Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prosze o pomoc_!!!!!

Do której fazy porodu mozna zrobic CC?

Polecane posty

Mam wyznaczony termin cesarki ale bardzo boje sie ze urodze wczesniej. Mam mocno skrocona szyjke i rozwarcie. A co jak zaczne rodzic w kazdej chwili??!!! I nie zdaza z CC?

Gość no dopóki
dziecko nie zejdzie do kanału rodnego to moga robić cc. Jeśli zejdzie to już cc nie wchodzi w grę -wówczas vacum robią.

Gość braque
a w którym tc jesteś? skoro masz ustalone cc, to rodzisz 2 tyg. przed planowanym porodem, żeby nie dopuścić do akcji porodowej.

jeśli akcja się rozpocznie, zrobi rozwarcie i nawet będą parte, mogą zrobić cc. Niektórzy lekarze uważają, że lepiej poczekać, aż samo się zacznie. Chyba nie jest to możliwe, gdy dziecko zejdzie już całkowicie do kanału, ale może bardziej zorientowane mamy napiszą

37tydz. 4 dzien. Jestem po dwoch operacjach biodra i w moim przypadku sn nie jest wskazany.

Gość mamusiaaaa
urodziłam po 2h bóli partych, przez cc

Gość vangelis
Nie martw się na pewno zdążą z CC.Ja męczyłam się w bólach cały dzień,8h bez wód płodowych i zrobili cesarkę.

Gość mamama27
hmm mnie z ozwarciem w 36 tc trzymali na patologii własnie dlatego zeby zareagować szybko jakby sie zaczelo - ale duzo lezalam i doczekałam terminu cc