Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patrycja888

ILE SZYKUJECIE CHLEBKA WASZYM DZIECIOM DO SZKOLY?

Polecane posty

Gość pswjz
oczywiście standardowo trzeba usunąć spację :O

Gość flow
Z dniem 1 września 2011 r. wchodzi w życie zapis, zgodnie z którym dziecko w wieku 5 lat będzie obowiązane odbyć roczne przygotowanie przedszkolne, natomiast od dnia 1 września 2012 r. zmianie ulega z kolei brzmienie art. 15 ust. 2 u.s.o., w świetle którego obowiązek szkolny dziecka rozpoczyna się z początkiem roku szkolnego w roku kalendarzowym, w którym dziecko kończy 6 lat (art. 1 pkt 19 w związku z art. 26 pkt 4 ustawy o zmianie u.s.o.). Również od 1 września 2012 rodzice będą mogli wystąpić o objęcie 5-latka obowiązkiem szkolnym, analogicznie jak w przypadku 6-latków w obecnym stanie prawnym. ale matka/ autorka troche nie ogarnieta nie wie ile je jej dziecko, no i droga autorko szkola a przedszkole troche roznica nie wiesz ile dac jesc dziecku to porozmawiaj z opiekunka dzieci w przedszkolu

Gość pswjz
A wracając do tematu : ja swojemu synowi daję jedną kanapkę czyli dwie kromki chleba i dorzucać będę owoc/serek/batonik zbożowy itp

Gość pswjz
I to śniadanie nie je na przerwie. U nas dzieci schodzą z panią do stołówki i tam wyciągają swoje śniadania i jedzą.

Gość flow
no bo z tego co wiem w przedszkolu i w zerówce tak jest dopiero w szkole nie ma przerw wydzielonych na jedzenie - dziecko samo musi sobie ten czas zorganizowac to chyba normalne ze przedszkole i zerowka to jeszcze maluchy

Gość pswjz
Dokładnie tak !

do zerówki od 6 lat to było jak ja byłam mała :D A teraz już niestety od 5 lat. Jak ja lubię, gdy osoby nie mające pojęcia o czymś wytykają innym niedoinformowanie... :o

Gość flow
nie do szkoly ale do przedszkola. do obowiazkowego przedszkola

Gość energiczna młoda dupa
mój synus dostał dziś 3 podwójne kanapki

Sorry, ale masz dziecko od 5 lat i nie wiesz ile zjada na śniadanie??

przeciez to oczywiste ,ze dzieci z 2006 roku SZLY TERAZ OBOWIAZKOWO DO ZERÓWKI . .. gdzie wyscie niektore ... byly jak uchwalono tę ustawę........... a w 2012 roku 6-latki ida OBOWIAZKOWO DO 1 klasy. ja bym nie czytala tak zawsze bzdur ,ktore sa w internecie .... tyle tu glupot pisze ...

Gość pSZeCZkolanka
"nie do szkoly ale do przedszkola. do obowiazkowego przedszkola" - lub do ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO w szkole podstawowej! Dokładnie tak samo, jak było dotychczas z "zerówkami" dla 6-latków - mogły być one zorganizowane w przedszkolu lub szkole podstawowej. Teraz zmieniło się jedynie to, że roczne przygotowanie przedszkolne dotyczy dzieci 5-letnich. Ale podobnie jak wcześniej może być realizowane w przedszkolu lub oddziale przedszkolnym w szkole podstawowej. Ot, i cała filozofia! ;)