Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perkozjaaaa

jak korzystac ze scematu zywieniowego w moim przypadku,prosze poradzcie

Polecane posty

Gość perkozjaaaa

Mam 4 mczna corke, karmie ja od poczatku piersia z wyjatkiem wieczorow, bo kilka razy w tyg zdarza sie,ze musi dojesc na noc, ale sa to dawki srednio okolo 30 ml wiec niewiele.czy przy takich porcjach korzystac ze schematu dla dziecka karmionego piersia czy juz dokarmianego?zaznaczam jeszcze raz,ze dokarmianie nie jest codzienne.dziekuje z gory za odp:)

Gość lajla oj lajla
sama sobie odpowiedziałaś na pytanie.

Gość perkozjaaaa
Jestem zaszczycona,ze sie tak trudzilas,zeby mi oodpowiedziec

Gość ale heccca!
do ukończenia przez dziecko 6 m-ca możesz karmić tylko piersią. Po ukończeniu 4 miesiąca możesz mu dać np. starte jabłuszko lub startą(lub zmiksowaną)gotowaną marchewkę. Jeżeli dziecko prawidłowo przybiera na wadze to nie musisz dokarmiać.

Gość perkozjaaaa
Ale heccca chodzilo mi. O to,ze dokarmianemu dziecku wprowadza sie pokarmy stele w 4 m-cu a dziecku karmionemu tylko piersia w 5: jak napisalam dokarmiam, ale bardzo niewiele i sporadycznie, jak wiec traktowac moje dziecko? Czy moe wprowadzac juz pokarm staly czy nie?

Ja karmiłam piersią do 6stego miesiąca, w tym czasie mm podałam 3 razy więc jak schemat żywieniowy miałam prowadzić. Każdy ma chyba swój rozum.