" kandydata.

Gość Melissa15@o2.pl
Ci rekrutujący to najczęściej debile a robią z siebie bogów

Gość kafe kafe
Ci rekrutujący to najczęściej debile a robią z siebie bogów Owszem - z punktu widzenia poszukującego pracy i wypisującego cuda w CV:))

Gość Kurde:)
Mnie najbardziej rozwalają błędy ortograficzne:) pisząc CV i tak podkreślają się błędy. Tak działają programy.

Gość Czynel
A jak wyglądają przyniesione przez nich CV ? Mają plamy, ślady po składaniu itp. ?

Gość Kurde:)
Nie wiem jak można robić takie cv... Większość ludzi jednak stara się o to, żeby CV było estetyczne i przejrzyste. Czasem są takie kwiatki.... Widziałam np. CV, w którym u góry było napisane ''curikulum vite'' a potem zamiast tego co powinno być w cv było napisane, że proszę mię przyjąć, bo umie pracować. Coś tam jeszcze w tym guście i podpis

Gość fg63
te ludziki od hr, czesto mnie smieszą :)

Myślę, że najczęstszymi błędami jest koloryzowani i dopisywanie sobie osiągnięć, czy umiejętności. Takie informacje można bardzo szybko zweryfikować już na samej rozmowie rekrutacyjnej. Po za tym, myślę, że ważną kwestią jest przygotowanie CV pod konkretne stanowisko pracy, w którym uwzględniamy istotne dla niego umiejętności i wykształcenie. No i na koniec, brak przejrzystości... CV powinno być estetyczne, w miarę spójne, ale też powinno się "odrobinę" wyróżniać. Tutaj jest kilka ciekawych szablonów CV:

Gość Katabalia
Pamiętam kilka z czasów kiedy ja weryfikowałam dokumenty. Adresy mail typu ...&buziaczek.pl i goracasuka@... natychmiast lądowały w koszu,podobnie jak wywalone na wierzch tzytze.

Gość 2222333ddddddddddd
ech... moją wielką pasją jest rysunek, czasami maluje.. jestem oczytana, druga pasja zwierzęta (2 lata w wolontariacie...) nie mam wywalonych cyców w cv, mój mail zawiera nazwisko.imięmałpe i gimaila a i tak konkretnej pracy brak :(