Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grabarz_pustelnik

zycie po smierci

Polecane posty

Gość grabarz_pustelnik

kto wierzy w zycie po smierci i dlaczego czy sa jakies dowody na to nie oficjalne ale dlaczego ludzie w takie cos wierza??

Gość Raczej, raczej
Bo się boją niebytu. Nie potrafią sobie wyobrazić jak to jest kiedy ciebie nie ma. I tworzą sobie różniaste zaświaty.

Gość gjj
trzeba byc wyjatkowym fantasta by stwierdzic ze cos powstaje z niczego, a pozniej to cos zmienia sie w nic hmm nawet najlepsi iluzjonisci tego nie poptrafia ale ludzka wyobraznia potrafi wiele prawda??

Gość grabarz_pustelnik
no swiat tesz powstal niby zniczego

Gość twoja maleńka
ludzie. Uświadomcie sobie że Zycie jest w nas! To tak jakbyśmy byli podwojeni oprócz ciała jest w nas też życie. Smierć to moment w którym życie i cała nasza reszta rozdwajają się się na zawsze. Życie to jedno, ciało to drugie. Ciało się rozkłada i zamienia w materie. Pytanie brzmi :co się dzieje z "życiem " które jest od chwili poczęcia do ostatniej chwili śmierci ?

Gość gjj
tu nic z niczego nie powstaje chyba nie trzeba tego badac?? widac golym okiem problemem jest glupota ktora zakrywa prawde przed ludzmi ktorzy kompletnie nic nie rozumieja no ale jakby sie spytac to kazdy siebie nazwie czlowiekiem oczywiscie moadrym czlowiekiem ehehe

Gość Raczej, raczej
Ale co to jest to "życie", o którym mówisz?

czyli płaszczyzna do dyskusji wierzący vs ateiści.. dużo pisała o tym święta Faustyna Kowalska w swoich dzienniczkach.. są opisy czyśćca i piekła..

Gość Raczej, raczej
Pisać to sobie można, w sumie papier wszystko przyjmie. Nie uwierzę, że życie po śmierci istnieje, dopóki nie zobaczę na własne oczy.

Gość gjj
to co jest po smierci?? hmm??

Gość grabarz_pustelnik
ja osobiscie nie wierze w pieklo albo cos tam natomiast wierze ze cos sie dzieje po smierci ze cos jest inne czego my nie znamy no wlasnie to jest cos co chyba zrozumiemy po tamtej stronie

Gość twoja maleńka
Waszym zdaniemżycie to to przypadek czy duch stworzony przez Boga?

Gość nlknllknl
szkoda mui ludzi ktorzy w to nie wierza a jeszzce beardziej tych ktorzy z trego drwia...mam stycznosc z tym tematemna codzien ze wzgledyu na moja prace wiec nikt mi nie moze wmowic ze zycia pozyciu nie ma

Gość grabarz_pustelnik
jesli naprawde nic nie ma to nasze zycie jest tesz bez sensu bo po co my sie rodzimy i zyjemy jesli z gory wiadomo ze umrzemy

Gość Raczej, raczej
Ze względu na Twoją pracę? To kim Ty jesteś, Charonem?

Gość niekonieczny
Ja jak śpię to mnie nie ma. Jak wikituję to chyba będzie podobnie. Ale raczej wizja reinkarnacji najbardziej mi pasi. Czyli jak jestem wporzo, to się odrodzę nieco lepiej, a jak jestem zły, to nieco niżej, np jako zwierzę. Nawet logicznie to brzmi.

piekło musi być bo musi istnieć jakaś forma sprawiedliwości i odpłaty mimo nieskończoności boskiego miłosierdzia... jest to także uwarunkowane, tym że człowiek dysponuje wolną wolą...

Gość gjj
jak mozna nie wierzyc w pieklo?? przeciez wyznacznikiem piekla jest cierpienie skoro ktos nie wierzy w pieklo to automatycznie nie wierzy w cierpienie absurd

Gość grabarz_pustelnik
wiadomo ze dokladnych dowodow na to nie ma ale kazdy z nas musi cos czuc i zdawac sobje z tego sprawe ze kiedys musi odejsc i pozatym kazdy ma takie pytanie gdzei ja odejde co jest po zyciu

Gość niekonieczny
właściwie kurna, to życie na ziemi dla niektórych to jest piekło. Jakieś wąty?

Gość twoja maleńka
Ptał ktoś jak rozumiem słowo życie? Rozumiem to słowo w taki sposób że jest to kwas deoksyrybonukleinowy i rybonukleinowy (DNA) i (RNA) bedący w każdej komórce naszego organizmu konkretnie w jądrze kom. Czyli zbiór genów I w biblijny życie to duch którego stworzył Bóg. I który jest w każdej istocie żywej

Gość nlknllknl
jestemtlumaczka wspolpracuje z ludzmi majacymi zdolnosci paranormalne . kontaktuja sieoni z duchami i opowiadaja takie histoirie ze kazdy tu z was wymieklby po minucie. wspolpracoewalam tez z derekiemoglivie alepewnie tonazwisko nic wam nie mowi. jest to ekspert w tej dziedzinie, moiw o takich szczegiolach jak np gdzie byla dana osoba wczoraj corobila o tej i o tej godzinie, albo potrafidokladnie podac rozklad mieszkania klienta(poprzez kontakt z bliskim zmarlym klienta oczywiscie)

Gość Raczej, raczej
Aha. Czyli jak umieramy, to wyskakuje z nas DNA, czy duch?

gdzieś czytałem, że najgorsze co ci się może przydarzyć na ziemi to zaledwie procent tego cierpienia jakiego doświadczysz w piekle i analogicznie w niebie; największe szczęście na ziemi to zaledwie procent takiego szczęścia jakiego doświadzcysz w niebie..

Gość nlknllknl
przepraszam za brak spacji, komputer wariuje

Gość grabarz_pustelnik
pieklo to kazdy z nas przechodzi zu na ziemi jeden w postaci chorob drugi jest nie szzczesliwy itd, mysle ze reinkarnacja istnieje i w kazdym zyciu pracujemy na to czy nastepne bedziemy zyc lepjej czy gorzej i to jest ta absolutna sprawiedliwosc

Gość niekonieczny
matriks jak nic

Gość nlknllknl
porucznik gruber jak bylam mala to tez tak myslalam. piekla nie ma. sprawiedliwosci doswiadczamy jutz tu na ziemi, tyle ze wiekszoscludzi jest zbyt leniwa by przyjrzec sie z bliska wlasnemu zyciu...zawsze dobra energia donas wracz tak samojak i zla...poobserwujcie to zobczycie

ja nie mówiłem, że pikła nie ma.. ja wiem, że jest tak samo jak istnieją istoty niematerialne jak demony... co do tej złeh energii 100% racji zła energia wraca do nas tak jak dobra...

Gość niekonieczny
No to ja byłem mały, jak dowiedziałem sie, że tylko to od życia dostaniesz, co dasz.