Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kandaneska

odkiedy mozna dziecko wkladac do chodzika??

Polecane posty

Dokładnie nawet jak opuszczone siedzisko dziecko staje na palcach ,obserwuje od paru dni mojej koleżanki córkę ,nie wtrącam się bo to ich sprawa że dzieciakowi krzywdę robią lub mogą zrobić ale to dla ich wygody z tym że mała cała dyszy w w tym chodziku tak się dziecko męczy ma dopiero 8 mies, ale co tam chodzi w tym gównie i jest spokój ,nie należę do matek srających się o pierdołę nad dzieckiem ale do chodzika bym dzieciaka nie wsadziła ,wychowałam dwoje bez dzieci bez tego typu sprzętu.

Gość U nas jest 9.00 i chwała Bogu
Nie rozbije głowy jak masz standardowe szerokie drzwi, a nie wąskie jak te dawne pagietowskie w starych blokach. Zresztą ja nikogo nie namawiam. Każdy niech robi jak uważa.

Gość mleko mamy
oczywiscie,ze tak jest.ostatnio poklocialm sie o chodzik z meza siostra.wciskala mi go po swojej corce.nie chodzilo mi o to,ze jest uzywany ,tylko po prostu nie chce sadzac syna w cos takiego.powiedziala,ze jestem dziwaczka i tyle.jej dziecko chodzilo w tym i jest zdrowe.wkrw..sie na maxa.moje dziecko ,moja sprawa,a swojeniech wsadza w co chce.jej rady mnie wkurw..matula za dyche

Gość mleko mamy
tak myslalam ,bo jak szeroko musi skakac taki maluch,zeby glowe rozbic?no nie wiem, przceiz takie maluchy nie skacza ja k pchły

jak przy opuszczonym siedzisku dziecko może stać na palcach? nie sądzę, zeby umiało stań na palcach i zobacz, ile wytrzymasz :D dziecko będzie stało na palcach, jeśli chodzik jest ustawiony za wysoko i nie sięga całymi stopami podłogi...

Gość nawet przy opuszczonym
rafinka, no prosze cie, o czym ty piszesz? myslisz ze jak umie stac to bedzie w chodziku chodzic na stojaco? a w zyciu. posadzi zadek i bedzie majtac nogami bez ladu, to w lewo, to w prawo, to w tyl, to w przod. widzialam okolo 10 roznych filmow na yt i widze ze jest tragedia. nie tylko w polsce zreszta.

jak dziecko stoi do daj mu do lapek pchacz i niech z nim idzie, albo niech sie przemiszcza 'po meblach'. do pozbycia sie na chwile ruchliwego dziecka lepsza jest bramka na futryne albo kojec, a nie chodzik

no to widocznie za male dzieci wkładali do chodzika na tych filmach bo moje jak siedzialy i sie bawily to sobie majtaly nogami ale jak chcialy gdzieś podejsc to wstawaly i szly wyprostowane. Mialy z 9 miesięcy.

"tak myslalam ,bo jak szeroko musi skakac taki maluch,zeby glowe rozbic?no nie wiem, przceiz takie maluchy nie skacza ja k pchły" Nie wiem jak jej mały skacze ale ma już 15 miesięcy może to jest dla młodszych dzieci... Naprawde nie wiem. Jednak jej przypadek zniechęcił mnie do tego wynalazku. Drzwi mają standardwoą szerokość, mieszka w nowym bloku, wybudowanym 3 lata temu.

no moja chodziła ;) normalnie wstawała i zasuwała na nogach i była bardzo zadowolona, że może w szafkach pogrzebać jakoś jej nie zaszkodziło, ale wkładałam na parę minut, jak musiałam coś zrobić i dopiero wtedy, jak sama stabilnie umiała stać trzymając się

ja zaczęłąm wkładać jak miała 7 miesięcy, bo jak miała 8,5 to juz sama chodziła, a jak 9 to biegała :D

Rafinka no i widzisz jak zaszkodzilaś dziecku? nie dość że poźno zaczelo chodzić to jeszcze kariery sportowej nie zrobi bo sobie ścięgna bedzie zrywać :P Biedna Pati ma wyrodną matkę :P

za male? jasne. haha. wszystkie byly za male, myslisz? akurat. mozesz sama sobie przeciez zobaczyc. za yt nie placisz.

place, mam net na korbkę i za kazde przekrecenie mi licza zlotówkę :P Po co mam patrzeć jak dwa razy swoje w chodziku widzialam i wiem jak to na żywo wygląda i ile jest frajdy- dla nich, dla mnie :P

jasne, na pewno ten chodzik jej zaszkodził, jakby nie używała, to pewno miałaby złoto w mistrzostwach polski a tak tylko brąz zdobyła cieniara jedna :D

wiosenna mama >> zobaczyłam z ciekawości w Twojego linka, córeczka naprawde sliczna, ma bardzo ładne oczy.

ale mały wcale nie chciał chodzić bo nie lubił nic na siłe i wszystko z rozsądkiem...

Gratulacje dla Pati, Rafal też już coś zdobywa? :> Moi zdobywają nowe guzy na czole, ale sa w tym nie do pobicie, Mistrzowie siniaków!!! :D:D PS ogladalam wczoraj wlaśnie chodziki dla Lolki i na pewno jakiś dostanie, ba jakiś rożowy dostanie! :D:D:D

"jak przy opuszczonym siedzisku dziecko może stać na palcach? nie sądzę, zeby umiało stań na palcach i zobacz, ile wytrzymasz" rafinka: stoi? chyba odpycha sie a nie stoi. i nie sciemniaj, ze nie, bo tak wlasnie jest. posadzony zadek i odpychanie sie czubkami stop. w grubych 90%.

rafał to raczej stacjonarny jest, mistrz sportu z niego nie będzie... prędzej mistrz szachów ;) wesoło masz z tą gromadką :D

jeśeli siądzie, to przecież nogi ma ugięte, to jak w takiej pozycji może palcami się odpychać??? piętami prędzej no weź usiądź na czymś i spróbuj się palcami odepchnąć, niewykonalne, musiałabyś stopę w łuk wygiąć a i tak na pewno do przodu nie pojedziesz... ludzie nie umieją korzystać, ot co

oczywiscie ze tak robia. podkurczaja nogi i sie odpychaja jak na rowerku. pietami to tylko w tyl, chociaz widzialam ze i palcami niektore. no ale co to za chodzenie? na pietach, na palcach, na bokach stopy, zamiast normalnie stawiac pelne naturalne kroki z normalnie ulozonymi nogami a nie w rozkroku. bezsensowna dyskusja. ty i tak przeciez wiesz lepiej :o

ja wiem jak chodziło moje, a inne, no cóż, to nie mój problem może moje jakoś bardziej kumate było :P nie ma się co kłócić, każdy robi jak lubi, ale demonizowanie chodzika jest dla mnie trochę śmieszne, no chyba, że faktycznie dziecko w nim siedzi długo, i jeszcze w źle ustawionym, to na pewno nie jest dobre, no ale nic w nadmiarze nie jest dobre...

a wiesz ze male dzieci nie stawijają normlanie stóp jak dorośli bo mają inaczej środek cieżkości i chodza po prostu tak jak im wygodnie? Raz na palcach, raz na piętach ? No chyba ze wpakujesz małą nóżkę w twardy trzewik za kostkę to wtedy będzie stawać prosto ale nie dlatego ze to naturalne tylko dlatego że but je do tego zmusza. Popatrz jak maluchy bosymi nóżkami stawiają pierwsze kroczki ;)

Gość lolokolo
Dzieci nie powinno wkładać się do chodzików. Źle wpływają na kręgosłup, stopy, stawy biodrowe. Moja córka miała wrodzoną dysplazję stawów biodrowych i pierwsze, co powiedział ortopeda, to żebym w żadnym wypadku nie wkładała jej do chodzika. Jest to niewskazanerównież dla dzieci zdrowych, bo prowadzi do wad rozwojowych.

Gość U nas jest 9.00 i chwała Bogu
Dzieci uczące się chodzić boso trzymające za ręce rodziców albo idące przy meblach albo z pchaczem chodzą całą płaszczyzną stopy. Nie zaczynają od pięty, ale stawiają krok płasko, albo zaczynają wybijając się początkiem stopy ale lądują płaską całą stopą na podłodze. Trochę dziwnie to wygląda, ale idzie przeżyć. :P