Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamuskaaniusika

smoczek trójprzepływowy

Polecane posty

Witam! Moja córcia korzysta z butelek i smoczków Lovi, obecnie ma trzy miesiące i chce jej zmienić smoczek. Kupiłam Lovi trójprzepływowy. Czy któraś mama go używała dla swojego maleństwa? Jakie macie opinie o tego typu smoczkach?

Gość Ale....
o jakie opinie Ci chodzi, jak odpowiadaja twojej corce smoczki tej firmy to ok. NIe bardzo rozumiem o co chodzi. Smoczek trojprzeplywowy daje sie jak dziecko jest strasze albo do gęstych plynow typu kaszki, kisiele itp chociaz ja dla swojej - rok i 4 miesiace daje zwykle mleko z "jedynki" albo "dwojki" bo zwykly smoczek byl dla mniej za wolny.

Kupiłam ten smoczek trochę przez przypadek. Zasugerowałam się symbolem 3+. Nie używamy go jeszcze, dopiero chcę jej zmienić. Mała pije tylko mleko -Nutramigen i tak się zastanawiam czy nie będzie się krztusić przy tym smoczku czy lepiej od razu kupić taki normalny. Wiem, że każdemu dziecku co innego pasuje i sama muszę wypróbować, ale myślałam, że jakaś mama miała smoczek trójprzepływyowy i chciałabym wiedzieć czy to był dla jej dziecka dobry wybór.

wydaje mi się że dla 3-miesięczniaka za wcześnie. Moja córka ma 10 m-cy i nawet przy dosyć gęstej kaszce jak przez przypadek "włączę" na 3 to się krztusi. Jeśli już chcesz go używać to raczej na 1 "biegu".

Gość mamamma27
mój nielubił lovi bo za szybko się lały - jadł je ale z kaszką czy kleikiem - a smoczki 3 przepływowe są ok pod warunkiem że pilnujesz przepływu itd - ja karmiłam w nocy małego to mnie trafiało sprawdzanie ciągle czy jest dobrze ustawiony a w półmroku niewiele widać...

Gość a jak w tym soczku
regulowac przeplyw?