Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiaaa100

Pomocy!!!co robie zle???

Polecane posty

Gość kasiaaa100

mam problem.zaczelam sie wreszcie odchudzac.i zamist chudnac to tyje...maskra jakas,waze 97kg(po ciazy zostalo jakies 30)odchudzlam sie juz ze 100 razy ale po 3 tyg zawsze mi sie odechciewalo.a wiec moje odchudzanie polega na tym ze ograniczyłam posiłki a raczej ich ilosc,jem sniadanie jedną ciemna bołke na pół np z serem żółtym albo chuda wedlina,albo z jajkiem,potem jem obiad np.rybe łyzke ziemniaków i warzywa,kalafior.albo miseczke zupy,na kolacje tyle co na sniadanie,w miedzy czasie zjem jakis owoc,albo jogurt,jeżdze na rowerku stacjonarnym codzinne po godzine,pije duzo zielonej herbaty i minimum 1.5litra wody ng.na start odchudzania wazyłam 98,8 :( po 2 dniach,97,a po 4 96.5 ale po np 2 dniach znowu wrociło 97,albo 98 wiec co ja robie zle???pomocy,musze schudanc bo juz nie moge patrzec na siebie,jak ogladam zdj jak wazyłam 65 to mnie krew zalewa ze sie tak zaniedbałam.

Gość kasiaaa100
a i zapomniałam doda ze nie jem słodyczy

Gość Rety nka
Jezu jak moglas przytyc 30 kg? Czemu kobiety to sobie robią?

Gość Rety nka
Strasznie dużo zjadasz, wez jedz połowę tego, dołoż ruch i może schudniesz.........

Masz za mało posiłków dziennie, powinno być ok. 4-5, jeśli zjadasz rzadko a za to do syta to Twój mózg myśli sobie, że musi to zmagazynować, bo rzadko dostaje jeść. Dlatego lepiej jeść częśto ale mało, wtedy mózg będzie "najedzony":)

Gość nie jesz duzo
co ty wygadujesz, jesz dobrze,mozesz zrezygnowac z bialego pieczywa,jedz duzo warzyw,duzo bialka,straja sie nie jest po 19 cwicz jak cwiczylas,mozesz urozmaicac sobie ruch,czasem dac odpoczac miesniam,sadze ze 5 razy w tyg wystarczy, nie waz sie caly czas bo zwariujesz,pewnie jestes przed okresem,albo tuz po albo w trakcie,woda sie zatrzymala w ogranizmie, twoim wyznaznaczkiem maja byc ubrania luzniejsze dobrze ze pijesz duzo wody a slodczy wcale nie jedz

Gość ankaakk
Przeczytaj podstawy: http://www.sfd.pl/10_wskaz%C3%B3wek_%C5%BCywieniowych-t315293.html I zobacz jak powinna wyglądać prawidłowo policzona i ułożona dieta: http://www.sfd.pl/PRZYK%C5%81ADOWY_JAD%C5%81OSPIS_DLA_KOBIETY_OD_PODSTAW.-t493530.html Widzisz co robisz źle? Praktycznie wszystko: za mało posiłków, za mało białka, za mało kcal, zero dobrych tłuszczy, za dużo węglowodanów i ich zły rozkład... A co do rowerka to do takiego monotonnego treningu aerobowego ciało szybko się przyzwyczaja. Powinnaś włączyć ćwiczenia z obciążeniami (siłownia), podnosić intensywność na tym rowerku (a czas ciachnij do połowy, godzina to naprawdę dużo), a w miarę nabierania kondycji dodać interwały. Polecam lekturę: http://www.sfd.pl/Aeroby__przydatne_czy_nie-t246242.html http://www.sfd.pl/Odchudzanie_%C5%81opatologicznie%2C_czyli_odpowiedzi_na_najcz%C4%99%C5%9Bciej__zadawane_przez_kobiety-t585708.html http://www.mnbbc.com/content.php/215-Z-kosci-na-osci-czyli-odchudzamy-si%C4%99-skutecznie

Gość xlalunia
-rezygnuj z: alko bialego pieczywa ( razowe jedz tylko rano, max 2 male kromeczki) parowek ryby w panierce (gotowane, grillowane) mies w panierce ( gotowane, grillowane) slodkich napojow sokow z kartonow cukru w herbacie/kawie mleka do kawy zageszczonego drozdzowek slodyczy typu herbatniki, batoniki itd. kupuj jogurty i serki wiejskie light na kolacje jedz bialko i cwicz cwicz, duzo ruchu!!! idz zbadac tarczyce. powodzenia

Gość xlalunia
a moze to efekt odchudzania sie ze 100razy jak napisalas... moze masz zupelnie rozwalony metabolizm juz...

Gość Chuda....
W Oświęcimu nikt nie narzekał na metabolizm, odpowiedz jest prosta - jeśli chcesz schudnąć okrój porcje, bierz przyklad ze swoich przodków...

Gość kasiaaa100
dziekuje wszystkim za rady.poprawie co nieco:)

Gość eeeeeeee????????
Chuda, nie wyjeżdżaj z Oświęcimiem bo nie wiesz o czym mówisz :O Równie dobrze może dać za "wzór" anorektyczki...

Gość Ilinioes
Z reguły tyje się raczej od jedzenia he he a nie od niejedzenia....

Gość eeeeeeee????????
Ilinioes, mało wiesz...

Jedz 1200 - 1500 kcal dziennie. + ten Twoj rowerek. 5 posilkow dziennie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja tym sposobem chudne 2 kg tygodniowo. 1200 - 1500 kcal + 1,5 h koszykówki, piłki noznej. Z chłopakiem na boisku. Czasem dodatkowo wychodzę na rower. Jesz za mało i byle jak.